Amigo-kot nad koty.Toczeń.Nasz ukochany przyjaciel za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 16:17 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

Zaraz chyba zejdę na zawał.
Niech już będzie 17:00 noooooo... potem do 18 to już jakoś przeżyję.

Edit: zaczęłam 13 stronę. Oby to była dobra wróżba :ok:
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pon mar 15, 2010 16:20 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon mar 15, 2010 16:36 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

No żesz... w ciągu mojej ostatniej godziny minęło 5 prawdziwych minut.
Cioteczko ruru, mam zapytanie banerkowe. Bo mam taki plan sobie zrobić banerek ale nie wiem jakie mają być rozmiary i wielkość, żeby był taki jak ten od Ciebie rozmiarowo. No i mini podpowiedź jak to coś potem podlinkować? O ile to nie jest zawodowa tajemnica?
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon mar 15, 2010 16:37 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

Szwędam się po forum coby czas szybciej leciaj, a czas nic.
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon mar 15, 2010 17:33 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

3mam kciuki :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon mar 15, 2010 19:28 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

Żyjemy i wróciliśmy :)
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon mar 15, 2010 19:46 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

To my zaciskamy teraz kciuki za wyniki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon mar 15, 2010 19:53 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Jak się czuje Amiguś? Nie obraził się na Ciebie że go zostawiłaś? ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 15, 2010 19:58 Re: Amigo. Toczeń, chłoniak, białaczka??? Szukamy.

hydra_pl pisze:No żesz... w ciągu mojej ostatniej godziny minęło 5 prawdziwych minut.
Cioteczko ruru, mam zapytanie banerkowe. Bo mam taki plan sobie zrobić banerek ale nie wiem jakie mają być rozmiary i wielkość, żeby był taki jak ten od Ciebie rozmiarowo. No i mini podpowiedź jak to coś potem podlinkować? O ile to nie jest zawodowa tajemnica?

Ten mój banerek ma:
177px × 110px
Wszystkie dane znajdziesz kiedy klikniesz prawym przyciskiem myszy i rozwiniesz zakładkę właściwości,
a żeby podlinkować to trzeba umieścić adres obrazka (też ten wzięty z właściwości)
w kodzie banerka- zamiast adresu strony na której banerek zawiesisz
nie wiem czy to jasne- w razie czego podlinkuję albo na przykładzie wytłumaczę

no ale jak te wszystkie wyniki wyglądają ???? już bym chciała, żeby te wszystkie strrraszne nazwy zniknęły z tytułu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon mar 15, 2010 20:34 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Amigo kołowaty strasznie i zdziwiony, że jego łapki nie robią tego co on by chciał żeby robiły.
Właśnie wskoczył na fotel metodą na żabę.

Lecimy z wynikami:
Alat 30 U/l norma do 50. Wcześniej było 150, czyli najprawdopodbniej to podwyższenie wynikało z gorączki, którą mial w momencie pobierania krwi.
AspAT 7 U/l nie wiem do ilu norma, ale powiedzieli, że w normie, czyli dobrze.

Morfologia w następnym poście.
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon mar 15, 2010 21:05 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

zniknęły :piwa: :piwa: :P
to teraz pięęęękne wyniki chcemy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon mar 15, 2010 21:22 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Morfologia:
WBC 12,3 tys./mm do 3 norma 5.5 - 19.5 :ok:
RBC 7,29 mln/mm do 3 norma 5.80 - 10.70
HGB 18,80 g/dl norma 9.0 - 15,0 za wysoka!
HCT 33,0 % norma 30.0 - 47.0
PLT 598 tys./mm do 3 norma 300 - 800
MCV 45 f/l [we wcześniejszych badaniach od weta byla jednostka "um" do 3 norma 41 - 51 oczywiście u oznacza mikro]
MCH 25,80 p/l [nie rozumiem jednostki i nie mam do niej normy - mam do pg 13-18]nie wiem co z tym, czy za wysoka
MCHC 57,40 9 g/dl norma 31.0 - 35.0 nie wiem dlaczego za wysoka

Cóż za kilka dni zrobimy sobie nową morfologię, planuję zrobić ją wtedy gdy przyjdą wyniki histopatologii.

No i znaczące od 04.03 czyli 11 dni Amigo ma podawany Encorton i ilość białych krwinek w porównaniu z tą z 04.03 wygląda niesamowicie.

Boję się sterydów jak diabli, ale mam nadzieję, że uda się to wszystko poukładać.

Amigo jeszcze nie w formie po narkozie.
Ma w dwóch miejscach szwy - takie do plastyki, ponoć nie zostają po nich blizny. Zdjęcie szwów za 10 dni.
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pon mar 15, 2010 22:01 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Chamstwo proszę dziadostwa!
Uwalił mi się na klatce piersiowej i leży. I grzeje. I waży. I śpi. Ale dlaczego nie obok.
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Wto mar 16, 2010 10:37 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Hydra, a czemu tak się boicie sterydów? I jak Amiguś dziś?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto mar 16, 2010 10:46 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Co u koteczka ? :)

Nadal :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]