Chomik aka SZEJK - i mała kotka Emiratka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 15, 2010 18:07 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Szejku :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pięknie kocio wygląda :1luvu: Nie jest gruby, jest pięknie puchaty :D Ja też kocham tego kota :wink: :lol: Poproszę uprzejmie o przekazanie głasków dla ukofffanego Szejkunia :1luvu: :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie sie 15, 2010 18:40 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

A ja sobie pozwolę zaspamować :oops: Mam w domu od 5-ciu minut trzy super grzeczne dziewuchy ok. 8-mio tygodniowe, te z banerka w moim podpisie, brzdące małe. Są śliczne, zdrowiutkie, kochane, już mruczą, korzystają z kuwety (po pięciu minutach w domu!!!), ale musze sie ich jak najszybciej pozbyc - moze ktos je ode mnie zabrać...? :oops: :roll: Pomoge jak moge, wszystkim, jedzeniem, ogloszeniami, ale nie moge ich u siebie trzymac! Moze ktos ma kawalek wolnej przestrzeni u siebie, albo kogos takiego zna...? Koniec spamu :oops:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Nie sie 22, 2010 9:33 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Poproszę nowe fotki Szejka i wieści, co tam u niego i jego arabskiej braci słychać :twisted:

jhet

Post » Nie sie 22, 2010 11:41 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Szejk miewa się naprawdę dobrze.. :mrgreen: oczka ma takie, że już dawno takich ładnych u niego nei widziałam... to znaczy do ideału jeszcze daleko, ale opuchlizna zeszła, prawie już nie ropieją, nawet trzecia powieka się zaczyna powoli cofać, tak więc powoli oczyska znowu się robią zielone :1luvu:

Szejk to ogólnie nie jest wielki przytulacz, a kolanowiec to raczej nie dziękuję... :wink: a wczoraj przyszedł do mnie na kanapę, przytulił sie do mojej nogi i położył na niej bródkę... normalnie zdębiałam 8O :mrgreen: no i tak siedzieliśmy sobie i mizialiśmy się. Z tego wszystkiego nie poszłam do sklepu bo mi go zamknęli, i kombinowałam kolację "coś z niczego", ale co tam!

Cierpimy natomiast na brak fajnego drapaka.. Nigdzie tu nie zauważyłam stojących drapaków, tylko takie płaskie do zawieszania na ścianę, ale takiego Szejk się chyba boi czy jak? NIe podchodzi do niego nawet po pierwszej próbie, a jak przechodzi obok to tuli uszy 8O a swój drapak w Warszawie to po prostu kochał...

Z domu puszczę kilka fotek z napiętego kociego harmonogramu: spanie na kanapie, na łóżku, na fotelu, na dywanie.. oj, jak to wszystko zmieścić w jeden dzień :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie sie 22, 2010 11:54 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

To czekamy na fotki :D A drapak możecie spobowac sami zrobic, jakies okragle cos trzeba znaleźć (tuba plastikowa, pieniek... Choć tam u was drzew to chyba nie ten tego... :wink: ) i owinąć sznurkiem :ok: To tak jakbyscie byli juz bardzo zdesperowani :wink: A Szejk to rzeczywiscie ciężko ma, tyyyyle zajęć, a dzień taki krótki :lol: Pozdrowienia i głaski dla malucha :kotek:

jhet

Post » Nie sie 22, 2010 15:56 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Pozdrowienia dla Szejka i jego wspaniałych Opiekunów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie sie 22, 2010 19:29 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Dziękuję za pozdrowienia a Szejk za mizianka na odległość! :D

Idą zdjęcia, takie sobie bo robione telefonem.
Śpimy na kanapie nr 1
Obrazek
Chwilka przerwy na małe myju myju
Obrazek
Śpimy na kanapie nr 2
Obrazek
A tu szalejemy za piórkiem. Zdjęcie niezbyt dobre, ale Szejk się tak czasem śmiesznie trzyma łapką za nogę od stolika :ryk:
Obrazek

o, i tyle.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Nie sie 22, 2010 19:33 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Szejkuniu :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jak dobrze, że kocio szczęśliwy :1luvu: :D Dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie sie 22, 2010 19:49 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

A teraz jeszcze trochę zdjęć kociaków z Abu Dhabi, które tu dokarmiam. Koty są w niezłej formie ogólnie, mieszkają przy remizie strażackiej. Strażacy nastawieni są obojętnie do życzliwie i jak nakarmiłam kiedyś koty to mi nawet podziękowali 8)

Puchaty Ogonek
Obrazek

A tu chyba Tatuś?
Obrazek

Ciapowaty Czarnuszek
Obrazek

Puchaty Ogonek z siostrzyczką / braciszkiem - najbardziej płochliwym tygryskiem
Obrazek

Wszystkie kociaki są oprzesłodkie z tymi swoimi długaśnymi mordkami i okrągłymi polikami, ale też bardzo płochliwe. Najmniej wystraszony jest Tatuś, po którym widać że niczego się nie boi a jak zechce to na Dużego nawet nasyczy!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Nie sie 22, 2010 19:51 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

ojej, coś puchaty Ogonek strasznei mały się zrobił, spróbujemy z innym zdjęciem
Obrazek
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Nie sie 22, 2010 20:10 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Jakie słodkie mordeczki :1luvu: :1luvu: Koty na każdej długości i szerokości geograficznej są cudowne :D :wink: I dobrze, że są na świecie tacy cudowni ludzie, jak Ty Myrzapl :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie sie 22, 2010 22:04 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

myrzapl pisze:Obrazek

A tu Szejk dzielnie pracuje i podtrzymuje szafke aby się nie przewróciła tudzież nie uciekła :lol: Kochany kocurek :1luvu:
A te arabskie koty, szczególnie Tatuś, wyglądają nieco jak mutanty - maja taaaaaakie wielkie pysie, i taakie wielkie łapy... Puchaty Ogonek wygląda, jakby Ktoś się pomylił i mu nie ten ogon przypiął :wink: Jednak koty są na całym świecie, ale wszędzie wyglądają zupełnie inaczej...

jhet

Post » Pon wrz 06, 2010 18:25 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Co słychać u naszego księcia kochanego, przepięknego potentata naftowego?
Obrazek

bulba

Post » Pon wrz 06, 2010 19:19 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

bulba pisze:Co słychać u naszego księcia kochanego, przepięknego potentata naftowego?

:ryk:

... a skąd wiesz że księciunio? :lol: :wink:

Szejk taki kochany jest, no po prostu coraz kochańszy :1luvu: jak przychodzę z pracy to śpi, najczęściej nawet się nie obudzi jak wchodzę i trzaskam drzwiami :lol: dopiero jak przychodzę go głasknąć na powitanie to podnosi zaspany łebek z wywalonym koniuszkiem jęzorka "że co proszę?" poprzebiera łapkami i dalej w kimonko...

no i jak się w dzień wyśpi to w nocy.. szaleje! tak o 22-giej siada przede mną i hipnotyzuje mnie wzrokiem "baw sie ze mną!". parę dni temu o mało mnie nie przyprawił o zawał, bo tak szalał za myszką w sypialni w środku nocy, że wywrócił wielkie stojące lustro, które majtnęło na płask... :twisted: sąsiedzi z dołu mnie nie zlinczowali, bo na szczęście stropy grube :wink:

kichać prawie przestaliśmy, choć od czasu do czasu jeszcze się zdarza... najczęściej po tygodniu, kiedy mam od zarąbania pracy na projekcie, wracam później niż zwykle a wieczorami jeszcze kończę - czyli czasu na "baw się ze mną" mało... więc od razu Szejk włącza kichanie oraz gorsze oczka. A w czasie wekendu - wracamy do pełnej formy.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon wrz 06, 2010 19:38 Re: Chomik aka SZEJK - pilnie dt/tdt/ds dla kotki z FIV!!!

Szejkuniu :1luvu: Cieszę się bardzo, że u Was wszystko w porządku. U mnie koty też robią się aktywne około północy i tak do 4-ej, 5-ej nad ranem, ale koty tak mają, zdrowe koty :D Szejk ma w sobie coś tak bardzo ujmującego, że cały czas mam przed oczami ten jego pysio słodki :1luvu: A że Szejk jest księciuniem, to chyba nie ulega wątpliwości :wink: Pozdrawiam cieplutko z zimnej Warszawy! :D
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]