K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 18:10 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:U dra Szpeyera zostały 4 sterylki, Panikoto, czy Ty tam właśnie masz dostać?
Pozdrawiam
AW

Tak, u Szpeyera, ale czy dostanę ... już trzeci tydzień się kończy odkąd złożyłam podanie, molestowałam już ich ale kazali czekać i nie wydzwaniać :x :x
Ja również pozdrawiam :lol:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lis 05, 2009 18:12 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Tweety pisze:dzwonił dr Ingarden, potwierdził operację Miko jutro lub pojutrze w zależności od tego kiedy dotrze z Wrocławia dr Niedzielski, który będzie operował. Ale kciuki to trzymajcie od dziś!

Aaaa, zapomniałabym, trzymam mocno kciuki za małego Miko, pisać nie mogę od tego trzymania ;)
:ok: :ok: :ok:
Jak tylko wrócę do PL, bo aktualnie się szlajam zagramanicą to postaram się zrobić jakiś bazarek, już nawet sobie trochę biżuteryjnych drobiazgów przygotowałam, tylko mnie przestrzeń blokuje ;)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lis 05, 2009 18:16 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Tweety pisze:
PANCIA.M pisze:Tweety !!!
Zwracam się, do Was jako do ekspertów w kastrowaniu "dziczków" .
KOleżanka na działkach dokarmia koty : mamusię i 3 rodzeństwa. Zrobiła juz im domek na zimę, mysli też o kastracji. Wiem, ze kocurka mozna zawsze kastrowac ale czy teraz jest dobra pora, bo on by musiał wrócić na działki, ewentualnie mogłaby go w klatce przetrzymac ale też w swoim domku na działce, a tam zimno. I kiedy zacząc kotki , na wiosnę ?jak zrobi się ciepło? one też maja tylko perspektywę w klatce w domku na działce?

Pomóżcie, doradźcie. Proszę!

trudno mi powiedzieć, bo nie byliśmy w takiej sytuacji. Nasze dzikuski zawsze zostają w lokalu czy lecznicy na kilka dni. Na pewno muszą mieć ciepło po zabiegu (narkoza powoduje spadek temperatury). A tak to raczej pytanie do weta, chyba, że na forum ktoś ma doświadczenie w tym temacie. U nas na szczęście nie było takiego problemu.

Kosma, nie poddawaj się z tą lampą. A w Ikei nie dokupisz samego klosza?

Patka, prosiłabym Cię abyś pomogła transportowo Miuti z odstawieniem Seny na ciachnięcie a maluchów i Toro na szczepienie. Weci, u których można to zrobić mają czynne do 20-stej

A kiedy? jutro zawoze Felicje w przyszlym tygodniu mam zmiane do 19, za tydzien do 17.15. No i gdzie Ci weci? blagam tylko nie Wieliczka:>
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Czw lis 05, 2009 18:17 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Miuti, czarne diabły muszą zostać zaszczepione, Patka, czy Ty będziesz jechać z Felą do dra Szpeyera?
Jeśli oui, to czy mogłabyś zabrać od Miuti Diabły i Sanę i Toro do zaszczepienia?
Miuti, może trzeba wymyślać bardziej adopcyjne imiona Twoim tymczasom, co? :)

Nie bede jechala do szpeyera, bo fela miala kk, wiec trzeba odczekac ze sterylka, jej duzi bardzo swiadomi, wiec dopilnuje sterylki jak juz bedzie u nich
Obrazek

Patka_

Post » Czw lis 05, 2009 18:20 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Kochani, w związku z kolejnym przemeblowaniem chciałam zapytać o ogłoszenia, kto potwierdza gotowość dalszego REGULARNEGO ogłaszania, portale priorytetowe to:
allegro (akima i queen_ink) - jest obsada, ale nie wiem, czy dziewczyny nie potrzebują pomocy, niech się wypowiedzą
gumtree - tutaj trzeba odnawiać b. regularnie, bo ogłoszenia szybko spadają, może np. podzielić się dniami, i odnawiać, co 2 dzień, ale więcej osób...
gazeta - kto się podejmie, kitkowa zgłosiła akces, ja też, ale to mało, potrzeba nas wiele
pozostałe portale ważne również, jeśli choć jeden kot z nich znajdzie dom, to warto, ale te ww. są jednak najczęściej odwiedzane.
Sol,rozumiem, że Panny zaszczepione, wszystko OK?
Patka, wesprzesz Miuti logistycznie?
Trzeba zdjęć, zdjęć, zdjęć, ładnych zdjęć, Patka, czy Wy z Andrzejem możecie zrobić objazd?

Np. DT się z Wami kontaktują i ustalacie jakiś termin, potem zdjęcia przesyłasz np. mi lub queen, a my je wrzucamy do galerii, co?
Kosma, czy Twój Małż nie miałby ochoty jakoś wesprzeć Patki z TŻ w objazdowym fotografowaniu? Powiedz mu, że wtedy mniej kotów potrzebuje tymczasy, więc będzie mniej narażony na prośby żony ;).

mnie cala sobote nie bedzie, jade do rodzicow, ale tz sie deklaruje, mowcie u kogo i gdzie i o ktorej?
Obrazek

Patka_

Post » Czw lis 05, 2009 18:24 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Przepraszam, ze dopiero teraz odpisalam :( Caly dzien bylam na targach.

Ja bym prosila osoby zainteresowane foceniem o adres z godzinami na priv to jakas trase ustalimy
Obrazek

Patka_

Post » Czw lis 05, 2009 19:54 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Cincian obiecal odwiedzic Tweety, tzxn jej tymczasy :P
Doladnie sie jeszcze zgadamy.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lis 05, 2009 21:03 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Patka_ pisze:
lutra pisze:Miuti, czarne diabły muszą zostać zaszczepione, Patka, czy Ty będziesz jechać z Felą do dra Szpeyera?
Jeśli oui, to czy mogłabyś zabrać od Miuti Diabły i Sanę i Toro do zaszczepienia?
Miuti, może trzeba wymyślać bardziej adopcyjne imiona Twoim tymczasom, co? :)

Nie bede jechala do szpeyera, bo fela miala kk, wiec trzeba odczekac ze sterylka, jej duzi bardzo swiadomi, wiec dopilnuje sterylki jak juz bedzie u nich

a możesz pojechać z ogonami od Miuti?
kiedy cholerka idzie do domu?

Kosmuś, kiedy Cincian mógłby nas nawiedzić? Tylko uprzedzam, że wislackikot jest złożony grypą albo innym kocim katarem. Chyba nie zaraża, bo wszyscy inni zdrowi ale wolę uprzedzić.
Kaskę na Miko możesz wpłacić na konto AFN z dopiskiem "koty Kraków - Miko"

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 05, 2009 21:24 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

solangelica pisze:Kosma, dwie tabletki Betaglukanu zostawiam Ci na Kocimskiej = od grrr... :)

Bede dzis ok 18 najpozniej na Kocimskiej moze ciut wczesniej (pojade prosto z pracy).

Mam pytanie do drogich kolezanek i kolegow z forum:
czy ktos ma pozyczyc na okres 2 miesiecy (maksymalnie) turystyczne lozko rozkladane?Po operacji bede musiala spac oddzielnie (ze wzgledu na uraz oka przez sen) a w moim pokoiczku nie zmiesci sie zaden dodatkowy wiekszy mebel. Jakby ktos mial pozyczyc bede baaardzo wdzieczna :) Oddam jak tylko stane na nogi.

Jedynie materac gąbkowy.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw lis 05, 2009 21:28 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Tosza pisze:
solangelica pisze:Kosma, dwie tabletki Betaglukanu zostawiam Ci na Kocimskiej = od grrr... :)

Bede dzis ok 18 najpozniej na Kocimskiej moze ciut wczesniej (pojade prosto z pracy).

Mam pytanie do drogich kolezanek i kolegow z forum:
czy ktos ma pozyczyc na okres 2 miesiecy (maksymalnie) turystyczne lozko rozkladane?Po operacji bede musiala spac oddzielnie (ze wzgledu na uraz oka przez sen) a w moim pokoiczku nie zmiesci sie zaden dodatkowy wiekszy mebel. Jakby ktos mial pozyczyc bede baaardzo wdzieczna :) Oddam jak tylko stane na nogi.

Jedynie materac gąbkowy.

Wlasnie materac gabkowy mam, ale na ziemi go nie moge polozyc bo u mnie jest potwornie zimno (i wieje jak w kieleckim) stad moj rozpaczliwy apel o lozko turystyczne.
Popytajcie wsrod znajomych, bardzo prosze :)

I dzieki Tosza za odzew :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lis 05, 2009 21:28 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Tweety, zapomniała fot, fuck.
Dymka biedna, znów temp., kroplówka, jutro trzeba jej badania krwi zrobić, dr Lisek i dr Orzeł zrobili jej USG, nie ma wody w brzuszku, ale nadal widmo postaci bezwysiekowej FIp krąży, oby nie. Czy ktoś jutro mógłby z małą do Krakvetu? Jeśli nie, to ja mogę, ale kosztem wizyty przedadopcyjnej groszka, gdyby ktoś, proszę o zastąpienie mnie wyjątkowo.
DT, zgłaszać się do PATKI na PW, żeby ustawić się na fotowanie. Nie wiem, czy Miuti ma dostęp do sieci po 16, ale trzeba ją też uwzględnić. Patka, jeśli chodzi o wetów, to szczepienia mamy po 25 u Szpeyera i w Arwecie, u dr Boroniowej chyba nie.
Szepyer do 20, w sobotę do 13.
Merci z góry.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw lis 05, 2009 21:34 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Tweety, zapomniała fot, fuck.
Dymka biedna, znów temp., kroplówka, jutro trzeba jej badania krwi zrobić, dr Lisek i dr Orzeł zrobili jej USG, nie ma wody w brzuszku, ale nadal widmo postaci bezwysiekowej FIp krąży, oby nie. Czy ktoś jutro mógłby z małą do Krakvetu? Jeśli nie, to ja mogę, ale kosztem wizyty przedadopcyjnej groszka, gdyby ktoś, proszę o zastąpienie mnie wyjątkowo.
DT, zgłaszać się do PATKI na PW, żeby ustawić się na fotowanie. Nie wiem, czy Miuti ma dostęp do sieci po 16, ale trzeba ją też uwzględnić. Patka, jeśli chodzi o wetów, to szczepienia mamy po 25 u Szpeyera i w Arwecie, u dr Boroniowej chyba nie.
Merci z góry.

I jeszcze KOCIMSKA do obkfocenia, ale to może Cincian, jak dotrze do Agi, co?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw lis 05, 2009 21:40 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Tweety, zapomniała fot, fuck.
Merci z góry.

prawidłowa forma, zapomniała :oops: ale Edit_f będzie chyba w sobotę na Kocimskiej to może weźmie. Tyle, że część muszę jednak dorobić, zwłaszcza najładniejszej Joasi

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 05, 2009 21:42 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

ja też zapomniała.
Czy ktoś jutro mógłby zabrać dymkę do krakveta na badanie i antybiotykowanie?

Po zdjecia wpadnę jutro, czy mogę zarezerwować kotowóz na sobotę, bitte.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw lis 05, 2009 21:46 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Lutra, przed niedziela trzeba odebrac ode mnie kontenerki bo na Kocimskiej bida z nedza.
Czy mozesz sie tym zajac w sobote?

Edit: sorki teraz ja wpadam w lakoniczny chamski skrotowy styl :oops:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]