Smoczek zaginęła:Kraków 10.1.07cz.3 NowaNiespodzianka! s.111

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 23, 2008 20:46

Tweety pisze:
Zowisia pisze:Sreberko to w ogole ma szczescie ... domek sie o niego upomina, w dodatku to ten sam, w ktorym juz kroluje Platynka !! wlasnie wyslalam zdjec 3 paczki, i juz dostalam odpowiedz, ze piekny i w ogole :)

Leczony bedzie jeszcze ok. tygodnia, i mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy .. niestety, na razie oczko wciaz czerwone i katarek sie trzyma.
Pocieszam sie, ze zjada pieknie wszystko, juz i chrupki takze, i to kilka porcji :) i rosnie.

Dalam im dzis w ramach eksperymentu koziego mleka - JEJKU jakie kupki okropne ... i zapach i w ogole ... nigdy wiecej.

Snieg za oknem, a ja od 4 rano probuje pracowac, i glownie wychodzi mi sprzatanie ... :/ moze teraz sie spreze ?
pozdrawiamy
zo

żartujesz? 8O wszystkie moje ogony wychowane na kozim mleku, zwłaszcza smarkacze, takie malusie jak był Ziutek Wielkouszek, o Miaucikach czy Twoich Podfruwajkach nie wspominając

Bazylek i Złotko też na kozim ;) I nie ma żadnych problemów ;)
Obrazek

agalka

Od: Pt wrz 21, 2007 12:21

Post » Nie lis 23, 2008 21:38

Zo,

no musi byc dobrze.

Za caloksztalt:

:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lis 24, 2008 10:45

Z mojego wlasnego watku ani jedno zawiadomienie od 3 dni nie przyszlo :evil: a ja sie zadolowalam na 2 dni calkowicie .. z domu nie nawet wyszlam. Dzis za to zaczelam dzien naprawde wczesnie - o polnocy, ciekawe, do ktorej mi starczy pary... juz 3 kawy wypilam, a zaczynam sie slaniac.,.,.

Ogloszenia Smoczkowe oczyscilam chyba w piatek, nie wiem jak teraz
w rejonie zero nie bylam juz straaasznie dawno .. tak tam smutno

Zima sie zaczela, w mieszkaniu nie za cieplo, ale koty na razie maja sie dobrze, Sreber tez - choc czasem kichnie jak z armaty. Szkoda, ze domek sie wycofal, ale trudno. Cieszyc sie nalezy, ze maly znajdek nie jest chory na FIP i zostanie z Platynka - a juz bardzo sie polubili.
Pani z domku zrobila straszny alarm, a tu tymczasem testy sie okazaly negatywne... nie wiem, skad w ogole byl ten pomysl ze to FIP.. ale mniejsza o to. Kastapra daje ogloszenia dla kotkow z AFN, wiec moze cos fajnego i dla Srebra sie znajdzie?

Mleko kozie - no nie wiem dlaczego, ale wrazenia zapachowe niepowtarzalne... a czyszczenie zwirku po biegunce to tez wspaniala rozrywka .. Chyba juz nie zaryzykuje. A moze za duzo na raz wypily?

Dziekuje Wam bardzo za pamiec i wpisy, ja ostatnio mam wszystko do gory nogami i nie mialam sily zagladac, wychodzic do miasta tez coraz mniej mi sie chce, skoro nie moge liczyc, ze znajde Smoczka
pozdrawiam, zbieram sie do zalozenia kolejnej czesci watku :(
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon lis 24, 2008 14:09

Na nowy tydzień Obrazek

wciąż nieustająceObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Wto lis 25, 2008 9:14

Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lis 25, 2008 9:58

:ok:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Wto lis 25, 2008 10:46

jakie wieści z frontu? :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 25, 2008 10:49

Dzieki za wpadanie i kciuki.
U mnie niespodzianka (kolejna, w koncu jak hopel to na calego...)

Mimo totalnego przekroczenia limitu kotoglowia (na 1 osobe!)
wczoraj nastala nowa tymczaska :) Kulka, znana tez jako Pusia, bure cudo z czarnym czolkiem i paznokietkami malowanymi na bialo.
Czy ona przypadkiem do nas nie przyrosnie ... bo juz Oczko jej matkuje a Sreberko goni do zabawy i zapasow, mimo ze malenstwo ma dopiero 4 edit: TYGODNIE nie miesiace i jest wielkosci sporego pączka ;) Spala dzis ze mna w czapce polarowej, ja oczywiscie na jedno oko, zeby miec to drugie oko na malą.
Przyjechala wieczorem, posiedziala w torbie zeby rezydentki mogly ja powachac, nasyczaly a Misia to i nawarczala jak lwica ... (zazdrosnica).
Dopiero poznym wieczorem wypila mleczko - i dopiero wtedy wyprodukowala wszystko co trzeba do kuwety. Chrupek nie chce, za to mieso sprzata az sie kurzy (drobniutko pokrojone). W nocy podgryzala moje palce, ale na szczescie ocalaly wiec moge pisac ;)
Fotki juz nastrzelane, ale z wieszaniem problem, bo komp ma za malo miejsca i pamieci, i musze znow cos wywalac i kopiowac, a to trwa godzinami.

Sreberko starszy tymczas (ostatni z Rysiaczkow) rosnie jak na drozdzach, zjada wszystko co samo nie ucieka, czekamy na domek - po chorobie wraca do formy bardzo szybko.
dzieki ze pamietacie
zo bez Smoczka ale z pelnym nareczem futer ...
Ostatnio edytowano Wto lis 25, 2008 12:19 przez Zowisia, łącznie edytowano 1 raz

Zowisia

Post » Wto lis 25, 2008 10:59

Tweety pisze:jakie wieści z frontu? :wink:

Wiesci w poscie powyzej :) dzieki Tweety, ze czuwasz.

A na teraz - Kulka Pusia spi ze Sreberkiem w namiocie, zaraz ich fotne
przez okno wpada slonce a po parapecie od 7.30 paraduja remontowcy
tupiac, wiercac kujac i spawajac. Ale koty juz przywykly i z zainteresowaniem ogladaja panow przez szybe.

Mala juz jest prawie na swobodzie (pudla-kojca juz sie pozbylam)
- jak kiedys Misia jest na smyczy i ma specjalny teren do zabawy ogrodzony roznymi przeszkodami. Na tym placu zabaw szaleje z myszka albo daje sie napadac starszym. Smieszna jest niemozliwie. Oczka ma jeszcze niebieskie ...
zo

Zowisia

Post » Wto lis 25, 2008 11:30

Zowisia pisze:Dzieki za wpadanie i kciuki.
U mnie niespodzianka (kolejna, w koncu jak hopel to na calego...)

Mimo totalnego przekroczenia limitu kotoglowia (na 1 osobe!)
wczoraj nastala nowa tymczaska :) Kulka, znana tez jako Pusia, bure cudo z czarnym czolkiem i paznokietkami malowanymi na bialo.
Czy ona przypadkiem do nas nie przyrosnie ... bo juz Oczko jej matkuje a Sreberko goni do zabawy i zapasow, mimo ze malenstwo ma dopiero 4 miesiace i jest wielkosci sporego pączka ;) Spala dzis ze mna w czapce polarowej, ja oczywiscie na jedno oko, zeby miec to drugie oko na malą.
Przyjechala wieczorem, posiedziala w torbie zeby rezydentki mogly ja powachac, nasyczaly a Misia to i nawarczala jak lwica ... (zazdrosnica).
Dopiero poznym wieczorem wypila mleczko - i dopiero wtedy wyprodukowala wszystko co trzeba do kuwety. Chrupek nie chce, za to mieso sprzata az sie kurzy (drobniutko pokrojone). W nocy podgryzala moje palce, ale na szczescie ocalaly wiec moge pisac ;)
Fotki juz nastrzelane, ale z wieszaniem problem, bo komp ma za malo miejsca i pamieci, i musze znow cos wywalac i kopiowac, a to trwa godzinami.

Sreberko starszy tymczas (ostatni z Rysiaczkow) rosnie jak na drozdzach, zjada wszystko co samo nie ucieka, czekamy na domek - po chorobie wraca do formy bardzo szybko.
dzieki ze pamietacie
zo bez Smoczka ale z pelnym nareczem futer ...

ona ma tylko 4 tygodnie :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 25, 2008 11:33

Ojej jaki maluszek :)) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia :)) Zowisiu masz ogromne serducho :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agalka

Od: Pt wrz 21, 2007 12:21

Post » Wto lis 25, 2008 12:16

Tweety pisze: ona ma tylko 4 tygodnie :wink:

Oczywiscie .... gdzies poprawilam ale nie wiem w ktorym watku
oglasza sie zatem, ze Kulka ma 4 tygodnie - nie miesiace.
zo, Duza (a gupia ;) )

Zowisia

Post » Śro lis 26, 2008 13:19

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Śro lis 26, 2008 13:34

agalka pisze:Ojej jaki maluszek :)) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia :)) Zowisiu masz ogromne serducho :ok: :ok: :ok:

Dzieki Agalko :) ale rozum mam maluski ... ;)

Fotki beda niedlugo, ale na razie mala choruje troszke, chyba po odrobaczaniu... i nie mam czasu na nic. Dokarmiam ja, ale nie chce jesc, ma zle kupki i wciaz spi. Teraz wisi mi w szaliku na szyi, w ten sposob mam na nia stale oko, a jej cieplo - chyba.

Pozdrowienia dla Was i dla Zlotka w Kropki :)
zo

Zowisia

Post » Śro lis 26, 2008 13:37

Elwirka pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :lol: :lol:

Dzieki Elwirko, chyba wlasciwie rozumiem ...
:ryk:
z pewna doza smutku jednak - powoli zbliza sie druga rocznica zaginiecia Smoczka..
pozdrawiam jeszcze za dnia choc juz jakby ciemniej sie robi
zo

Zowisia

[poprzednia][następna]