Białe,głuche,pół ślepe kociątko. Kubuś szczęśliwy w domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 17, 2009 0:15 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

Powoli zaczynam przygotowania do podróży.
ż jednej strony cieszę się, a z drugiej mi smutno.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt gru 18, 2009 19:46 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

odpisalam nynie- jak tylko ustalimy godzine spotkania dam Ci kotika znac, kiedy po Kubka podjade..

AnSi

Od: Pon wrz 20, 2004 10:30

Post » Pt gru 18, 2009 22:36 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

AnSi pisze:odpisalam nynie- jak tylko ustalimy godzine spotkania dam Ci kotika znac, kiedy po Kubka podjade..

OKI. To już coraz bliżej.
Nie mogę dać kubeczka w fotkach, bo któreś kociaste pogryzło kabel
i nie mogę przeżucać fotek na kompa.
Już dość dawno kupiłam podkłady i główkuję nad różnymi problemami podróżnymi.
A Kubek nic nie wie i przychodzi się migdalić, a czasem ściga swój ogonek. :)
Obrazek

kotika

Post » Sob gru 19, 2009 11:26 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

Za szczęśliwą podróż :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob gru 19, 2009 11:28 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

Bazyliszkowa pisze:Za szczęśliwą podróż :ok:

:ok: :ok: :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob gru 19, 2009 18:03 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

kotika pisze:Już dość dawno kupiłam podkłady i główkuję nad różnymi problemami podróżnymi.

kotika, nie martw sie- my mamy duzo doswiadczen z podrozowaniem z kotem, bo nasza Zdrapa wszedzie z nami jezdzi. Mysle, ze ona juz jak nic 50 tys. km zrobila autem :D
I tez kiedys na poczatku musielismy sie nauczyc wspolnego podrozowania ;) Jeki i kocie narzekania nam nie straszne ;) :D

AnSi

Post » Sob gru 19, 2009 21:46 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

AnSi pisze:
kotika pisze:Już dość dawno kupiłam podkłady i główkuję nad różnymi problemami podróżnymi.

kotika, nie martw sie- my mamy duzo doswiadczen z podrozowaniem z kotem, bo nasza Zdrapa wszedzie z nami jezdzi. Mysle, ze ona juz jak nic 50 tys. km zrobila autem :D
I tez kiedys na poczatku musielismy sie nauczyc wspolnego podrozowania ;) Jeki i kocie narzekania nam nie straszne ;) :D

Kubuś to nie jest pierwszy , którego wysyłam w tak daleką drogę.
Wiem, że każdy kot inaczej zachowuje się w podróży,
dlatego myślę nad tym, jak uczynić mu tę drogę najbardziej znośną.
Jak masz jakieś dobre pomysły, to pisz.

Błagam, tylko nie pisz mi o jękach, bo i tak mam stresa.
Myślę, że jęków nie będzie.
Obrazek

kotika

Post » Nie gru 20, 2009 10:20 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

kotika, moj rekord to 8 godzin ze znudzonym, niezadowolonym miaaauauuauuuaauuu w 16-godzinnej podrozy. Teraz to juz nie, ale kiedys Zdrapa zaczynala jak predkosciomierz- powyzej setki właczal sie sygnal dzwiekowy :twisted:

Koty maja bardzo czesto chorobe lokomocyjną.. A ladoanie tabletki uspokojajacej to najgorsze, co mozna zrobic, one niemilosiernie oglupiaja kota i nie dosc, ze kot nie wie, dlaczego jest w kontenerku w biegnacym, buczacym, blaszanym pudle, to jeszcze nie wie, czemu mu sie oczy zamykaj. I jest rozpacz..
Dlatego marnym obowiazkiem czlowieczego podnozka jest zapewnianie kotu rozrywki podczas podrozy. Z Kubusiem moze byc trudniej, bo nie slyszy (Zdrapa zasypia jak sie jej spiewa w drodze), ale mysle, ze znajdziemy alternatywne sposoby zabawienia kota.

Jedyny dalej nierozwiazany problem, to to, dokad ja mam Kubka w Cz-wie zawiezc- Nyna jeszcze nic mi nie odpisala, a ja kolejny raz podkresle, ze nie moge zabrac Kubka tam, gdzie jedziemy. Moze znalazlby sie ktos, kto ewentualnie mogly Kubusia przechowac, jesli przyjazd moj i nyny rozjada sie w czasie? z taka pogoda to nic nie wiadomo.. :roll:

a co do uczynienia drogi bardziej znosnej- jedyne, co mi przychodzi do glowy to ewentualnie jakis kocyk na owiniecie transportera na czas dom->samochod, samochod->samochod, samochod->dom, ale to ja cos kupie.. bo przy takiej temperaturze to trzeba kotuchy chronic..

AnSi

Post » Pon gru 21, 2009 0:16 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

AnSi napisz mi kiedy i o której planujecie być w Częstochowie.
Pomyślę o czymś rezerwowym.
Telefon też przydałby się, bo czasem trzeba coś szybko ustalić.
Obrazek

kotika

Post » Wto gru 22, 2009 17:36 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

Kotika, wyslalam Ci moj numer. W Cz-wie planujemy byc na 18-tą i tak sie wstepnie z Nyna umowilysmy. Ale jak patrze przez okno to oszacowanie dokladnej godziny przybycia moze byc trudne.. :roll:

AnSi

Post » Wto gru 22, 2009 20:49 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

AnSi pisze:Kotika, wyslalam Ci moj numer. W Cz-wie planujemy byc na 18-tą i tak sie wstepnie z Nyna umowilysmy. Ale jak patrze przez okno to oszacowanie dokladnej godziny przybycia moze byc trudne.. :roll:

Pogoda może jeszcze zmieni się na lepsze. :)

AnSi jeszcze raz dziękuję ci, że zgodziłaś się zabrać Kubunia. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Czw gru 24, 2009 14:39 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

Dziewczyny, ja sie juz odmewldowuje- Wesolych Swiat wam zycze!
Kotika, jutro bede wyjezdzac z Osowy kolo 11-tej, zadzwonie do Ciebie, ze wyjezdzam, w pol godziny powinnam byc.
Nyna- widzimy sie teoretycznie o 18-tej na parkingu Mc Donalda w Cz-wie, przy jedynce (glowna trasa pn-pd) po stronie drogi w kierunku na Gdansk (po tej samej, co Tesco). Do Ciebie bede dzwonic z trasy, jak juz bede wiedziala, jak idzie. Teoretycznie w 6h powinnismy dac radę.

Takze kochane- milego, spokojnego wieczoru i do zobaczenia jutro!

AnSi

Post » Pt gru 25, 2009 14:20 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

AnSi pisze:Dziewczyny, ja sie juz odmewldowuje- Wesolych Swiat wam zycze!
Kotika, jutro bede wyjezdzac z Osowy kolo 11-tej, zadzwonie do Ciebie, ze wyjezdzam, w pol godziny powinnam byc.
Nyna- widzimy sie teoretycznie o 18-tej na parkingu Mc Donalda w Cz-wie, przy jedynce (glowna trasa pn-pd) po stronie drogi w kierunku na Gdansk (po tej samej, co Tesco). Do Ciebie bede dzwonic z trasy, jak juz bede wiedziala, jak idzie. Teoretycznie w 6h powinnismy dac radę.

Takze kochane- milego, spokojnego wieczoru i do zobaczenia jutro!

AnSi zabrała już kociaka. Słodki Kubuś już w drodze do swojego domu. :)
Obrazek

kotika

Post » Pt gru 25, 2009 14:21 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko.Jest dom w Opolu.Transport!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt gru 25, 2009 14:26 Re: Białe,głuche,pół ślepe kociątko. Kubuś w drodze do domu.

Za podróż Kubusia :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]