Bella [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 02, 2008 0:33

Myszeńk@ pisze:Nie zbawisz świata ratując jednego kota, ale dla niego to cały świat ...
Jakie to prawdziwe :roll:
Hydra_pl, powtarzam się, ale jesteś wielka 8) :king:

To ja się pod tym również podpiszę.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Czw paź 02, 2008 7:37

hydra_pl, bardzo się cieszę, dobrego czuja z Sis miałyśmy, że kotka była tylko przerażona, a teraz, jakie postępy 8O :D

a z drugiej strony szlag mnie trafia: wyobraźcie sobie, gdyby nie było wolontariuszy?...? ta kotka mogłaby się nawet komuś spodobać, nie wszyscy muszą wiedzieć, że takie rozszerzone źrenice mogą oznaczać ślepotę... no bierze sobie taki nieświadom niczego adoptujący kota, a tam w karcie, że kot dziki :roll: za ani słowa na temat tego, że ślepy... ręce opadają...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw paź 02, 2008 7:44

Dziewczyny jasna sprawa że gdyby nie Wy Bella nie miała by żadnych szans...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw paź 02, 2008 7:51

Mysle, ze w tym watku wszystkie cioteczki tancza ze szczescia :dance: :dance2: :dance:
Nieustajace podziekowania dla Wspanialych Ratowniczek z Łodzi :1luvu: :king:
Hydra_pl :king: :1luvu: Cuda, cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A za zdrowko Belli kciuki ogromniaste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw paź 02, 2008 7:53

jerzykowka pisze:Mysle, ze w tym watku wszystkie cioteczki tancza ze szczescia :dance: :dance2: :dance:
Nieustajace podziekowania dla Wspanialych Ratowniczek z Łodzi :1luvu: :king:
Hydra_pl :king: :1luvu: Cuda, cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A za zdrowko Belli kciuki ogromniaste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prawda, prawda i sama prawda - podpisuję się pod każdym słowem!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 02, 2008 14:07

Hydra_pl- :1luvu: :ok:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Czw paź 02, 2008 14:17

Jak dobrze czytać takie wiadomości ... jak dobrze, że kolejny kot ma SZANSĘ :roll: :)

Hydra_pl, poszła właśnie do Ciebie kasa.

A co do mleka kociego, to w Pet's Pro jest 'Klara', szkoda, że nie wiedziałam, wczoraj tam wylądowałam z TŻtem na zakupach kocio-psich (nie, psa nie mamy, dla kumpeli były psie).
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw paź 02, 2008 14:25

JAk Bellisima dziś?
A mleczko to ja np kupuje w rossmanie za 1,8 zeta
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw paź 02, 2008 17:28

My Klarę u Mirka w www.marketzoologiczny.pl kupujemy (1,55zł) :) Moje koty je uwielbiają :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw paź 02, 2008 18:21

Dzięki za rady. Ale ten amrket nieczynny internetowo :(
Ja już nie mogę za Bellą trafić, raz chce wyjść z klatki, a potem się źle czuje, że wyszła, raz je, raz nie je, raz pije, raz nie pije...
Rano nie chciała zjeść nic :( Nakarmiłam ją convalescencem instant strzykawką. Wiecie jak się czułam w pracy? Najgorsze jest to, że tak się amrtwiłam, że nie podświetliłam z kolegą kasetonu przed skręceniem, a to taki nietypowy, 3 godziny się go składa... no i trzeba rozkręcić i kawałek folii wyjąć, miałam wizje tego, że zostanę w pracy do północy :( Na szczęście poprawiam jutro.
W niedzielę zamówiłam paczkę na animali, gdybym wiedziała, że będzie u nas Bella to zamówiłabym po puszce większości karm, tak żeby z czymś trafić w jej gusta.
Convy mięsnego nie chciała, ale na szczęście Bozita jej przypasiła. Zjadła trochę, ale mój TŻ :1luvu: nie popuścił, dosłownie czołgał się do niej z miską i prosił żeby zjadła, no i zjadła... a potem latał za nią z miską wody i ona się napiła 8O bez problemu, doszliśmy do wniosku, że ona jakoś może w tej klatce nie może znaleźć jedzonka jak nikogo nie ma... sama nie wiem, miski zawsze w tej samej kolejności i zawsze w tym samym miejscu (ma 4: z wodą, z mlekiem, z convalescentem instant i z jakimś mokrym).
Ktoś tu na forum napisał, że wnerwiają go wątki, że "mój kot nie chce jeść".. wiecie co nóż mi się w kieszeni otworzył... zawsze mi się wydawało, że jedzenie to taki jeden z priorytetów :(
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Czw paź 02, 2008 18:23

nic nie mogłam wcześniej napisać, bo miau nie działało.......
strasznie się cieszę, że Bella tak pięknie się oswaja :) i bardzo chętnie w nagrodę przyjdę wygłaskać malutką :)
mizianki, głaskanki dla pięknej kotanki :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw paź 02, 2008 18:26

Bella no co ty, wcinaj wszystko z miseczek i nie zamartwiaj Dużych :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw paź 02, 2008 18:27

Ten post to będzie post rozliczeniowy, jeśli mogę.
Wpływy:
od Semenka - 336,47 PLN
z Semenowego bazarku od Myszeńki - 43 PLN

Wydatki:
wizyta u weta plus odpchlenie 15 PLN
convalescent - ok 12 złoty (3 saszetki, a cena coś koło 4 złotych)

SALDO:
+352,47

Dziękujemy bardzo za pieniążki.

Nie wpisuję karmy, ani witamin, bo nawet nie wiem gdzie rachunki wepchnęłam, a poza tym jeszcze mnie stać na to, żeby moje koty jadły :)

Piszę, że jeszcze bo nie wiem co będzie z pracą, jakby co to jakaś ciotka będzie mnie musiała wziąść na tymczas :(

EDIT: jak zawsze "ą", "ę"
Ostatnio edytowano Pt paź 03, 2008 20:22 przez hydra_pl, łącznie edytowano 3 razy
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw paź 02, 2008 18:28

DUBEL :oops:
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw paź 02, 2008 18:41

hydra_pl pisze:

Piszę, że jeszcze bo nie wiem co będzie z pracą, jakby co to jakaś ciotka będzie mnie musiała wziąść na tymczas :(

Hydra Kobieto z taaaakim sercem 8) każdy Cię zatymczasuje :wink:

edit: albo zatymczasi?! :lol:
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

[poprzednia][następna]