Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 22, 2009 23:02

irysek_wroc pisze:moglyscie sie wczesniej podrapac zanim pojechalam i zepsulo sie auto warte sporo pieniedzy (nie jakis rzęch typu opel czy inne badziwie).

Jak dobrze, że są też badziewia, takie zazwyczaj wożą chętnie i rzadko się psują w takich akurat sytuacjach :roll:
irysek_wroc pisze:jesli chcecie zabrac kotke to zwroccie rowniez koszty mojej jazdy do opola, sprowadzenia pomocy drogowej, jak i naprawy auta!!!!
co w tych 2,5 tys zl, ktore zostaly uzbierane napewno sie nie zmiesci (mam tu na mysli sama naprawe auta, ktore by sie nie zepsulo, jakby nie bylo potrzeby jechania do kasi).

Oj oj oj
irysek_wroc pisze:anno 33, piszac, ze pomylilam watki, lekko mowiac wychodzisz na (nie moge dobrac slowka),

8O
irysek_wroc pisze:na watkach zwierzat z boguszyc pojawiac sie juz nie mam zamiaru. ani tu, ani na dogo. szkoda tylko zwierzat, bo przez was stracily.

Jak widać straciły niewiele...

Życzę spokojnej nocy.

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Nie mar 22, 2009 23:03

Agn pisze:
CoolCaty pisze:Agn, ale staruszek jest chyba ciachnięty - sprawdź mu pod ogonem.

Sprawdziłam. :mrgreen: Po ostatniej wpadce z Pajączkiem już nikomu nie wierzę. 8) Ale akurat on pewnie może poczekać. Na cito to musi iść Fifty i dwa rude.
Staruszek nie ma wyjścia - musi się przyzwyczaić. Już tu zostanie. :D
Buzia wg mnie nie wygląda za fajnie. Na całym ciele to co u Fifty i Forty - strupki, wyłysienia i pewnie grzyb. Uszy - boguszowicki standard.

Mam szczegółową relację na PW od Kaprys, co koty jadły, w jakiej ilości i co wydaliły - będę miała z czym zestawić swoje obserwacje.

Ja Ci współczuję 4 niekastrowane... 8O
te zestawienie będzie mnie też interesowało , co jadł itd.itp.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 22, 2009 23:06

Krotko i na temat.
A wzielysmy juz wiecej, tylko nie zrobilam w koncu aktualizacji :oops:

10 kotow ostatnio i 3 psy. Od tego odejmujemy 5 kotow i 1 psa Biafry.

47 +5 +2 = 54 zwierzaki!

Zapomnialam Jana, Irysek zazadala od nas wszystkich wyciagow, przelewow, wplat i wyplat. :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie mar 22, 2009 23:08

irysek_wroc pisze:moglyscie sie wczesniej podrapac zanim pojechalam i zepsulo sie auto warte sporo pieniedzy (nie jakis rzęch typu opel czy inne badziwie).

Jak dobrze, że są też badziewia, takie zazwyczaj wożą chętnie i rzadko się psują w takich akurat sytuacjach :roll:
irysek_wroc pisze:jesli chcecie zabrac kotke to zwroccie rowniez koszty mojej jazdy do opola, sprowadzenia pomocy drogowej, jak i naprawy auta!!!!
co w tych 2,5 tys zl, ktore zostaly uzbierane napewno sie nie zmiesci (mam tu na mysli sama naprawe auta, ktore by sie nie zepsulo, jakby nie bylo potrzeby jechania do kasi).

Oj oj oj
irysek_wroc pisze:anno 33, piszac, ze pomylilam watki, lekko mowiac wychodzisz na (nie moge dobrac slowka),

8O
irysek_wroc pisze:na watkach zwierzat z boguszyc pojawiac sie juz nie mam zamiaru. ani tu, ani na dogo. szkoda tylko zwierzat, bo przez was stracily.

Jak widać straciły niewiele...

Życzę spokojnej nocy.

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Nie mar 22, 2009 23:08

Aniu, specjalnie dla Ciebie na osłodę Tajsonek :1luvu: i Tosieńka. Tysona trzeba będzie mi zabrać siłą, Rastuś też go kocha, jak widać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wieści z lecznicy: Tasza żyje, a Tekilka: "ma chyba dom, ale najpierw musi wyzdrowieć, potem sterylizacja, musi dogadać się z psem, no i ma chyba alergię, trzeba sprawdzić na co...", czyli optymistycznie :wink:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Nie mar 22, 2009 23:11

Obrazek
Wiedziałam. :D :D
To jest ten kot, o którego chciałam pytać, który jest na jednym z pierwszych zbiorczych zdjęć z Boguszyc.

To przeznaczenie. 8)
:wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie mar 22, 2009 23:13

Anna_33 pisze: Zapomnialam Jana, Irysek zazadala od nas wszystkich wyciagow, przelewow, wplat i wyplat. :-)

Nie ma problemu, publiczne rozliczenie będzie na stronie Fundacji dla Zwierząt ARGOS i każdy będzie mógł je zobaczyć 8)

Stąd ta cała papierologia :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 22, 2009 23:13

Edzina pisze:
Biafra pisze:Gdyby ktoś chciał zasponsorować jakąś sterylkę, będę ogromnie wdzięczna...

Ile kosztuje jedna? Mialy do mnie jechac 4 koty, ale chyba nie da rady z transportem. Wobec tego moge pokryc koszty sterylki, ale napisz mi ile za jedna, bo moze wystarczy mi na dwie.

Też się o to samo zapytam 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie mar 22, 2009 23:15

Edzina pisze:
Biafra pisze:Gdyby ktoś chciał zasponsorować jakąś sterylkę, będę ogromnie wdzięczna...

Ile kosztuje jedna? Mialy do mnie jechac 4 koty, ale chyba nie da rady z transportem. Wobec tego moge pokryc koszty sterylki, ale napisz mi ile za jedna, bo moze wystarczy mi na dwie.

Dzięki :D
Normalnie w lecznicy sterylka kosztuje 150zł...ale zawsze liczą mi 100zł
Później dostaję antybiotyki do domu.
Nie wiem ile policzą za kotkę która się ma zaraz okocić .
Jutro napiszę już szczegółowo i dokładnie jak będę po zabiegach

Jana
Pieniądze dla kotów , które do mnie dojechały można wpłacać na konto:
Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 , 31-273 Kraków

Nr 58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 z dopiskiem "Ostatnia Szansa"
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Nie mar 22, 2009 23:17

No to ja na wieczór jeszcze raz powtórzę: jakby Irysek oddał malucha ja moge przyjac. Wzgledem jedzenia, zwirku, weterynarza sobie poradzimy z TZ i leczenie zapewnimy

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie mar 22, 2009 23:20

Biafra, ja zaraz podesle 100 zl na cele sterylkowe :wink:
i pewnie docelowo jakies bazarki dorobie tylko najpierw chcialam troche Agn wesprzec bazarkowo :oops:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie mar 22, 2009 23:20

No to ja na wieczór jeszcze raz powtórzę: jakby Irysek oddał malucha ja moge przyjac. Wzgledem jedzenia, zwirku, weterynarza sobie poradzimy z TZ i leczenie zapewnimy

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie mar 22, 2009 23:21

Anna_33 pisze:Moim zdaniem sprawa jest zamknieta. Zaproponowalam, ze zwroce 40 zl za opakowanie zwirku i za mleko nie wiem ile.
Za zadne naprawy nikt nic nie bedzie zwracac.
Chyba, ze Irysek pragnie zwrocic koszty osobom, ktore kota do niej dowiozly..

Prosze o kontakt osoby, ktore moga jak najszybciej pojechac i zabrac koty.
Dwa koty.

Ja mogę już. Jutro gorzej.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie mar 22, 2009 23:25

Beata pisze:tylko najpierw chcialam troche Agn wesprzec bazarkowo :oops:

Doczytałam 8) .

:1luvu: :1luvu:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie mar 22, 2009 23:27

Myślę, że jakiekolwiek zwroty pieniędzy iryskowi dopiero po oddaniu kotków, skoro okazały się być takim kłopotem, zwłaszcza finansowym.

A w ogóle to jestem w szoku 8O
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]