koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2021 11:49 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

iza71koty pisze:Ja pisać na razie nie będę.Musze wyjść z moich problemów finansowych.W sobotę znowu musiałam dokupic i wegiel i pellet dla kotów i brykiet na lotnisko.W niedzielę próbowalismy złapać jakaś kotkę.Nie udało się.Dzisiaj Damian będzie próbował znowu.Nie wiem jak to pójdzie bo kolejny dzień u nas pada.Jesteśmy codziennie przemoczeni.A to nie jest dobra pogoda na łapanie - wiec nie wiem co z tego wyjdzie. :roll:

I zła wiadomosć.Pereł nie żyje. :cry: Damian go wczoraj znalazł.Zwinięty w kłębek przed altanką na fotelu.Poprzedniego dnia tam leżał.A wczoraj już nie żył.Nic nie wskazywało ze jest z nim coś nie tak.

Dostaliśmy w czwartek jedzonko - ale to podziekuję już na wątku głównym.Ogólnie jest bardzo ciężko.

Smutne :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto mar 16, 2021 11:56 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

Tak.Wszystko jest smutne. :| Musimy sobie odmawiać wielu rzeczy.Ostatnio jemy w sumie byle co- byle mieć siły do dalszej roboty.Chyba zrobie rozliczenie - żeby pokazać jak niewielkie wsparcie finasowe mamy - w skali naszych potrzeb.Postaram sie to ogarnać.

Opiekunów nam nie przybywa.Darczyńców też.A mi sie juz nawet nie chce piszczeć na watku- że potrzebuje na to czy na tamto.Codziennie Damian pali kotom na lotnisku.Ale to też nie jest przeciez darmo - kosztuje nas to tygodniowo ok 50 zł.Na to zła nie jestem - bo wiem ze te koty sa teraz szcześliwe.Mają to czego nigdy nie miały. :201461 Ale naszej sytuacji to nie zmienia.Na poczatku kwietnia sa Swieta.Nawet o tym nie mysle- tylko kombinuję jak wyjsć z długów do maja.Musimy mieć siły fizyczne na to wszystko. Wiele zapału i trudu nas to kosztuje.A kiedy jeszcze finanse polegaja - wtedy naprawde ciezko to udzwignąć. :oops: :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto mar 16, 2021 12:06 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

Kilka dni temu Damian mi powiedział - że Kropcia sterylizowana w ub.roku ma metę w łóżku w kanapie w altance.Nic tam wyścielone nie miała.W piatek zdobyłam w ciuszkach fajną grubszą bawełnianą kołderkę i mięciutki grubszy polarowy koc.Damian zawiózł to i zrobił w łóżku fajne legowisko.Więc jak widać kasa idzie wszędzie i na lewo i na prawo- ale robimy co możemy żeby te koty miały nie tylko pełne brzuszki były wysterylizowane ale i by warunki miały godne.I takie jakich do tej poty nie znały.

iza71koty

Post » Wto mar 16, 2021 12:13 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

Nie wiem czy u Was jest tak samo ale u nas bardzo podrożało mięso.Sam weekend to 80 zł tylko na mięso.A gdzie reszta makarony dodatki paszteciki.Kości z ceny 1.49 za kg skoczyły do 2.24 wiec różnica jest duza - zwłaszcza ze dziennie potrzebujemy 10 kg kosci 2 kg skórek plus 2-3 kg porcji udowych.To jest nasze dzienne zapotrzebowanie.Czyli ok 35 zł codziennie kosztuje nas samo mięso.

iza71koty

Post » Wto mar 16, 2021 12:16 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

iza71koty pisze:Nie wiem czy u Was jest tak samo ale u nas bardzo podrożało mięso.Sam weekend to 80 zł tylko na mięso.A gdzie reszta makarony dodatki paszteciki.Kości z ceny 1.49 za kg skoczyły do 2.24 wiec różnica jest duza - zwłaszcza ze dziennie potrzebujemy 10 kg kosci 2 kg skórek plus 2-3 kg porcji udowych.To jest nasze dzienne zapotrzebowanie.Czyli ok 35 zł codziennie kosztuje nas samo mięso.

ja mięsa nie jem to nie wiem, ale ogólnie ceny w sklepach bardzo się niestety zmieniły :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto mar 16, 2021 12:39 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:Nie wiem czy u Was jest tak samo ale u nas bardzo podrożało mięso.Sam weekend to 80 zł tylko na mięso.A gdzie reszta makarony dodatki paszteciki.Kości z ceny 1.49 za kg skoczyły do 2.24 wiec różnica jest duza - zwłaszcza ze dziennie potrzebujemy 10 kg kosci 2 kg skórek plus 2-3 kg porcji udowych.To jest nasze dzienne zapotrzebowanie.Czyli ok 35 zł codziennie kosztuje nas samo mięso.

ja mięsa nie jem to nie wiem, ale ogólnie ceny w sklepach bardzo się niestety zmieniły :(

Tak wszystko bardzo podrożało.Rachunki też- ale mięso było cały czas do niedawna na jakimś przyzwoitym poziomie -m a teraz i to.Przecież żebym ja dziennie ugotowała taki 20 litrowy gar mięsa - to też gazu idzie.To sie gotuje ok.2 godzin.Dodatki do tego czyli kostki rosołowe, vegeta czasem warzywa suszone.Gdybym tutaj zaczęła wymieniać co ja codziennie muszę kupić - aby przetrwać jeden dzień - to wiele Osób by się za głowę złapało.

iza71koty

Post » Wto mar 16, 2021 14:15 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

iza71koty pisze:
mir.ka pisze:

Tak wszystko bardzo podrożało.Rachunki też- ale mięso było cały czas do niedawna na jakimś przyzwoitym poziomie -m a teraz i to.Przecież żebym ja dziennie ugotowała taki 20 litrowy gar mięsa - to też gazu idzie.To sie gotuje ok.2 godzin.Dodatki do tego czyli kostki rosołowe, vegeta czasem warzywa suszone.Gdybym tutaj zaczęła wymieniać co ja codziennie muszę kupić - aby przetrwać jeden dzień - to wiele Osób by się za głowę złapało.

jak ktoś codziennie gotuje to moze być zorientowany, oczywiscie mam na myśli normalny obiad, a nie taką ilość jak u Was potrzeba, bo to :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto mar 16, 2021 14:30 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

Pereł :placz: normalnie serce mi zaraz pęknie
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto mar 16, 2021 14:40 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

LimLim pisze:Pereł :placz: normalnie serce mi zaraz pęknie

Nikt go raczej nie skrzywdził.Nie ma żadnych ran ani też ciałko nie leżało jakoś dziwnie.Był zwinięty- jakby spał.Tak jak go Damian widział.W tym samym miejscu i w tej samej pozycji.Wszedł na chwilę przedwczoraj do altanki jak Damian palił.Potem wyszedł na zewnątrz i położył sie na fotelu - który stoi przy altance.Fotel jest pod daszkiem.Wykluczamy też raczej pp bo Damian wczoraj zrobił oględziny ciałka jak prosiłam.Ostatnio sporo przytył - ale też dużo jadł. Biegał za kotkami.Cały czas pomieszkiwał tam gdzie Zuzia.I teraz wrócił nagle do siebie.Jeszcze przedwczoraj biegał za Melą.Prosiłam aby Damian obejrzał też języczek.Był siny.Dla mnie to wygląda na jakiś zator.Nie wiemy ile on miał lat.Gdybym ja miała strzelać dałabym mu około 5-6.Teraz już nawet nie ma kogo zapytać.

iza71koty

Post » Wto mar 16, 2021 14:53 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

Kilka dni temu Damian zauważył że Pereł ma krew na oku.Musiał wejść w potyczkę z innym kotem może kotką.Chcieliśmy dać antybiotyk ale Damian mu to oczyścił i zobaczył że oko jest ok a był tylko rozcięty łuk brwiowy.Pozostaje nam mieć nadzieję ze Karmicielka - nie podała żadnego leku który mógł kotu zaszkodzić.Wiemy od Bezdomnych ze przychodzi nocą karmić koty.I to prawdopodobnie Ona położyła od góry styropian na fotelu na którym leżał Pereł.Nie wiemy czy jeszcze wtedy żył.

Robert dogląda altanki mniej więcej 3 razy dziennie.Nie zauważył nic dziwnego ani podejrzanego.Jesteśmy z nim w kontakcie telefonicznym i Damian z nim rozmawia jak jest na lotnisku.Im też musimy pomagać- bo wiadomo nie jest to za darmo.Więc czasem dam parę złotych, kupię coś do jedzenia albo załatwię tytoń i gilzy.Damian weżmie powerbank do ładowania żeby był kontakt.Albo ja muszę mu doładować telefon chociaż za te 5 zł.Zreszta z telefonem też był sajgon.Miał aparat zarejestrowałam mu numer i za kilka dni zgubił telefon gdzieś na lotnisku.Ktoś go znalazł i wyłaczył całkowicie wiec Damian oddał mu chwilowo swój taki co miał w zapasie w razie czego- stary ale działa.

Tutaj muszę sprostować.Przedwczoraj biegał za Dziczką nie Melą.Bo to Dziczka ma teraz rujkę.
Ostatnio edytowano Wto mar 16, 2021 15:00 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto mar 16, 2021 14:58 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

:( :( :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto mar 16, 2021 16:25 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

:(
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto mar 16, 2021 17:22 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

iza71koty pisze:Czyli ok 35 zł codziennie kosztuje nas samo mięso.

3 dychy ode mnie wpadną. Proszę nie podawać danych osobowych. Nie mogę napisać pw, bo jestem nowym loginem na forum. Starego nie pamiętam. Proszę się nie poddawać.

pepenada

Od: Wto mar 16, 2021 17:18

Post » Wto mar 16, 2021 17:26 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

Macie aktywną jakąś zrzutkę internetową?
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Wto mar 16, 2021 17:57 Re: Nasze koty 2. OK. 40 kotów

ana pisze:Macie aktywną jakąś zrzutkę internetową?

Nie.Tylko prywatnie można wspomóc.

Damian nakarmił i napalił kotom.Próbuje coś złapać.Poszedł teraz do Ziutki.

iza71koty

[poprzednia][następna]