Koty z działek P-ń wysterylizowane+...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 26, 2009 19:01

anna57 pisze:Nie wierzę, że nikt z Poznania nie zgłosił się oprócz nas w tym wątku :roll:

Na spotkania towarzyskie jest tylu chętnych kociarzy przecież :twisted:
:!: :!: :?: :?: :?: naprawde nie ma nikogo ....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw lut 26, 2009 19:08

Asiu widze ze jestes na liscie osob na spotkanie forumowe....wklej link tego watku....moze tam znajdziesz kogos kto pomoze...
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw lut 26, 2009 19:32

zrobiłam to mam nadzieję ,że pomoże :) brzmi groźnie :twisted:

Aanka

Od: Pt sie 29, 2008 20:06

Post » Czw lut 26, 2009 20:17

Słuchajcie mam złotą babcie :1luvu: Rozmawiam z nią bo mama mnie załamała...Chyba się domyślacie :( Babcia może brać koty na DT jest zima nie ma co robić w ogórku to pomęczę ją kotami :twisted: Babci się zgodziła nawet na dwa od razu bo mówi jak się jednym zajmie to czemu nie drugim :D To na razie rezerwuje dwa jeśli się nikt nie zgłosi to zrobimy drugą turę znów dwa i po kłopocie. :D Co wy o tym myślicie , z tym że zabiegi trza by wykonać przy sobocie żeby nie było problemu z dowozem , jeśli schronisko czynne już od 7:00 to może rach ciach ciach by nam się udało zdążyć przed tatowym dojazdem do babci... Tylko tu znowuż to, że trzeba oglądać kotkę przed sterl. tu jest przeszkoda :(

Aanka

Post » Pt lut 27, 2009 8:04

Asiu, pewnie w sobote nie uda sie nic zdzialac w schronie- wolne weekendy.
Napisz prosze, ile kilometrow jest do Twojej Babci- moze ktos z mozliwoscia transportu sie zglosi, plisss. Ja moge tylko po pracy.
Pomysl czy Babci nie przydalaby sie duza klatka!!! I usciskaj Babcie bardzo goraco!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 27, 2009 9:21

dziewczyny ja nie moge byc DT posterylkowym bo mam male dziecko, musze brac koty tylko lagodne a i tak teraz musze zrobic sobie duza przerwe od kotow tymczasowych co obiecalam mojemu mezowi i kotom.
Musimy wszyscy odpoczac bo ciagle mielismy tymczasa, wylaczana albo lazienke albo pokoj malej.
Musze troche dac odpoczac rodzinie...male mieszkanie, male dziecko, 3 swoje koty.

Napewno wrocimy do tymczasowania ale nie wiem kiedy. Musimy sprawy osobisty i finansowe uporzadkowac a dopiero potem zaczac myslec co dalej.

Nie gniewajcie sie ze nie moge chwilowo pomoc. Juz i tak ciaglymi tymczasami nadwyrezylam finanse i zdrowie moich kotow.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt lut 27, 2009 9:28

Spróbuję poprosić Olę z transportem :) Tylko myślę żeby chociarz się złożyć na to paliwo :roll: ...Ja oczywiście też coś dam...

Aanka

Post » Pt lut 27, 2009 9:31

w obie strony to koszt 20 zł kilometrówka jest 50km w jedną stronę. Ten koszt to przy samochodzie mojego taty on pali 5l na 100 km

Aanka

Post » Pt lut 27, 2009 9:43

Aanka pisze:Spróbuję poprosić Olę z transportem :) Tylko myślę żeby chociarz się złożyć na to paliwo :roll: ...Ja oczywiście też coś dam...

Damy rade :wink: Jesli kazda z nas przekaze chociaz pare zlotych to nie bedzie problemu z paliwem. Byloby cudownie gdyby Ola sie zgodzila, ale na paliwo skladka konieczna!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lut 27, 2009 10:21

Ja się Oli zapytam w weekend bo dziś to wiem ,że chyba teraz nawet śpi lub pracuje ale wiem, że do pracy w nocy jechała i chyba będzie wracać w nocy nie chce jej teraz przeszkadzać chyba rozumiecie. Wydaje mi się, że Ola nie odmówi ,wyraziła nawet chęć podwiezienia mnie do schroniska na sterylizacje dziczków kiedy tylko będę chciała , ale myślała, że one będą lądować u mnie. Bo tak miało być ale niestety mama...Więc wydaje mi się że to jak najbardziej wypali dam odp w sobotę lub w niedzielę co z tym transportem :)

Aanka

Post » Sob lut 28, 2009 20:33

Jest weekend więc się odzywam :D Przed chwilą dzwoniła do mnie Ola :1luvu: w odpowiedzi na mojego sms-a. Zgodziła się na przewożenie kotów!!!
Teraz tylko musimy jeszcze trochę poczekać bo w tym tygodniu Oli nie będzie w Poznaniu ...Ale po 8 marca możemy szykować się do wyjazdu. :)

W wczoraj mój Pet opuścił dom około godziny 16:00 i do godziny 18:00 dziś nie wracał . Wyszłam na działki go poszukać poszłam do ,,kociarni" i kogo tam zastałam oczywiście nie usłuchanego Peta. Ale to nie wszystko koło niego siedział krówek którego już spokojnie można nazwać krówka
:) Pet nawet jak mnie zobaczył nie chciał do mnie przyjść co mu się nie zdarzało . Biegał koło Krówki i posikiwał wszystko. Krówce to się bardzo podobało do Peta tak słodko wymachiwała głową .Przerwałam im zaloty bo przyniosłam im am (Pet głodny i reszta towarzystwa głodna) Rzucili się na suchą i mięso :D przyszła tez Miungwa i Głucha.

Głuchą pogłaskałam i nawet jej to przyjemność sprawiało ona kocha suchą karmę i brzuszek ma okrągły i twardy :? .
Mingwa trochę pomymlała i zwiała panicznie boi się Peta nawet na słowo Pet ucieka 8)

Nasza para została razem i głuchotka sobie koło nas biegała szukała sobie miejsca do spania.Resztki mięsa zostały i Krówka zaczęła się nimi dłuuuuuuuugo bawić , ja już zmarzłam termometry wskazywały -3 stopnia
pomyślałam idę na całość zbliżyłam rękę do krówki powąchało moja rękę, potem znów wyciągam i to ją spłoszyło :( ,ale jej towarzysz od serca poleciał za nią i tak idąc po Kota wróciłam bez . 8) Co mam powiedzieć Pecik bez jajek się zakochał :twisted: i to wskazuje, że to kotka bo kocurowi to by on nie darował oj nie. Już raz obudził mnie wrzask gryzących się kotów, spojrzałam przez okno i zobaczyłam jak Pecik dumnie wspina się na dach i sobie siada...
Ostatnio edytowano Sob lut 28, 2009 20:47 przez Aanka, łącznie edytowano 2 razy

Aanka

Post » Sob lut 28, 2009 20:43

Wspaniale wiesci, Asiu :D :D :D
Teraz musimy zorganizowac zbiorke na paliwo!!!
Jesli Ola zgodzi sie udostepnic konto, to bedziemy slac wplaty bezposrednio do niej. Jesli nie, moge zbierac na swoje konto i potem przekazac Oli czy Asi dla Oli.
Ola jest nadzwyczajna osoba (poznalam ja osobiscie- adoptowala dwa forumowe koty- te, ktore ratowala Aanka.), ale nie mozemy wszystkiego zwalic na nia, trzeba chociaz finansowo wesprzec te akcje!!!!!!!! Poza tym Babcia Asi musi kotki karmic, to tez kosztuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo prosze o odzew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Pecik, po kastracji postanowil zaszalec :wink: No, nieźle :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Sob lut 28, 2009 20:52

Jeśli chodzi o wyżywienie i itp. u babci to damy rade .
Zajmijmy się paliwem :)
Mam nadzieję, że Ola to przyjmie musi to przyjąć!!! :twisted:

Asiu nie pisz, że to ja ratowałam Simona i Speeda bo ja zrobiłam akurat w tej kwestii najmniej :) Nie zapominaj, że to dzięki Tobie są wyleczone :D .
Babcia, podtrzymywała je na życiu :wink: A ja jak ja skleiłam to w całość:)

Teraz też dla dziczków mogę tylko tyle też dla nich zrobić...

Aanka

Post » Sob lut 28, 2009 21:07

zglaszam pierwsza dyszke na paliwo czy cos innego
co bedzie potrzebne :)

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Sob lut 28, 2009 21:09

Teraz chuchamy dmuchamy żeby wszystko się udało :) Żeby akcja przebiegła pomyślnie :) .
Spróbuje bardzo podchlebiać tym kotom w tym tygodniu żeby ,ze złapaniem nie było problemu i żeby z krówką były większe postępy, z bliskością ludzką :) jeśli jednak się to nie uda będziemy łapać na transporter + kuszące jedzenie i zawieziemy na sterl.Coś wymyślimy dodam ,że Ola ma świetne pomysły :D

Wiecie do kogo moje serce bije najmocniej do kotki głuchej ona ma taki jakiś wspaniały urok!!

Aanka

[poprzednia][następna]