Bytomskie koty - udana adopcja Lilo i Sticza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2007 23:40

Ciesze się że wszystko poszło jak po maśle :D ! Mam nadzieje że uda mu się bardzo szybko znaleść dobry domek....

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Sob lis 24, 2007 20:57

blondi2911 pisze:Ciesze się że wszystko poszło jak po maśle :D ! Mam nadzieje że uda mu się bardzo szybko znaleść dobry domek....

Spokojnie, nie musi być bardzo szybko-ale domek musi być idealny :wink: Filon został przez TŻta przechrzczony na Otiska i jesteśmy w nim już w nim zakochani :love: Cud nie kot! Dobrze wychowany, przytulasty, z Nemem się bawi (Piotrek ciągle trochę obrażony). Ogłosiłam Otiska chyba w 30 miejscach i czekam na zgłoszenia (planuję castting :twisted: ).
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Wto lis 27, 2007 13:32

Klara w niedzielę poszła do nowego domku, do Chorzowa. :D Będzie mieszkała z starszą panią. Otisek nadal u mnie, jest bardzo grzecznym kotkiem. Zrobiłam mu mnóstwo zdjęć, wkleję je wieczorem (ciągle liczę, na to,że chociaż jeden kociak ode mnie znajdzie forumowy domek :wink: ).
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie gru 02, 2007 21:31

Otisek jest niesamowity, śpi ze mną, ciągle chciałby się przytulać...TŻ się w nim zakochał ("Otisku mój malutki, jak ja Cię bardzo kocham..." 8O ). Ogólnie jest dobrze, tylko chętnych na Otiska za bardzo nie widzę. A oto królewicz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro gru 05, 2007 21:19

Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani w sprawie adopcji Otiska, Pani ma kotkę niewychodzącą i obawia się, jak ta przyjmie kocurka. Jutro Pani ma przyjechać, mam nadzieję, że Otisek spełni oczekiwania Pani, a Pani spełni moje :wink:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto gru 11, 2007 22:16

Pani nie przyjechała, może to i lepiej-bo dziwna jakaś była, sto razy się umawiała, potem odwoływała itd. W międzyczasie mailowałam z trzynastolatką, która namawiała rodziców na Otiska-ale to było bez sensu, rodzice mieli dziwne wyobrażenie na temat posiadania kota-baaardzo obwiali się, że będzie drapał meble i zrzucał różne przedmioty. Ech, takim ludziom kot nie jest potrzebny-dlatego skończyłam mailowanie z dziewczynką. Otisek jest ciągle na allegro, ma mnóstwo ogłoszeń, niestety odzewu brak. Mały śpi ze mną, domaga się pieszczot, apetyt mu dopisuje...kotek jak marzenie...tylko domku brak....
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto gru 11, 2007 22:42

Otisek śliczny. Burasy będą rządzić światem. Faktycznie w Bytomiu ich mnóstwo. Parę lat temu była same czarne :wink: .
Patsi konicznie wpadnij do mnie pooglądać te "maluchy", którym w lecie też kibicowałaś :twisted: .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw gru 13, 2007 19:50

Z chęcią wpadnę popodziwiać kotki ale chyba dopiero w nowym roku, bo teraz ciągle biegam między biblioteką, a uczelnią, a do tego wszystkiego koty...
Wczoraj spotkałam znajomych, w miejscu, z którego została zabrana w tym roku umierająca Psotka i jej braciszek są nowe kociaki. :evil: Małe, głodne, na szczęście podobno nie są całkiem dzikie. Blondi2911 jest już poinformowana :wink: i będziemy coś łapać. Poza tymi maluchami podobno sa jeszcze inne, w innym miejscu (tam skąd brałam maluchy z kocim katarem w wakacje). Załamka....Drugą informację muszę sprawdzić, bo osoba, która mi o tym mówiła nie jest w 100% wiarygodna...W innych dzielnicach jest podobnie. Gdyby ktoś miał ochotę na jakiś tymczasik to chętnie się podzielimy zdobyczami z łapanki :twisted:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro gru 19, 2007 23:32

Sytuacja przedstawia się następująco:
*Otis u mnie-domku nie widać (,a Patsi się przyzwyczaja) :evil:
*mój Piotrek ma na 99% tasiemca i muszę odrobaczyć 17kg kota :evil:
*zrobiłyśmy z blondi2911 obchód generalny:namierzony został śliczny kocur, kocica z rują i jeszcze jeden kot (płeć bliżej nieokreślona ale stawiam na kotkę)
*o maluchach mamy sprzeczne informacje-żadna z nas ich nie widziała ale niektórzy ludzie mówią, że są (jutro idziemy tam z TŻ blondi, to może wejdziemy do piwnic, bo dzisiaj się bałyśmy :? )
Przydałoby się złapać w końcu jakąś kocicę, bo jak się towarzystwo zacznie mnożyć, to się nie pozbieramy...Trzymajcie kciuki...
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw gru 20, 2007 23:48

Złapałyśmy dzisiaj kocicę!!!! :D Nie była dzika, więc poszło łatwo. Dzisiaj została już wysterylizowana, jest u blondi2911 na tymczasie posterylkowym.
Spotkałyśmy też dzisiaj cudownego,puchatego, dużego kocura, który wygląda na mix egzotyka czy coś w tym rodzaju (nie znam się na rasowcach)...Jest cudowny, ogromny, puszysty...Bardzo garnie się do człowieka, wolał być głaskany niż jeść :cry: Postaram się o fotki, mam nadzieję, że znajdzie się miłośnik egzotyków, który da mu tymczas...On sobie jakoś radzi na podwórku ale szkoda go...Fotki złapanej kocicy będą chyba pojutrze (taka bidulka krówka), kocurka-Puchatka jak tylko uda mi się go namówić na sesję fotograficzną :wink:
Kocica została wysterylizowana, koszt zabiegu wyniósł 90zł. Gdyby ktoś chciał nas wesprzeć finansowo proszę o pw, mamy jeszcze długi w innej lecznicy za kastrację i sterylkę :cry: Ale co tu robić? Czekać aż się rozmnożą i patrzeć, jak będą umierać...?
Widzę, ze to, co robię ma sens-kocica wolnożyjąca Balbina (mama maluszków, które miałam w wakacje) jest teraz u karmiciela w domu (niby tylko na zimę :wink: )-takie małe rzeczy bardzo mnie cieszą :D A Otis bryka u mnie, bryka, a domku nie widać....
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie gru 23, 2007 19:38

Otisek ma domek, chyba dobry. Będzie mieszkał w Zabrzu z siedmioletnim chłopczykiem i jego rodziną. Niestety, mimo,że wydaje mi się,że wybrałam najlepszy domek (3 domki spławiłam) jest mi cholernie smutno. Po raz kolejny obiecuję sobie, że nie będę brała już nic na tymczas...Czuję się, jakbym oszukała, zdradziła Otiska :cry: :cry: :cry:
Wszystkich ze Śląska, którzy mają młode tygryski proszę o kontakt( będę przekierowywać ludzi), zostawię jeszcze ogłoszenia przez jakiś czas-może komuś pomogą.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon gru 24, 2007 14:52

Blondi2911 dostaje na bieżąco wiadomości z domku, do którego wyadoptowała Rysia. A oto on:
Obrazek
Obrazek
Jeśli ktoś ma tygryski-podrostki do adopcji ze Śląska-dajcie znać,żebym przekierowywała ludzi, którzy będą jeszcze dzwonić do mnie.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt gru 28, 2007 21:41

Moich monologów ciąg dalszy :wink: Moje świąteczne marzenia się spełniły-kotka po sterylce ma dom, razem z kocurkiem Puchatkiem (ten miks persa, o którym pisałam) :D Pani, która się zakociła ma teraz 3 kotki i pieska 8) To wszystko stało się możliwe głównie dzięki blondi2911, która robiła wszystko,żeby pomóc tym kotuchom :king:
W najbliższym czasie wybiorę się do Pani, która adoptowała kotki i zrobię im zdjęcia. Blondi namówiła też pewnych ludzi do wzięcia z działek pogryzionego kocurka 8)
Do mnie odezwał się domek Otiska-wszystko jest w najlepszym porządku.
Śnią mi się po nocach brzuchate kocice, o których wszędzie mi donoszą ale będzie dobrze...musi być :twisted:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt gru 28, 2007 23:19

Aż tak dużo nie zrobiłam.....! To wszystko stało się możliwe tylko dzięki naszym wieczornym spacerom :wink: ! Byłam dziś u pani która ma Puchatka - kocur dostał kataru wiśc dostaje kropelki do noska !Jja też się bardzo cieszę że w ciągu niecałego tygodnia udało nam się znaleść dom dwóm dorosłym kotom !!!!!! A myślałam że cuda się nie zdarzają !!!! Patsi oby tak dalej bo roboty mamy dużo !!!

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Wto sty 08, 2008 21:34

Dostałyśmy wieści z nowego domku Psotki. Wszystko u nich idealnie, są zachwyceni koteczką.A zdjęcia mówią same za siebie.... :D
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

[poprzednia][następna]