Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zielona.ona pisze:A wiecie ze podobno kot ma duzo wieksza szanse na przezycie i mniejsze obrazenia jak spada powyzej 6-7 pietra niz jak z np 2-5 ???
Wiecie moze czemu (tak z ciekawosci pytam)
zielona.ona pisze:A wiecie ze podobno kot ma duzo wieksza szanse na przezycie i mniejsze obrazenia jak spada powyzej 6-7 pietra niz jak z np 2-5 ???
Magija pisze:wakacje innymi oczami
my tutaj, skłębieni, chcemy żyć, udajemy, że mamy wakacje
i udawać, że odpoczywam...
Georg-inia pisze:zielona.ona pisze:A wiecie ze podobno kot ma duzo wieksza szanse na przezycie i mniejsze obrazenia jak spada powyzej 6-7 pietra niz jak z np 2-5 ???
wiemykoty nie mają obojczyków (chyba) i kiedy spadają z dużej wysokości odwracają się brzuszkiem w dół, rozkładają szeroko łapiszcza i robią z siebie taki "spadochron". Kiedy lecą z niższych pięter nie starcza im czasu
EDIT: widzę, że fachowiec obalił moją teorięale tak wyczytałam w "bardzo mądrej książce", niestety tytułu nie pamiętam
hydra_pl pisze:heh.. u mnie w lecznicy też słyszałam jak mówiła to nowo zatrudniona pani chirurg, że im wyżej tym upadek mniej niebezpieczny... no przecież to się nijak nie ma do fizyki i anatomii...
no może się jakoś ma z tym przękręcaniem, ale im wyżej tym większa prędkość, a co za tym idzie zatrzymanie z większą siłą..
ja mieszkam na 9-tym i wierzcie mi nie będę sprawdzać tej teorii....
ja myślałam o takiej skrótowej ulotce i jak mi podpowiedziała Magija z dopiskiem, że zapraszamy na forum miau, gdzie możesz o wszystko zapytać bardziej szczegółowomagdaradek pisze:Pomysł doskonały, tylko w jakiej formie?
książeczki?
mokkunia pisze:Dziewczyny, ja tak myślę żeby iść za ciosem, skoro ulotka okienno-balkonowa tak super nam wyszła to może wspólnymi siłami zrobimy taką skrótową ulotkę dla osoby, która pierwszy raz w życiu bierze pod swoją opiekę kota? Taką o konieczności odrobaczenia, szczepienia, o mleku, o oknach, o wychodzeniu, o sikaniu poza kuwetą, o alergii itp. Taki mimi poradnik, co Wy na to?
Georg-inia pisze:mokkunia pisze:Dziewczyny, ja tak myślę żeby iść za ciosem, skoro ulotka okienno-balkonowa tak super nam wyszła to może wspólnymi siłami zrobimy taką skrótową ulotkę dla osoby, która pierwszy raz w życiu bierze pod swoją opiekę kota? Taką o konieczności odrobaczenia, szczepienia, o mleku, o oknach, o wychodzeniu, o sikaniu poza kuwetą, o alergii itp. Taki mimi poradnik, co Wy na to?
hehe, ja mam prawie gotowe (bez alergii i sikania)robiłam przecież tę tablicę, co wisi w schronie... tylko musiałabym przerobić toto na worda...
mokkunia pisze:Georg-inia pisze:mokkunia pisze:Dziewczyny, ja tak myślę żeby iść za ciosem, skoro ulotka okienno-balkonowa tak super nam wyszła to może wspólnymi siłami zrobimy taką skrótową ulotkę dla osoby, która pierwszy raz w życiu bierze pod swoją opiekę kota? Taką o konieczności odrobaczenia, szczepienia, o mleku, o oknach, o wychodzeniu, o sikaniu poza kuwetą, o alergii itp. Taki mimi poradnik, co Wy na to?
hehe, ja mam prawie gotowe (bez alergii i sikania)robiłam przecież tę tablicę, co wisi w schronie... tylko musiałabym przerobić toto na worda...
IngaWrzucaj w worda i daj zgodę na ewentualne modyfikacje
No i pytanko powtórzę za Pisiokot, w czym to będziemy trzymały te ulotki?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, CatnipAnia i 50 gości