Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 20:48 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Pan Piotr Wyszomirski z Gazety Świętojańskiej organizuje spotkanie w naszej sprawie abyśmy wspólnie zastanowili się nad nowym proponowanym przez niego i Gazetę rozwiązaniem tej patowej sytuacji w jakiej się wszyscy znależliśmy.Spotkanie odbędzie się w najbliższy czwartek o godz.16.30 przy ul.Pomorskiej 39/41 (szkoła) na IV piętrze.Przyjdźcie i przyprowadźcie wszystkich tych znajomych,przyjaciół,kolegów i koleżanki którym los stoczniowych kotów nie jest obojętny i chcieliby się włączyć do naszej akcji lub ją poprzeć!!!

Panie Januszu zrobiłam to grubym pismem by wszystkim rzuciło się w oko.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto paź 13, 2009 20:49 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

yammayca pisze:Podpiszcie petycję do Prezydenta M. Gdyni:

http://www.petycje.pl/petycja/4529/zagl ... gdyni.html

Petycja z naszymi podpisami zostanie dostarczona do Prezydenta. Oprócz tego, wyślemy normalny list, ale jak zdobędziemy mnóstwo podpisów, to pokażemy, xe sprawa jest ważna!

Prześlijcie to wszystkim znajomym!

PS. Petycja jest ważna 30 dni, więc się spieszmy :)

Podpisałam zaraz wyśle gdzie się da .
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto paź 13, 2009 21:16 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

jesus musiałam skasować posta, którego treść była przeznaczona na pw :oops: :oops: :oops: , nie wiem jak mi się zamiast wysłania wkleiło tutaj;
jak ktoś czytał proszę o przemilcznie
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto paź 13, 2009 21:33 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:jesus musiałam skasować posta, którego treść była przeznaczona na pw :oops: :oops: :oops: , nie wiem jak mi się zamiast wysłania wkleiło tutaj;
jak ktoś czytał proszę o przemilcznie

przemilczę :lol:

magdalenas

Od: Nie paź 11, 2009 11:24

Post » Wto paź 13, 2009 21:40 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Na Dogomanię też wkleiłam petycję
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto paź 13, 2009 21:56 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

bardzo dobrze, że będzie takie spotkanie. Cały czas śledzę wątek, nie odzywam się, ponieważ nasz Patrol nie jest dotowany, sami składamy się na akcje (podobnie jak PKDT).
Oczywiście pomoc jest potrzebna, ale bardzo dobrze przemyślana. Samo wyleczenie zwierząt i karmienie...hm hm...my je rozmnożymy tym samym...więc tu jest potrzebna długa dyskusją i akcja zakrojona na naprawdę ogromną skalę.

Nie ma takiego miejsca, które przyjmie kilkaset kotów...
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto paź 13, 2009 21:58 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Artykuł Gazety Świętojańskiej na temat czwartkowego spotkania http://gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=10052
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto paź 13, 2009 22:57 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

niestety mimo wielkich chęci na spotkanie nie będę mogła dotrzeć.
po rozmowie z kolegą, autorem tych artykułów wiem, że potrzebni są ludzie, którzy będą mogli koordynować całą tą akcję. podobno z TOZem ciężko się dogadać. wszystko zresztą zostanie obgadane na spotkaniu. widzę, że jest tutaj duże zainteresowanie tematem, może grupka osób stąd mogłaby zająć się organizacją pomocy kotom od początku do końca. wiele osób chce pomagać, ale musi ktoś to ogarniać.
podobno na czwartkowym spotkaniu ma być mowa o miejscu, gdzie będzie można składować karmę. to już coś.
napisałam do telewizji z prośbą o zainteresowanie się tematem. pojawienie się tego w mediach na pewno nakręciłoby jeszcze bardziej machinę pomocy .. ;)

asia*

Od: Sob paź 06, 2007 18:48

Post » Wto paź 13, 2009 23:00 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:
yammayca pisze:Podpiszcie petycję do Prezydenta M. Gdyni:

http://www.petycje.pl/petycja/4529/zagl ... gdyni.html

Petycja z naszymi podpisami zostanie dostarczona do Prezydenta. Oprócz tego, wyślemy normalny list, ale jak zdobędziemy mnóstwo podpisów, to pokażemy, xe sprawa jest ważna!

Prześlijcie to wszystkim znajomym!

PS. Petycja jest ważna 30 dni, więc się spieszmy :)

Podpisałam zaraz wyśle gdzie się da .

też podpisałam :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro paź 14, 2009 5:20 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

A ja podpisałam a mojego podpisu nie ma...może coś zrobiłam źle???
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro paź 14, 2009 7:18 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

lidjanb pisze:Najlepiej dajmy sobie spokój z OTOZ-em i TOZ-em zróbmy coś swojego.

Możemy dać sobie spokój, ale pieniądze wpłacone na konto TOZ są potrzebne i to szybko. Na początku tego wątku cały czas figuruje konto TOZ i tam pewnie cały czas idą wpłaty.

Nie wiem jak to jest teraz, ale kiedyś załatwiałam jakieś sprawy z gdańskim oddziałem TOZ. Nie można się było do nich prawie nigdy dodzwonić. Dowiedziałam się, że tam ludzie pracują społecznie i są tylko jeden-dwa razy w tygodniu. Obawiam się teraz, że w Gdyni jest podobnie i może być kłopot z tymi pieniędzmi. Oczywiście - na nic innego nie mogą być przeznaczone, tylko na koty stoczniowe, ale w jaki sposób, kto i kiedy z TOZ-u się tym zajmie :?: :?: :?:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro paź 14, 2009 8:16 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:magdaleno, chyba trzeba się wstrzymać z rozpowszechnianiem nr konta tozu, dopóty dopóki sprawa nie stanie się przejrzysta...to konto to może być ściema :(
najpierw trzeba porozmawiać z p. Fischer, jeśli unika kontaktu to sprawa już nie wygląda dobrze

Ja osobiście sądzę i Pan P.Wyszomirski także(rozmawiałem z nim o tym),że pieniądze wpłacone na konkretny cel-nie mogą pójść na inny niż wskazany na wpłatach i nie ważny jest właściciel konta!!!Jeżeli miałoby takie coś miejsce,to wtedy należy złożyć doniesienie do Prokuratury o przestępstwie.A to już sprawa kryminalna!!!Nie sądzę jednak by ktokolwiek posunął się do tego...Bądżmy dobrej myśli!

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Śro paź 14, 2009 8:28 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

W razie czego, można wpłacać na nasze konto w Vivie:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
koniecznie z dopiskiem “PKDT - koty stoczniowe”

Będziemy po prostu potem brały FV na karmy, leki etc. U nas rozliczenia są na stronie http://www.pkdt.pl i wszystko jest jawne.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro paź 14, 2009 8:29 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:lidianb, potrzeba organizacji, która będzie podkładką dla formalności, na datkach z forum daleko nie zajedziemy, tu trzeba rozwiązań strukturalnych; poza tym jak mamy zbierac kasę - nie można tak po prostu podać swojego nr konta i prosić o wpłaty...
poza tym jeśli do akcji miałyby sie włączyć szkoły, uczniowie, może harcerze, to musi być patronat !!!

Karolino!Przecież od początku szukamy pomocy u "wszystkich świętych"a nie tylko na Forum!.Zobacz we wcześniejszych moich postach gdzie szukałem pomocy.Od początku
szukamy Patrona dla tej akcji.Ale skoro TOZ zawiódł,to trzeba szukać dalej męża opatrznościowego-a ci do których zwracaliśmy się o pomoc w dużej części też nie kiwnęli
palcem-który reprezentowałby nas i propagował naszą akcję u ludzi którzy coś mogą dla niej zrobić.Pozatem-mamy już patronat medialny Gazety Świętojańskiej.To już coś!!!

lidjanb

Post » Śro paź 14, 2009 8:44 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

asia* pisze:niestety mimo wielkich chęci na spotkanie nie będę mogła dotrzeć.
po rozmowie z kolegą, autorem tych artykułów wiem, że potrzebni są ludzie, którzy będą mogli koordynować całą tą akcję. podobno z TOZem ciężko się dogadać. wszystko zresztą zostanie obgadane na spotkaniu. widzę, że jest tutaj duże zainteresowanie tematem, może grupka osób stąd mogłaby zająć się organizacją pomocy kotom od początku do końca. wiele osób chce pomagać, ale musi ktoś to ogarniać.
podobno na czwartkowym spotkaniu ma być mowa o miejscu, gdzie będzie można składować karmę. to już coś.
napisałam do telewizji z prośbą o zainteresowanie się tematem. pojawienie się tego w mediach na pewno nakręciłoby jeszcze bardziej machinę pomocy .. ;)

Przypomnę Ci gdzie ja pisałem:wydz.ochrony_srodowiska@gdynia.pl; biuro_prezydenta@gdynia.pl ;k.buzniak@prasa.gda.pl ;patrol@gda.tvp.pl ; reporter@radio.gdansk.pl; kontakt@tvn24.pl dros@woj-pomorskie.pl ;
a.rybicki@woj-pomorskie.pl;marek.biernacki@sejm.pl; panorama@gda.tvp.pl;jolanta.szczypinska@sejm.pl ; dorota@arciszewska.pl ; izabela.jaruga-nowacka@sejm.pl; biuro@b-borusewicz.pl;
biuro@bronislawkomorowski.pl;alarm@gp24.pl ;twoje@tvp.info;
I ilu się odezwało?Zaledwie kilku!Ale jak już wcześniej mówiłem:piszmy,piszmy,piszmy."Kupą Mości Panowie" i wtedy może odniesie to jakiś skutek.Trzeba próbować wszędzie i u kogo się da !

lidjanb

[poprzednia][następna]