W ostatnich dniach, jak prawie zawsze, po pracy lecę do schroniska zakroplić ostatni raz oczka i noski, podać ewentualne tabletki. Co u czarnych dziewczyn to dokładnie uzupełniłam w wątkach Ptysi i Bajaderki na Kociarni /zapraszam!/. Co do reszty to na to wygląda, ze nasze ludzie Scanomune - Beta Glukan jakoś tam działa, reszta podchorowanych kotów jakoś łagodniej przechodzi te wszystkie infekcje, szybciej z nich wychodzi i przeważnie wystarczy kuracja Betamoxem.
Wciąż w najgorszym stanie jest Nutka

Ogólnie niby jest lepiej, oczka nie sa już opuchniete, prawe oczko jest otworzone i ma czystą rogówkę, lewe niestety jest mętne, Nutka dostaje trzy leki do oczka na zmianę: Gentamycynę, Naclof i Corneregel, Sulfarinol do noska i 1/4 tbl. Encortonu jako środka przeciw zapalnego. Apetey troszke zmalał niestety i brzusio już nie jest takie pełne jak być powinno. I jakie było. Nutka na szczęście ma humor, dziś postaram się kupić jej jakąś zabawkę i jutro zawiozę. Troszke nam urosła, teraz wygląda jak taki nastroszony wypłosz

A sierśc na pyszczku to już nie wygląda wogóle, taka posklejana, wyłysiana i wogóle, ehhh. Mam nadzieję, że ona z tego wyrośnie. Wczoraj jak patrzylam jej w oczka to znowu wydały mi się złote a nie zielone, więc już nie wiem jakie będą
Maciej dostał 3 tabletki Peritolu na apetyt. Jelsi teraz nie zacznie normalnie jeść to następna tabletka to będzie psychotrop na depresję

Ale jutro zawiozę mu jego ulubiona surowa nereczkę, więc mam nadzieję, że się chłopak skusi. Nie czekając na pogorszenie stanu Maćka, postanowilyśmy z panią Dyrektor dokarmiać go Convalescencem i okazało się, ze nasza poduszkowa oaza spokoju potrafi się butnować! Okazło się, ze Maciej potrafi się ruszać, machać łapami a nawet warczeć, fuczeć i psyczeć! No ale czego nie robi się dla dobra kota
Wiecie co? Chyba mnie koty już nie lubią
Mam malusie nadzieje na dobry dom dla Okruszka, ale ciii, to takie na razie palcemna wodzie pisane, ale może, może, Ppsi, czyżbyś przyniosła małemu szczęście???

Więc proszę o wielkie kciukasy!
Dziś powinnam dostać 10kg Performance

Bedzie znowu trochę dobrej karmy do karmienia młodzieży i do mieszania dla starszych z resztą suchego świństwa. Z dobrych wiadomości jest to, ze mam tez troszkę zapasow gotówki i w przyszłym tygodniu pierwsze szczepienia!
Z gorszych wieści, w sumie moich osobistych i nie pisze ich po to by się usprawiedliwać, tylko troszkę może się wytłumaczyć, podupadłam trochę na zdrowiu. Do kilku dotychczasowych dolegliwości nawaliły mi jeszcze kolana i kręgoslup. Blokada która dostałam wczoraj w prawe kolano podziałała dopiero w nocy, w niedzielę ide na rentgena, potrzymajcie też troszkę kciuków za mnie proszę

Niezależnie od tego wszystkiego będe starać się pomagać schronisku na ile starczy mi sił i samopoczucia