Łódź,Rastaman - za TM. bądź szczęśliwy,niezwykły koteczku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2007 16:12

Sis pisze:dziewczyny, piszę teraz do Marcina. Może by dać nowy opis dla Rastamanka? ten z pierwszej strony wątku. Plus podmienic kilka zdjęć?
Jak uważacie?

z DT ludzie chętniej biorą koty, wiec może przesunąc Rastka do działu domy tymczasowe?

przesunąć jak najbardziej, nowy opis też można dać.
Pamiętasz o usunięciu Ikusi i Lucynki ['] ? Dakusia BN z tego, co wiem tez jest juz w domu. Nie mogę wejść na stronę, żeby zobaczyć, kto tam jeszcze jest nieauktualny...

aha, Sis ! robiłyście może w niedzielę fotki takiego słoneczka z krzywym zgryzem? bura koteczka, drobna, młodziutka, przełożyłyśmy ją z CoolCaty w sobotę do jedynki, żeby dotrzymała towarzystwa maluchowi, którego siostrzyczki już poszły do domu? jak nie, to ja jej zrobię opis, bo chyba udało mi się ją fotnąć... (kurczę, od soboty nie miałam czasu żeby ściągnąć zdjęcia z aparatu :roll:)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lis 06, 2007 16:18

czyli jest szansa na nowy dom tymczasowy u Atki
cały czas szukamy dla Rastka domu docelowego - najlepszego na świecie
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto lis 06, 2007 17:44

tak, wibrysko, jeśli wyniki badań okażą się dobre. A wyniki poznamy w piątek (chyba).

Georg-inia - napisałam o Lucynce, Ikusi, Stefie, Wiliamku...
Fajnie, że Dakusia w domu.

Z jedynki kojarzę młodego ślicznego kocurka łaciato-pręgowanego, rozkrzyczanego, z pyszczka podobnego do Kingi (biała kreska). Nie zrobiłam mu zdjęć... :oops: i jakiś kociak też był z nim.. Nie zdążyłam.
Jeśli masz zdjęcia, zrób proszę opisy.

Inga, a poszedł czarno-biały wypasiony kocur z klatki naprzeciwko drzwi? (Karolkowy taki, sikał pod siebie) Miał być ciachany wczoraj i miała go zabrać pani też wczoraj.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto lis 06, 2007 20:42

Sis pisze: i jakiś kociak też był z nim.. Nie zdążyłam.
Jeśli masz zdjęcia, zrób proszę opisy.

Inga, a poszedł czarno-biały wypasiony kocur z klatki naprzeciwko drzwi? (Karolkowy taki, sikał pod siebie) Miał być ciachany wczoraj i miała go zabrać pani też wczoraj.

a może przeniesiemy się do schroniskowego z tymi dywagacjami? ;) to wątek Rastusia ;)

a poważnie to właśnie o tego kociaka mi chodziło, to dziewczynka 8 m-cy mam jej foty, opis zrobię. A Ty, jeśli możesz, to prześlij mi fotki burasi z trójki, nr 57, ok? bo ja mam ale kiepskie.
Wiesz, że nie wiem, czy ten kot poszedł...wiem dobrze, który to, bo go sama wywlekałam spod półki zaraz po przyniesieniu...
na kociarni było ciemno, tylko jedną lampę p. doktor zapaliła, żeby wyłuskać puchatą Popierdółkę i Rastka. Nie rozglądałam się, wszystko szybko-szybko było...

a teraz już będzie na temat :)
Rastaman dużo śpi. Nie dziwię mu się, bo co niby ma robić... siedzi sam cały dzień, a bawić się przecież nie umie :(
Chętnie je, dość dużo też pije... z jednej strony to dobrze, bo jest odwodniony i gdyby nie chciał pić trzeba by go dopajać, ale ja już oczywiście wymyślam mu cukrzycę i inne takie :roll: :oops:
Jego chudość mnie przeraża :cry: zaraz lecę podać mu hills'a na kolacyjkę i pomiziać śmierducha...
odkryłam niestety dodatkowe źródło smrodu :( była kupa w kąciku, koło szafy... musiała być z wczoraj, zaraz po przyjeździe, bo zdążyła zaschnąć... już nic TZ-towi nie powiedziałam, po cichutku sprzątnęłam, niech nie ma powodu do kolejnych zdegustowanych min ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lis 06, 2007 20:56

Buraska nr 57 to...... cd na wątku schronu :twisted:

Wydawało mi się, ze ten plamiasty tygrysek to chłopiec :roll:

Rastek ma biegunkę, jak większość, to i robi jak "naciśnie"...
Trini była młodsza, i też się nie umiała bawic, żaden wstyd dla kota :D

Sis

Post » Wto lis 06, 2007 21:08

Rastuś bardzo jest z buzi podobny do Dracula. I dredy też ma podobne :twisted:
I ta kupka w rogu pokoju też mi coś przypomina :? ale mam nadzieję, że to zwykły wypadek przy pracy
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lis 06, 2007 21:08

Georginia, poczekaj troszkę, a będziesz miala klopot jak odchudzić pulpecika :D On, biedaczek, nadrabia teraz wszystkie zaległości - w rozkosznej drzemeczce, jedzeniu pychotek:) Mam nadzieję, że Twój TŻ udobrucha się wkrótce.. No i że szybciutko znajdzie się najwspanialszy pod słońcem własny Duzy dla Dredzia.. A ta koopa.. to chyba z radości..8O
Opowiedz, proszę, więcej o Rastamanie.. Nie mogę sie naqczytać o tym Kocie..
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Wto lis 06, 2007 21:16

A jakie jest nowe ulubione miejsce Rastka? :P

Sis

Post » Wto lis 06, 2007 22:16

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto lis 06, 2007 22:45

Ależ się cieszę, ze Rastuś może pojechać do Warszawy. super wspaniale.

Ja juz mam dla niego upatrzony sweterek ze Snoopim jak będzie ogolony :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lis 06, 2007 23:05

Ja juz mam dla niego upatrzony sweterek ze Snoopim jak będzie ogolony

Dobrze że sweterek a nie to, w co ubrałaś mojego Ptixonka :evil: :twisted:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 06, 2007 23:31

gosiaa pisze:
Ja juz mam dla niego upatrzony sweterek ze Snoopim jak będzie ogolony

Dobrze że sweterek a nie to, w co ubrałaś mojego Ptixonka :evil: :twisted:

A w co byl ubrany Ptixonek? Masz fotki?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro lis 07, 2007 0:33

Strrrrrrasznie radosnie czyta mi sie te dygresyjki schroniskowe, i opisy sweterków, qupek gdzie popadnie... Na wątku zrobiło się bardziej lekko i radośnie!
Georg-inia odstresowałaś wielu ludzi, no i jakbys lawinę domków czasowych ruszyła...
A co do jedzenia Rastusia, to faktycznie uważaj! Wiem, wygląda biednie, ale mu żołądka nie rozepchnij, bo zaczniesz o nim pisać jak Malati o Quazku :wink:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro lis 07, 2007 0:42

marcjannakape pisze:bo zaczniesz o nim pisać jak Malati o Quazku :wink:

o to! to! własnie!
:ryk: :ryk: :ryk:

Bo wiesz Inga, jak zrobisz z Rastka takiego pulpeta jak z Tolka zanim się pozbędzie dredów, to będzie wyglądał jak jeż...

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro lis 07, 2007 0:46

CoolCaty pisze:
marcjannakape pisze:bo zaczniesz o nim pisać jak Malati o Quazku :wink:

o to! to! własnie!
:ryk: :ryk: :ryk:

Bo wiesz Inga, jak zrobisz z Rastka takiego pulpeta jak z Tolka zanim się pozbędzie dredów, to będzie wyglądał jak jeż...

:mrgreen:
Duuuuuży jeż.
Albo jeżozwierz
:mrgreen:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[poprzednia][następna]