Wystawa w Warszawie, 25.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 27, 2003 0:15

A jeden podpis podrzuce: zdjecie numer 2097 (53 z 62): "Dwie kotki (Anja z forum i Scarlet - kotka egzotyczna Candy)" :mrgreen:
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pon paź 27, 2003 0:30

vitez pisze:
Sigrid pisze:Zachwyciły mnie koty abisyńskie - mają w sobie taką naturalną grację i dzikość. Po prostu śliczne.

Dziki wyglad to maja MCO i NFO ... abisynskie sa przesliczne z jednego najwazniejszego powodu - one robia MINY... co chwila i pod wplywem przeroznych bodzcow zmienia im sie przewspaniale i w wesoly sposob mimika - marszcze sie, usmiechaja itp :D .

Coś niesamowitego. Więc jeszcze bardziej żałuję, że nie mogłam tego zobaczyć na żywo. A z NFO i MCO - masz rację. Te są arcydzikie ;) Dzikość abisyńczyków jest raczej taka jak u pumy. Mam wrażenie, że wszystkie mięśnie grają tym kotom harmonijnie pod skórą.

Sigrid pisze:Ale wszystkie kotki urodą przebiła (moim zdaniem) ta cudowna norweżka ze zdjęcia nr 60. To Nikita od już nie forumowej Niki, prawda

Pamiec mi szwankuje z powodow niezaleznych ;) ale jestem prawie pewien ze to nie byla kotka Niki...

No to mnie zaskoczyłeś. Byłam prawie pewna. Ten charakterystyczny biały nosek. Myślałam, ze jest jeszcze tylko jedna taka norweska dama. Karen - również z hodowli Leśny Łowca. Ale ona ma zupełnie inny kolor.

Ma ktoś katalog? Chętnie dowiedziałbym się czegoś o tym kotku. Jest po prostu przepiękny.

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pon paź 27, 2003 1:23

Sigrid pisze:No to mnie zaskoczyłeś. Byłam prawie pewna. Ten charakterystyczny biały nosek. Myślałam, ze jest jeszcze tylko jedna taka norweska dama

A rzeczywiscie... az sie dokladniej przyjrzalem... myslalem ze 4 ostatnie zdjecia to ten sam kot... a teraz przyjrzalem sie dokladniej i - 61 i 62 to na pewno ten sam, 60 to kotka z bialym nosem i mozliwe ze wlasnie Niki (nie pamietam :oops: , choc przybranie klatki w zaslonki takie samo/bardzo podobne jak 61 i 62), a 59 to jeszcze inny kot.

Juz wiesz dlaczego tym razem nie podpisywalem rasami... :roll:

vitez

Post » Pon paź 27, 2003 1:33

Bo na zdjęciach 61 i 62 może być Inga, druga koteczka Niki, kuzynka mojego Jankesiora :D O ile słusznie zgaduję, that is :wink:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon paź 27, 2003 2:07

Szkoda ze samej Niki nie zrobilem zdjecia... wygralaby konkurs (jak w poprzednich moich galeriach) na najladniejsza hodowczynie :mrgreen: . Ale za to jest rownie sliczna Anja :D ... wprawdzie nie hodowczyni ale ciiii... kto tam wie ;) .

A te norwegi... dziura w glowie, wydawalo mi sie ze w tej klatce byl jeden kot... norrrmalnie nie pamietam 8O . Za duzo sie dzialo w ten dzien, oj za duzo :? .

vitez

Post » Pon paź 27, 2003 4:28

Sigrid masz rację kotka z fotki numer 60 to Nikita - od Niki z Hodowli Leśny Łowca :-)
Masz "nosa" :-)

Megi, fotki 61 i 62 to siostra Jankesa - Inga :-)

Vietez, w Poznaniu będzie okazja sfotografowania Niki :-) Przyjedziesz :-) ?

Nie mam dodatku do katalogu ale było 320-330 kotów.
Plus minus tak to się kształtowało jeśli chodzi o Rasy (plus minus, zaznaczam :-) ), brak dodatku nie pozwala mi na konkretne dane.
DLA zainteresowanych, tak oto kształtowały się liczby poszczególnych Ras.
w tych "liczbach" są także zawarte Mioty.

ponad 21 Egzotyków
ponad 48 Persów
około 5-6 ACL
ponad 65 MCO
ponad 36 NFO
2-3 Radgolle
ponad 49 Syberyjczyków ( w sobotę odbył się Show Kotów Syberyjskich), bardzo fajnie, że Sybiraki stanowiły tak silną grupę :-)
4 Tureckie Angory

wg.Katalogu

2 Abisyńczyki
1 Bengal
35 BRI
5 BUR
1 Kartuz
7 CRX
2 Bobtajle
21 RUS
1 SFINKS

5 SIA
3 ORI

3 KOTY DOMOWE

Oraz Mioty (ras.n)

Szkocki Zwisłouchy
Koty Tonkijskie

Zdecydowanie najliczniejszą Grupą była II grupa - Koty półdługowłose.

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Pon paź 27, 2003 5:25

ariell pisze:Vietez, w Poznaniu będzie okazja sfotografowania Niki :-) Przyjedziesz :-) ?

No no, co za zacheta, chyba sie nie opre pokusie i dla samej Niki przyjade ;) :mrgreen: .
A co na to sama "zainteresowana" ? ;) (pokaz jej watek, ma sliczna kotke 8) , obie kotki! ).

DLA zainteresowanych, tak oto kształtowały się liczby poszczególnych Ras.

A wzrokowo wydawalo sie wiecej SIB niz MCO ... pewnie specjalnie tak poprzemieszali ze sie same SIB rzucaly w oczy ;) .

wg.Katalogu
2 Abisyńczyki
1 Bengal
35 BRI
5 BUR
1 Kartuz
7 CRX
2 Bobtajle
21 RUS
1 SFINKS

Czy BUR to swieta birma? Jest sliczne zdjecie takowej tuz przed ocena...
A Abisynczyki mam oba :D (niestety tylko na zdjeciach). Swietne kociska!

Oraz Mioty (ras.n)

Szkocki Zwisłouchy
Koty Tonkijskie

Hmmm. A te z tych zdjec :
http://vitez.ceron.pl/galerie/wystawa-shkr-1/imagepages/image9.htm (exo i pers)
http://vitez.ceron.pl/galerie/wystawa-shkr-1/imagepages/image12.htm (devony i crxy)
http://vitez.ceron.pl/galerie/wystawa-shkr-1/imagepages/image29.htm (SIB ?)
http://vitez.ceron.pl/galerie/wystawa-shkr-1/imagepages/image43.htm (persy)

Nie byly wystawiane jako mioty? Dziwne...

vitez

Post » Pon paź 27, 2003 7:46

vitez pisze:
Czy BUR to swieta birma? ...

Nie, to BURma :wink:
Czyli kot burmański - bardzo charakterny.

El
..:: M r u c z ę -więc- J e s t e m ::..

El

Od: Śro paź 22, 2003 7:39

Post » Pon paź 27, 2003 8:56

Moi kochani. Zwariowałam i kupiłam kociaka. Takie były słodkie. Kolorowa gromadka z kaltki obok mojej Lorki. Nie mogłam się oprzeć i mam małego kocurka. Lorka dzięki temu bedzie miała męża w przyszłości na stałe w domu. W związku z tym ogłaszam konkurs na przydomek dla hodowli. Czekam na propozycje. Zdjecie małego dodam w podpis juz jutro.
Nie powiem ,żeby Lorka cieszyła się z tego, że nie jest juz jedynaczką.
Aga
& Lorka Obrazek & Oldi Obrazek

Aga

Od: Śro lut 05, 2003 17:34

Post » Pon paź 27, 2003 9:13

:D As az sie ucieszylam widzac na twych zdjeciach klika Burmanczykow, milo zobaczyc, ze i w Polsce je sie wreszcie wystawia
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Pon paź 27, 2003 9:33

feainne pisze:milo zobaczyc, ze i w Polsce je sie wreszcie wystawia

Wystawia się, wystawia... :)
Długo chorowałam na niebieską burmę, ale... przestraszył mnie ten "temperamencik" :wink: Jedna silna osobowość w stadzie już mi wystarczy!

El

El

Post » Pon paź 27, 2003 9:36

potwierdzam, niebieskie Burmanczyki sa pelne temperamentu, lila przytulasne a czekoladowe..jak widac na obrazku :wink: Najpiekniejsze sa torti (kocia niespodzianka)
Obrazek

feainne

Post » Pon paź 27, 2003 9:42

Ech, jak zaluje ze nie moglam pojsc :placz: Lece ogladac zdjecia, tylko tyle mi zostalo :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon paź 27, 2003 9:43

feainne pisze:potwierdzam, niebieskie Burmanczyki sa pelne temperamentu, lila przytulasne a czekoladowe..jak widac na obrazku :wink: Najpiekniejsze sa torti (kocia niespodzianka)

:D U mnie skończyło się na kolorystycznie samotnej niebieskiej (dla niej szukałam niebieskiej towarzyszki), białym kocurze bezjajecznym (nie wiedziałam, że będzie cały biały - bo na "dzień dobry" był łysy :wink: ) i niedawno zamieszkałej point-szylkretkce - to dopiero kocie cudo 8) W Sopocie p. Hamalainen długo ją miętosiła i stwierdziła "Tak naciapkanego kota to ja jeszcze w tej rasie nie widziałam" :D

El

El

Post » Pon paź 27, 2003 9:49

El, mowimy caly czas o Burmie? to znaczy , ze masz "popackana" tortii?:-)
Obrazek

feainne

[poprzednia][następna]