Zostaje u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 29, 2006 17:25

Kalejdoskop czy Ty nic nie rozumiesz? Jeżeli jesteś oszustką to juz odpuść sobie. Wszyscy o tym wiedzą i nic więcej nie zdziałasz. Nie chcesz sie przyznać do błędu, przeprosić i zwrócić pieniędzy - trudno. Osoby oszukane mogą i mają prawo dochodzić w stosunku do Ciebie odpowiedzialności za to co zrobiłaś. Pamiętaj nie jesteś anonimowa w sieci!!! Pochyl głowę, posyp popiołem i przeproś. Zacznij myśleć. To dobra rada- nie przeocz jej. Masz tutaj do czynienia z ludźmi mądrymi i inteligentnymi.....

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Nie paź 29, 2006 17:29

W soboty i niedziele od rana do wieczora.
W dni powszednie od 18.
Odpuśćcie mi tylko wtorek i Święto Zmarłych.

Kalejdoskop

Od: Śro sie 09, 2006 17:56

Post » Nie paź 29, 2006 18:03

ezynka pisze:Kalejdoskop czy Ty nic nie rozumiesz? Jeżeli jesteś oszustką to juz odpuść sobie. Wszyscy o tym wiedzą i nic więcej nie zdziałasz. Nie chcesz sie przyznać do błędu, przeprosić i zwrócić pieniędzy - trudno. Osoby oszukane mogą i mają prawo dochodzić w stosunku do Ciebie odpowiedzialności za to co zrobiłaś. Pamiętaj nie jesteś anonimowa w sieci!!! Pochyl głowę, posyp popiołem i przeproś. Zacznij myśleć. To dobra rada- nie przeocz jej. Masz tutaj do czynienia z ludźmi mądrymi i inteligentnymi.....

Wszystkie osoby które wpłaciły pieniądze na moje konto proszę o kontakt
w celu dogadania się co do ich zwrotu.

Podtrzymuję cały czas zaproszenie do siebie (ten kot istnieje i potrzebuje pomocy)
Wygraliście jesteście mądrzy i inteligentni.
Odpowiem tylko na zgłoszenia się po pieniądze lub ustalenie terminu waszej wizyty.
Na tym kończe swoją działalność na "miau"
Jeżeli moje odpowiedzi kogoś uraziły to jeszcze raz przepraszam.

Kalejdoskop

Od: Śro sie 09, 2006 17:56

Post » Nie paź 29, 2006 19:39

23 października wysłałam do Ciebie wiadomość na pw. Do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi.Podtrzymuję to, co napisałam - rozliczysz się z otrzymanych ode mnie pieniędzy, albo w inny sposób udowodnisz, że zostały wydane zgodnie z ich przeznaczeniem lub proszę o zwrot całej kwoty(20 zł + 6 zł przesyłka) . Numeru konta podawać chyba nie muszę...? Natychmiast po wpłynięciu pieniędzy odsyłam płytki, naturalnie potrzebny będzie Twój adres.
I to Ty, kochana, będziesz się ze mną kontaktować i prostować sprawę, a nie ja z Tobą. No chyba, że konieczna będzie interwencja.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie paź 29, 2006 19:45

Czy któraś z Łodzianek mogłaby wybrać się do Kalejdoskop? :roll:
Lepiej zakończyć tą sprawę niż ciągnąć bezowocną dyskusję na forum...
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Nie paź 29, 2006 19:49

ekhm ja mam jeszce pytanie...czy w ogole na paczkach byl nadawca?ktos pisal ze wszystko bylo starte tylko imie mniej wiecej do odczytania...

kostek

Od: Pon cze 20, 2005 11:04

Post » Nie paź 29, 2006 19:54

kostek pisze:ekhm ja mam jeszce pytanie...czy w ogole na paczkach byl nadawca?ktos pisal ze wszystko bylo starte tylko imie mniej wiecej do odczytania...

Nie zwróciłam uwagi, szczerze mówiąc. Na paczki naklejana jest kopia druku, zwykle mało czytelna, więc tego bym się nie czepiała. Kilkakrotnie dostałam paczki od przyjaciół i trudno było odczytać nadawcę.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie paź 29, 2006 19:59

Kalejdoskop, mimo, że usunęłaś swoje posty, to na szczęście wiele osób Cię cytowało ( w tym ja, przyznaję,że z premedytacją) i Twoje wypowiedzi na temat RIO zostały.
Raz twierdzisz,że kot jest tak dziki, iż ucieka na odgłos kaszlnięcia, innym razem, że jak się przyzwyczai, to łasi się i domaga pieszczot. Wiesz, tu na miau większość osób zna sie trochę na kotach i wiele nie trzeba, aby się domyślić, że to, co piszesz, nie trzyma się kupy. Piszesz też o "innych kotach, z którymi było łatwiej" - tzn. o jakich kotach dokładnie?
W wątku, w którym chciałaś być domem tymczasowym napisałaś, że masz już wszystko przygotowane, łącznie z transporterem. Tu znów piszesz, że pieniądze z bazarku potrzebne Ci były na kupno podstawowych rzeczy dla RIO...jak bardzo podstawowych, skoro podobno masz już nawet rękawicę do czesania kota?
Piszesz o karmie - wiesz, nie każdego stać na to, by dziczka karmić Royalem....ba, wielu nie stać na to, by karmić nim swoje domowe koty...
I zrozum jedną rzecz - skoro Twoi rodzice zdecydowali, że RIO może z Wami zostać i że w ten lub inny sposób zamierzacie się nim opiekować, to oznacza,że biorą odpowiedzialność za to,by miał co jeść i by był zdrowy. I nie możesz, nie masz prawa - ani Ty, ani Twoi rodzice - bazować na pieniądzach forumowiczów.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Nie paź 29, 2006 21:48

Skasowanie postów chyba nic nie dało, bo o ile wiem admin moze je przywrócić (tak było na dogo).

PS Głupio się czuję przez takich ludzi - ja dzięki pomocy ludzi z miau mogłam zdiagnozować moją Felę, adoptowanego BRI :oops:

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Nie paź 29, 2006 22:25

No właśnie, ja bym się bardzo chętnie dowiedziała jak to było z tym transporterkiem, który raz był i czekał na tymczasowego kotka, a zaraz potem go nie było dla potrzebującego Rio.
Kalejdoskop jakoś skrzętnie omija ten temat :roll:

Edit: i jeszcze bym się chętnie dowiedziałam jak to jest, że najpierw Kalejdoskop ofiarowuje się jako dom tymczasowy z pełnym wyposażeniem (zakładam, że wyżywienie i opieka weterynaryjna też były w "standardzie", czyli Kalejdoskop było na to stać), a potem okazuje się, że jeśli forumowicze nie zrzucą się na karmę dla Rio, to będzie musiał zjadać resztki ze stołu.
Ostatnio edytowano Pon paź 30, 2006 14:32 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon paź 30, 2006 12:18

Korzystając z forum Koci Bazarek zrobiłam listę osób,które brały udział w aukcjach Kalejdoskop:
irma_g - muszla - 10zł , filmy,multimedia - łącznie 33zł , pamiętniki -30zł
ewkaa - 10zł - kosmetyczka , 10zł -wisiorek , 15zł - jakiś inny przedmiot
covu - 10zł - komplet z myszką
Luniasta - 16,3 - papeteria
mjs - 20zł -łącznie za multimedia
Frankie - 34zł - za trzy gry , 10zł - książka
Tyma - 16zł - za multimedia
Pako - 30zł - za Biblię w obrazkach
Dorota - 12zł za laleczkę i myszkę
Katia80 - 12 zł - miś
Pinky - 10zł - gry
dorcia44- 10zł - herbata
Blond Tornado-15zł - bluzka
goldi - kilka przedmiotów za łącznie 38zł
bazyla - 20zł - za tor-zabawkę
Łącznie wyszło mi 377,30 gr.
Za te pieniądze spokojnie można kupić trzy lub cztery transporterki,i zapas karmy na miesiąc ( nawet tej droższej ).

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon paź 30, 2006 12:27

....
Ostatnio edytowano Pt paź 24, 2008 16:59 przez Antypatyczna, łącznie edytowano 1 raz

Antypatyczna

Post » Pon paź 30, 2006 13:24

377zl? o cholera 8O to juz 1/3 kosztow colie :evil:

kostek

Post » Pon paź 30, 2006 13:52

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Pt paź 24, 2008 16:58 przez Antypatyczna, łącznie edytowano 1 raz

Antypatyczna

Post » Pon paź 30, 2006 14:01

tak tak ja wiem ze nie wszyscy wplacili itd...ale i tak jestem przerazona:(

kostek

[poprzednia][następna]