Brzusia,Blumi,Api, Cava+2 syjamskie tymczasy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 08, 2009 23:50

za mało mamy kontaktów na Miau, na dogo byłoby nam łatwiej, bo tam siedzę dłużej i bardziej aktywnie działam wśród psiaków...

Co u Blumiego?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sie 15, 2009 21:34

Blumi jest troche zaniepokojony pobytem na ok 10dni nowego kota persa biszkoptowego Arnolda.

Zauwazylismy, ze Blumiemu niesamowicie wypieknialo futro. Wczesniej bylo pieknie puchaty i mieciutki,a teraz jego futro nabralo blasku.
Zdjecia juz niedlugo, natomiast nie wiem, czy bedzie widoczne.I przestalo tak z niego futro leciec.

Musimy kupic kryta kuwete, oszeleje z odkurzeniem;], zwirek drewniany jest swietny, ale bardziej sie roznosi niz betonitowy, a przy 3cech kotach...

wlasnie, niedlugo zawita do nas nasze 3ecie prawowite kociaste, czyli ruda z Zielonej Góry od Edziny, ale tak mysle, ze dopiero bedzie po 25stym, kiedy Arni wroci do wlascicielki.I raczej sama po nia pojade...zobaczymy.

A w miedzyczasie trzeba by bylo wymyslec malej rudej imie.. na B rzecz jasna.
Bedzie druzyna 3B lub druzyna BBB:D.

Myslalam, ze Blumi to zarlok, ale Brzusia dostala takiego apetytu...ze nic jak tylko pozostaje wydzielac im jedzenie, i to na 2 miseczki, bo mala czarna raczej nic by Blumiemu nie zostawila.

Zastanawiamy sie nad chipowaniem dzieciakow, szukam informacji, czytalam, ze sa nawet darmowe, ale dla psow.

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Nie sie 16, 2009 14:00

To może Bisia? albo Bella...
Co do czipów - ja nie zaczipowałam - za dużo jest baz danych, nie są połączone ze sobą, a straż miejska nie ma czytników...
Czekamy na fotki!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sie 16, 2009 16:19

hm Bella..ladnie

Arnold plaskacz
Obrazek

Obrazek

Gu

Post » Nie sie 16, 2009 16:21

Seria parapetowa - lżejsze popołudniowe słońce
Obrazek

Spanie w ciagu dnia, bo w nocy trzeba sie bawic:
Obrazek

Słodkie:
Obrazek

Gu

Post » Nie sie 16, 2009 16:24

Patrzy sie na Arniego:
Obrazek

Niebieskie zasłonki:
Obrazek
Obrazek

Spanie w kłębek:
Obrazek

Gu

Post » Nie sie 16, 2009 16:26

Razem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

I pozdrawiamy:
Obrazek

Gu

Post » Nie sie 16, 2009 16:47

Za plaskaczami nie przepadam... tak jak za rudymi... ale na szczęście - inni je uwielbiają! :wink:
a czarno-biały duecik rozwala! Blumiś faktycznie pięknieje, jest słodki!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sie 16, 2009 21:34

dawno mnie nie było, śliczne jak zwykle zdjęcia kociastych, Blumi słodycz, ach nie mam słów odpowiednich.

Co do chipów to zgadzam się z Halbiną, my mieliśmy możliwość dostania Gina zachipowanego ale poprosiliśmy hodowcę aby tego nie robił, w Polsce jak na razie nie ma to większego sensu, na śląsku tylko pare klinik weterynaryjnych ma czytnik i i tak z niego nie korzystają. jak ktoś kota zgubi to go będzie szukał jeżeli mu zależy, a jak ktoś kota znajdzie to poszuka właściciela a jak go bedzie chciał zatrzymać to niestety przychodnie weterynaryjne same od siebie nie zaczną szukać czyj to jest kot tylko założą książeczkę i po sprawie.

troche tak zagmatwanie napisałam :oops:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon sie 17, 2009 10:02

za duzo szczescia na raz:(

Blumi widocznie kuleje na prawa tylnia lapke, lapka jest opuchnieta
bylam rano juz u weta, podane Betanox i Metacam, na bol i oslonowy, obserwujemy
jutro rano sie znow mam pojawic,jesli nic sie nie zmieni
ma dostac glupiego jasia (lekka narkoze) i trzeba bedzie zrobic rtg, i w ogole wymacac te lapke, bo sie nie daje dotknac

apetyt ma, staram sie odseparowywac Brzusie od niego, bo ona sie chce bawic, on tez chce, z tymze syczy i pomiaukuje w kontakcie z lapa

ech

Gu

Post » Pon sie 17, 2009 10:11

:cry: :cry: .3mam kciuki!

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pon sie 17, 2009 11:45

buuuuuuuuuuuuu
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon sie 17, 2009 22:07

Jak łapka Blumika? Oczywiście trzymam kciuki bardzo mocno aby się okazało, ze wszystko już Ok.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon sie 17, 2009 23:40

generalnie do spal do poznego popoludnia, potem trche jeszcze utykal, ale juz kladl czesciej lapke na podloge i juz nie bylo pomiaukiwania z bolu
teraz chodzi zupelnie dobrze, ale widac delikatna nieprawidlowsc niemniej.

Rano do weta znow na ogledziny

edit: jest nawet bardzo normalnie;]
dzieciaki 'tluka' sie w przedpokoju, Blumi nie rezygnuje i nie syczy na Brzusie

Gu

Post » Wto sie 18, 2009 22:01

u weta bylam wieczorem jednak i..
Blumi dal sobie noge obejrzec, pani wet podgolila mu w miejscu zranienia, no i widac ze cos tam sie dzialo nieladnego, mala gulka sie zrobila, dostal znow zastrzyk...ze mnie sierota, zapomnialam jaki, zmeczona jestem
w kazdym razie, rano jutro mamy isc na zastrzyk ten oslonowy co dziala 48h (byl robiony wczoraj rano).
Mamy przemywac rivanolem.
W kazdym razie dzis ta ranka mu sie otworzyla (nie wiem czy drapal sam, czy to dodatkowy uraz mechaniczny) bo byla krewka,ech.

Chyba jest nadal pod wplywem emocji, albo moze dlatego ze niedaleko lezy plaskacz, ale jest przedziwnie cicho w domu, i Blumi ani Brzusia nie wariuja, a to wlasnie ich godzina.

W czwartek (jeszcze jutro bede miala potwierdzenie) jade po rudzine do Poznania.
Teoretycznie umowa ma byc zapisana na TZ, ale jak mi mowi, ze mu sie jednak odwidzialo, ze ruda nie bedzie miala imienia na B...to nie wiem, czy mu ja dam do wypelnienia:D

i szukam w sklepach internetowych kuwet zakrytych....
tropik.pl ma najlepsze ceny na karme
animalia.pl super kupowalam,dobry wybor
zooplus.pl nie wiedzialam, ze oni maja takie promocje.Maja teraz Animonde Carny, cena jednej puszki w pakiecie .4.13zl, w sklepie stacjonarnym Kakadu widzialam cene tej puszki 7.60, przerazajace.
Nawet w samych sklepach internetowych potrafia byc jakies widoczne bardzo roznice cenowe.

aaa zeby jednak za latwo nie bylo..musze sie przyjrzec kupie Brzusi, jest krewka przy kupkaniu, nie zawsze, ale zauwazalnie czesto.Tylko musze miec pewnosc ze to ona;] Sam wet mi mowil, ze niektore koty moga sobie podrazniac jelito podczas kupkania, no ale jednak to jakos za czesto. Mieszane uczucia mam. Byla odrobaczana w weekand (Blumi jeszcze nie, nie chcialam go dodatkowo stresowac). Ale TZ mi dzis powiedzial, ze rano byla kupka z krewka poza kuweta. Fakt faktem, ona robi twardsza kupke, jak patrzylam jak sie zalatwiaja (odbierajac im godnosc...;]).

Zaraz wrzuce zdjecia z Blumiego, co wigina smialo cialo w kontenerku.
Musze jakiegos znajomego z lepszym aparatem poprosic o sesje:)

Gu

[poprzednia][następna]