Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 17:55 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Proponuję przypinać filmiki do podpisów. I odnośnik do wątku - zawsze to szansa na więcej odwiedzin.
Czy jest możliwość zrobienia kotom zdjęć? Zdjęcia Burasi były urocze...
Może można pierwszy post zamienić na swoistą tablicę ogłoszeniową (adopcyjną), ze zdjęciami kotów i informacjami o nich? Skoro na stronie schroniska nie ma... :-(
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Wto lis 03, 2009 20:30 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lis 03, 2009 23:47 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Banerek do wklejenia:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxxxk][img]http://tiny.pl/hxxxl[/img][/url]

Mariusz
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Śro lis 04, 2009 9:52 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Podrzucę!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lis 04, 2009 10:51 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Zdjęcia - no coż, teoretycznie nie można ich zrobić :( jeśli ktoś ze mną pojedzie, mogę spróbować, samej trudno :( To znaczy mogę spróbiowac zrobic fotki kotow z boksu zdrowych, czyli te które sa na filmie, choć będzie trudno. O zdjęciach chorych nie ma co marzyć :( teraz jest zimno i nie wychodzą na zewnątrz, do srodka wchodzić nie mozna :(
Dyrekcja nigdy by nie wyraziła zgody na oficjalne publikowanie zdjęć na takim wątku jak ten - przecież robimy jej 'czarny PR' :roll: Bo przecież nie wolno pisać o tym jak jest naprawdę.... :?
A wystarczyłoby naprawdę niewiele, zeby sytuacja tych zwierząt poprawiła się - przede wszystkim działania na rzecz izolowania zwierząt chorych i na kwarantannie....
Możemy wklejac na wątku zjęcia kotów z kwarantanny - jeśli ktoś by się tego podjął, ja mogłabym przeklajac posty na pierwszą stronę.

Przypomnę o malutkiej koteczce.....i o czarno-białych miziakach - przeciez to sa takie super koty!

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro lis 04, 2009 13:25 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Pracuję niedaleko palucha jakby co tylko oni chyba po 17 już nie wpuszczają :/

foranimals

Od: Śro lip 30, 2008 13:58

Post » Śro lis 04, 2009 13:59 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

foranimals pisze:Pracuję niedaleko palucha jakby co tylko oni chyba po 17 już nie wpuszczają :/

no niestety nie, adopcje są do 16. Wpuszczają chyba tylko tych którzy chcą pozbyć się zwierzaka :(

A Banerek PRZEŚLICZNY :D

Never

Post » Śro lis 04, 2009 16:27 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Do góry, po ratunek!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lis 04, 2009 17:04 Re: Paluch: maleńka bita przez inne szuka domku

Patrzę na ten banerek... był kiedys taki wątek XAgaX viewtopic.php?f=1&t=97721 chłopak odwiózł taka tri w ciąży na Paluch ze stacji benzynowej na Grochowie. Przyjeli ja jako Pupa... ciekawe czy to może być ona... :roll:

Goyka pisze:może chociaż ktoś tą malutką na tymczas mógłby wziąć, przecież ona tam siedzi sparaliżowana ze stresu, nawet zjeść spokojnie nie może :cry: :cry:

Paluch nie praktykuje, czyli mówiąc wprost nie wydaje nic na DT :evil:
Kiedyś już pisałam na którymś wątku, że jakby znalazł się DT, to ja się piszę na "adopcje" ;) plus narzeczony to byłyby nawet 4 :wink:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lis 04, 2009 17:10 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

kto pomoże?? :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lis 04, 2009 17:13 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

płakac mi się chce jak widzę jak ten bidulek wspina się po kracie i tuli łepek do kraty, jakby chciał się przytulić do osoby, która stoi obok :cry: :cry: jest prześliczny, naprawdę nie może nikt go wziąć na DT? Chyba biorąc zwierzaka ze schroniska nie trzeba mówić, że bierze się go na DT, można podpisać umowę, a potem taką samą spisać z DS, a może sie mylę?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lis 04, 2009 17:43 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Goyka pisze:płakac mi się chce jak widzę jak ten bidulek wspina się po kracie i tuli łepek do kraty, jakby chciał się przytulić do osoby, która stoi obok :cry: :cry: jest prześliczny, naprawdę nie może nikt go wziąć na DT? Chyba biorąc zwierzaka ze schroniska nie trzeba mówić, że bierze się go na DT, można podpisać umowę, a potem taką samą spisać z DS, a może sie mylę?

Oczywiście, ze nie musisz mówic, przecież mozesz go brac na ds a potem np się okaże, ze Twój kot nie tolerował kotka i musiałas mu znaleźć inny dom :twisted: . NIkt nie będzie człowieka targał po sądach za to, ze zamiast odwieźć kotka do schronu znalazł mu inny dom. Tylko ze dt też nie ma :(

Never

Post » Śro lis 04, 2009 17:54 Re: Paluch: maleńka bita przez inne szuka domku

alareipan pisze:Patrzę na ten banerek... był kiedys taki wątek XAgaX viewtopic.php?f=1&t=97721 chłopak odwiózł taka tri w ciąży na Paluch ze stacji benzynowej na Grochowie. Przyjeli ja jako Pupa... ciekawe czy to może być ona... :roll:

nie wiem skąd ta kotka, na pewno nie jest do adopcji - jest chora :(

niektóre leczone na Paluchu koty fantastycznie dochodzą do zdrowia i tyją - ten czarno-biały maluch - jeśli to ten sam - byl chodzącym szkieletem, stasznie kichającym. Niestety dużo kotów po prostu nie daje sobie rady.... Przykładem jest szylkretka z pierwszych zdjęć (jeszcze w boksie dla zdrowych do adopcji) na filmiku już w boksie dla chorych - też wspinała się po kratach :( Perisczka biszkoptowa też byla zdrowa - a 2 tygodnie potem nie żyła. Schronisko to nie jest miejsce dla kotów..... Ja nawet boję się pomyśleć co z innymi schroniskami, np. Józefów gdzie nie ma wogóle specjalistycznej opieki nad kotami - zachorują to umrą, po prostu, albo Celestynów o którym krążą legendy :(
Szkoda, ze dyrektorka Palucha nie korzysta ze swoich baaaaardzo wysokich (zeby nie powiedzieć najwyższych z możliwych :? ) koneksji i nie podziała na rzecz zmiany prawa i obowiązkowej sterylizacji zwierzków... :(

Never

Post » Śro lis 04, 2009 18:28 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Wątpię, by Paluch się jakoś szczególnie interesował zwierzakiem po adopcji...

Ręce opadają... Jesteście pewni, że nie da się z nimi w żaden sposób dogadać w kwestii ogłoszeń / zdjęć? Nie rozumiem tego, przecież to szansa dla tych zwierzaków, czy tym ludziom to już naprawdę kompletnie zwisa, że się tak nieładnie wyrażę? Takie podejście właśnie jest najczarniejszym PRem z możliwych, sami go sobie robią, nie wątek na miau...
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Śro lis 04, 2009 18:32 Re: Paluch: maleńka bita przez inne i alpinista! s 12 film

Nie rozumiem polityki tego schroniska. Krakowskie też nie jest ideałem, ale wydaje mi się, że da się wyciągnąc KAZDEGO kota ( tylko dowiedzieć sie o nim trzeba sposobem). Podpisuje się dokument że kot jest w trakcie leczenia lub że wymaga zdiagnozowania. Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego w jednym schronisku sie da, a w innym nie?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]