Blue pisze:Rady na rozwiazanie problemu? Litosci!!!! Dostales ich wiele - ale wybrales ta ktora Ci najbardziej pasowala bo wymaga od Ciebie najmniej wysilku.
Nie zauwazylas ze dostalem dwa typy rad?
Jeden - na rozwiazanie problemu.
Drugi - na znalezienie przyczyn.
Prosilem tylko o ten pierwszy typ rad - dostalem AZ jedna.
A z drugiego typu, o ktory w ogole nie prosilem dostalem tylko ochrzan od conajmniej dziesiatki osob za to ze smiem miec wlasne zdanie i ze sadystycznie traktuje koty izolujac je od miejsca sikania
Za pierwszy typ rad - dziekuje, prosze o wiecej.
Przyczyn rowniez poszukam wspomozony waszymi opisami... ale nie tak szybko i w panice jak wy byscie to zrobily.
Sikaja - nie beda sikac gdy nie beda mialy gdzie...
Jesli zapalenie pecherza objawia sie "sikaniem po katach" to zapewne rowniez katy lazienki i przedpokoju bede mial zasikane prawda?
A jesli sikaly tylko w jednym miejscu - ze zlego nawyku, i do teog miejsca juz nie maja dostepu to problem znika.
A teraz pytanie hipotetyczne:
Gdyby po wykonanych badaniach okazalo sie ze z nerkami obu kotek wszystko w porzadku?
to jakich rad mi wtedy udzielicie przeciw sikaniu? Nadal bedziecie mnie szykanowac za to ze je izoluje?
Bo bezposrednim powodem do szykanowania mnie, nazywania "zly vitez bo woli izolowac kotki zamiast dbac o zdrowie" bylo tylko to ze moze ktoras byc chora a ja nie pozwalam im hasac po calym pokoju... A jesli jednak sa zdrowe? To co wtedy?
Nadal nie moge izolowac by oduczyc? Nadal bede "zly Vitez" dreczacy w zamknieciu swoje kocice?
Jakie dobre rady w takim przypadku - kocice zdrowe ale sikajace na posciel - macie?
Bo wlasnie w takim przypadku (bez brania pod uwage choroby pecherza) dostalem tylko jedna rade - Kazi. A wlasnie tylko o taka rade prosilem.
Az sie odechciewa o jakakolwiek pomoc prosic na tym forum bo pierwsze co robicie to podejrzewac najgorsze i zjezdzac proszacego na maksa a dopiero pozniej, wsrod sterty zarzutow, oburzen, goracych slow mozna wylowic pojedyncze madre slowa (tak - zapamietalem sobie opisy chorych kotow przytaczanych w ciagu ostatnich trzech stron tego watku i dlatego wlasnie zrobie te badania, ale cala reszta waszych zarzutow wobec mnie jest... glupia).