Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 10, 2010 21:55 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

wielkie kciuki za aklimatyzację kichoci :ok:

zgnoczek

Od: Śro cze 24, 2009 14:25

Post » Nie kwi 11, 2010 15:11 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

Kichocia jest już w pełni zaaklimatyzowana :D bo przecież u Agaty była od zeszłego lata. Migiem się zaaklimatyzowała już jako kotek tymczasowy - zresztą nie wyobrażam sobie kota, który by się u Agaty nie zaaklimatyzował szybko :lol:
Agata, powinnaś wstawić jakieś fotki z okazji adopcji :mrgreen:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie kwi 11, 2010 16:18 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

To ja przekażę jeszcze wieści od Dexa, który właśnie wyleguje się na fotelu. Walizeczki z kocimi kłaczkami jak widać już spakowane, żadnego Reisefieber. Jutro czeka go długa droga :mrgreen: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon kwi 12, 2010 0:20 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

Gratulacje, Kichotko :D Wreszcie zrozumieli, że przepadli na zawsze - i to już dawno :mrgreen:

Dexter ma moje kciuki :ok:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pon kwi 12, 2010 7:31 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

:ok: to za Dextera , skoro Kichotka już ich nie potrzebuje :)

zgnoczek

Post » Pon kwi 12, 2010 9:29 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

Zgnoczek, dziękuję w imieniu pięknego rudaska :1luvu: . Dexter przed chwilą wyjechał w drodze do swojego własnego domu. Przed nim przynajmniej 8 godzin podróży samochodem, a na miejscu już przejęta Rodzina. Magda, jego nowa Opiekunka, wzięła urlop na jutro, żeby móc z nim spędzić trochę więcej czasu, Asteria, dawna podopieczna CK, jeszcze nic nie wie, ale z pewnością po pierwszych fukach i fumach ucieszy się z tego żywiołowego kociego kolegi.

Nie mogę się doczekać pierwszych wieści z nowego miejsca :mrgreen: .

luelka

Post » Pon kwi 12, 2010 9:49 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! dla PJD:) KICHOCIA MA DOM!!!

Gratulacje Iza! :) Dexterku, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :D :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon kwi 12, 2010 9:55 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Iza :piwa: Dexterku - kciuki!!!

A Kichoci kciuki za zdrówko zawsze się przydadzą. :)
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon kwi 12, 2010 9:58 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

mam pytanie na co mogę dać w przyszłym tygodniu koleiny bazarek z filmami,

pytam bo na Loe wszystkie pieniążki będą już,
a na Toffika powinno być ok 80zł uzbierane

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon kwi 12, 2010 10:11 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

no, to dzisiaj Dexter ma wielki dzień!
Kichotko - zwracam kicukasy! :)

zgnoczek

Post » Pon kwi 12, 2010 10:28 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Ziółko pisze:mam pytanie na co mogę dać w przyszłym tygodniu koleiny bazarek z filmami,

pytam bo na Loe wszystkie pieniążki będą już,
a na Toffika powinno być ok 80zł uzbierane

Obawiam się, że Loa będzie jeszcze potrzebowała wsparcia finansowego - wczoraj znowu nie chciała jeść. Nie wiemy, z czego to wynika - czy to znowu jakiś problem z jelitami, czy tym razem chodzi o stres. Niestety Toffik, niepozorne i dość nieśmiały kocurek dotychczas, w mniejszej grupie postanowił zacząć terroryzować całe swoje otoczenie. On już po prostu bardzo chce do swojego własnego domu i do swojego człowieka. Domaga się ciągle pieszczot, uwagi, odgania inne koty od misek, odgania od człowieka...

Żal mi go strasznie - tyle już czekał i teraz postanowił zawalczyć o swojego człowieka w taki a nie inny sposób :( . No i niestety Loa się go panicznie boi, pozostałe koty zresztą też od niego stronią. A to taki duży, kochany zwierz, który bardzo chce być już gdzieś na stałe.

luelka

Post » Pon kwi 12, 2010 10:39 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

ciężko mi sobie wyobrazić Loę, bojącą się innego kota.
biedna czarnulka :(

zgnoczek

Post » Pon kwi 12, 2010 13:19 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Prawda? Ale chowa się przed nim za kanapę. Codziennie się z nią bawimy - bardzo lubi polować na rzucane po podłodze chrupki karmy. Biegnie wtedy z całym Loowym impetem i hamuje w ostatniej chwili. Potrafi też zatrzymywać łapką chrupkę i na łapce podawać ją sobie od razu do pyszczka. Toffik na początku w ogóle nie chciał biegać za chrupkami - teraz biega, wyprzedzając i przeganiając inne koty. Loa, jak już pisałam, chowa się za kanapę, ale Ola też ostatnio została zagoniona do kontenerka, a Snake cofał się pod wpływem samego Toffikowego spojrzenia.

Myślę że zabrakło Toffikowi innych, bardziej dominujących kotów, i teraz wprowadza swoje rządy :? .

BTW - nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio Loa kogoś podrapała. Za to ślicznie mruczy, jest wdzięczna i potrafi przejść obok człowieka tak, żeby musnąć go samą końcówką ogonka :1luvu: . Wymaga tylko - a to znowu chyba nie tak wiele - szacunku i delikatności w obchodzeniu się z nią. I poznania jej na tyle, żeby wiedzieć, kiedy ma dość głaskania.

Nerwowa nie znaczy znowu: agresywna.

luelka

Post » Pon kwi 12, 2010 14:33 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

pamiętam, jak to Toffik od Loi smary dostawał...
oj, byleby jak najszybciej Ktoś się w nich zakochał

zgnoczek

Post » Pon kwi 12, 2010 19:02 Re: Pod Jednym Dachem - 1% z VIVĄ! KICHOCIA i DEXTER MAJĄ DOMY:)

Mam pytanie. Chciałabym przeznaczyć kilka książek na bazarek na potrzeby "pajdotków".
Czy ktoś mógłby go poprowadzić i - co najważniejsze - zająć się wysyłką książek? Ja na to nie mam czasu. :|

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

[poprzednia][następna]