kot ze słoikiem na głowie gdańsk

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 27, 2006 7:49

Nieustające kciuki za Twistunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I tak nieśmiało zapytam może udało się ją złapać?

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Czw lip 27, 2006 7:54

oprocz tych kolorowych kic, jest tez ok 6 mies burasia, ktora JEST juz oswojona, nic tyllko brac, wlazi na kolana
Twiss rano nie bylo, bylam BARDZO rano - o5 bo pozniej nie moge

trzeba sprawdzac w ciagu dnia po kota nam sie ugotuje
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Czw lip 27, 2006 8:04

Rozumiem, że klatka pusta?

W ciągu dnia podeślę TZ-a. Trochę gorzej, bo klucz u Agnieszki, ale mam nadzieję, że TZ zaczaruje jakiego działkowicza, który go wpuści. :wink:

ps. złapane i wypuszczone wczoraj To-To ze zdjęć wyglądało na groźnego kocurka. Pewności nie mam, bo TZ nie uwiecznił na fotce podogonia :wink: ale sądząc po kształcie główki kota to raczej on niż ona. :)

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw lip 27, 2006 11:18

ufff ! doczytałam do końca i co ? czemu nie ma happy endu ? cos mi się zdaje że zrobicie dokładny przęglad kocie populacji na tym terenie, może ktoś chcialby z tego zrobić jakis dyplom , pracę doktorską czy habilitację , szkoda żeby się taka akcja zmarnowała :lol: a tak poważnie to jestem pełna podziwu dla Waszego poświęcenia dla misji i z całego serca życzę powodzenia czekam na wiesci !

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw lip 27, 2006 13:51

Hipcia pisze:cos mi się zdaje że zrobicie dokładny przęglad kocie populacji na tym terenie

Zdaje sie, że nie tylko zrobimy przegląd, ale i przepuścimy tę populację przez klatkę-łapkę. :twisted: W południe Coś było. Ale na pewno nie Twistunia. :( No i TZ nawet nie potrafił określić w jakim kolorze, że już o płci nie wspomnę. :twisted: Wykazał się przy tym nadgorliwością, wzorem wczorajszego dnia wypuszczając Coś, bez wcześniejszego zadzwonienia do mnie. :? Jedyna nadzieja, że jak już cała okoliczna, kocia populacja przejdzie przez klatkę, to może w końcu i Twistunia się zdecyduje. :wink: :ok:
Klatka-łapka nastawiona. Wieczorem następna inspekcja (my lub Agnieszka).

Wawe

Post » Czw lip 27, 2006 16:26

a, to juz sie wyjasnilo, gdzie sie podzialo owo cos:) juz mowie: dzis na 2 minuty wpadlam na dzialki w biegu okolo 1330 i w klatce siedziala koteczka zdaje sie ze ta marmurkowa bezowa slicznosci (ale nie jestem poewna bo gdy jej sie przygladalam to wpadala w stan nerwowy wielce, i rzucala sie na klatke wiec nie chcialam jej stresowac...). Niestety nie mialam ze soba komorki ani zadnego nr telefonu (jako ze owo wpadniecie na dzialke bylo nieplanowane) poza tym juz spozniona bylam na spotkanie wiec poprzestalam tylko na nalaniu wody do miseczki i upewnieniu sie, ze klatka jest w cieniu. Spotkanie przedluzylo sie i gdy dotarlam w drodze powrotnej na dzialki( kolo 1530), zobaczylam, ze mieszkanca klatki nie ma, i pulapka jest zastawiona na nowo, w zwiazku z czym wydedukowalam, ze ktos zapewne TZ Wawe byl i pulapke nastawil. To ja dzis wieczorem gdzies po 21 bede na dzialkach sprawdzac dalej, szkoda, ze nie mialam dzis komorki, aby zdecydowac czy tamta koteczke zabieramy do ciachniecia czy wypuszczamy.
No wiec dzis sprawdzanie klatki na nowo,
Wawe: bede miec komorke tym razem zadzwonimy po 21 jak stan klatki i umowimy sie co do klucza (czyt. podrzucimy Wam, jesli bedziecie w domu).
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Czw lip 27, 2006 16:43

nieustajace wielkie kciuki za zlapanie Twistuni.
caly czas mysle o tym kocie..
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Czw lip 27, 2006 21:39

kurcze, chyba bym sie zniecierpliwila i sprobowala podbierakiem jakims, jak do konca tygodnia nic sie nie wydarzy, to trzeba wymyslic cos skuteczniejszego, jakas zasadzke.
Obrazek
'Nie myśl o tym, czego ci brak. Lepiej pomysl co mozesz zrobic z tym co masz!'

Brauni

Od: Nie kwi 13, 2003 20:04

Post » Czw lip 27, 2006 21:41

Nieustajaco trzymam kciuki za powodzenie w lapaniu :ok:
A kotka jest niesamowita.
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Pt lip 28, 2006 7:00

Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Pt lip 28, 2006 7:54

no Twistunia koniec żartow, właź do klatki :ok:

fruuu

Od: Wto wrz 13, 2005 11:32

Post » Pt lip 28, 2006 8:18

Agnieszka wczoraj wieczorem też widziała Twistunię - siedziała sobie na dachu garażu. :) I rozmawiała (oczywiście Agnieszka a nie kot :wink: ) z panem-karmicielem; okazuje sie, że Twiss zrobiła się taka ostrożna po wcześniejszych próbach łapania jej. :?

Eve, zapomniałam Ci powiedzieć, że Agnieszka z TZ-em próbowali wczoraj złapać tego drugiego malucha. Przyjechali do mnie podrapani przez krzaki, niestety bez maleństaw, które okazało się szybsze od nich. :twisted:
I przepraszam za wczorajszą wpadkę ze złapaną kociczką. :oops: TZ został mocno poinformowany, że jak coś siedzi w klatce, to przede wszystkim ma dzwonić do mnie.

Wawe

Post » Pt lip 28, 2006 8:38

Kciuki i pazurki za powodzenie akcji :ok: :ok: :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt lip 28, 2006 9:28

Nie mogę się doczekać złapania Twistuni :? kciuki wielkie :ok: :ok: :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt lip 28, 2006 9:34

Czyta się jak powieść sensacyjną.
Tylko oby dobrze się skończyło :roll:
Niestety w akcji udziału nie mam jak brać, więc tylko kciuki nieustające :ok:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

[poprzednia][następna]