Ciachamy bezdomność cały rok (licznik: 228) cz.1, 2006-2007

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 09, 2006 11:46

ryśka pisze:Na piątek umówiony jest już zabieg koteczki, od której zabraliśmy kociaki. :)

Ona już jest w następnej ciąży, prawda ? Przeraża mnie to. Zanim kotka skończy karmić jest znowu w ciąży :strach:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto maja 09, 2006 12:04

Chiara pisze:
ryśka pisze:Na piątek umówiony jest już zabieg koteczki, od której zabraliśmy kociaki. :)

Ona już jest w następnej ciąży, prawda ? Przeraża mnie to. Zanim kotka skończy karmić jest znowu w ciąży :strach:

Atka jak zabrała Matyldę ze schroniska to tez ją od razu ciachnęła. Wyszło, że zaszła w ciążę jak kociaki miały coś 6-7 tygodni :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto maja 09, 2006 12:16

Mysza pisze:
Chiara pisze:

Atka jak zabrała Matyldę ze schroniska to tez ją od razu ciachnęła. Wyszło, że zaszła w ciążę jak kociaki miały coś 6-7 tygodni :roll:

Kiedyś zabrałam do sterylizacji kotkę ze szpitala, z kociakami - kociaki miały ok. 7 tygodni. Okazało się, że była już w drugiej połowie ciąży 8O

Doczytalam wtedy, że kotka może zajść w ciążę już 2 tygodnie po porodzie. :roll:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto maja 09, 2006 12:36

BARDZO, bardzo dziękuję za kolejne Ciach!wpłaty :D Jesteście kochani!
Obrazek

ryśka

Post » Śro maja 10, 2006 22:11

Kolejne dwa czarne Kotforki już po zabiegu - okazały się kicią i kiciem. Kicio był grzeczny, kicia się trochę awanturowała, ale wszystko przebiegło sprawnie. Za transport do lecznicy serdeczne podziękowania dla Jacka :D A dla Batki podziękowania za obecność i wsparcie :D
Dzisiejsze zabiegi były sponsorowane przez gminę Kraków - w tym roku Kraków przeznaczył na bezdomne koty spore środki finansowe, można umówić bezdomnego kota na bezpłatny zabieg. Można dzięki temu zrobić mnóstwo dobrego!

A Mama naszych kociaków idzie pod skalpel już jutro - przyspieszyliśmy termin zabiegu :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw maja 11, 2006 21:01

mam pytanie- czy mogę rozpowszechnić te bezpłatne krakowskie sterylki na innych forach? I na jakiej zasadzie to działa? :)
Z góry dziękuję za odpowiedź :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 11, 2006 21:41

Kraków przeznaczył naprawdę sporą sumę pieniędzy na sterylizowanie dzikich kotów. By zgłosić kota na darmowy zabieg należy skontaktować się jedną z trzech organizacji: KTOZ, Fundacja Zwierzęta Krakowa, Amicus. Należy napisać podanie, potem umowić się w jednej z wyznaczonych lecznic na konkretny termin zabiegu. Za zabiegi płaci miasto, organizacje czuwają nad tym, by na zabiegi trafiały koty bezdomne.
Z ogólnych wyliczeń wynika, że pieniędzy wystarczy na wysterylizowanie około tysiąca krakowskich dziczków!! :D
Oby inne miasta szły za przykładem Krakowa. No i - żeby ludzie sterylizowali koty wokół siebie, mobilizowali się, korzystając z tej możliwości.
Obrazek

ryśka

Post » Pt maja 12, 2006 21:26

w takim razie umieszczę na innych forach informację, że krakowscy opiekunowie zwierząt bezdomnych mogą skorzystać z tej możliwości :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie maja 14, 2006 23:36

podnoszę :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto maja 16, 2006 12:10

Na zabieg czeka bezdomna koteczka złapana przez Aanię - siedzi sobie w klatce wystawowej razem z kociątkiem, ktore zostanie już u nas - będziemy mu szukać domu.
Kicia ma bielmo na jednym oku, przy okazji sterylizacji będzie można zobaczyć co się z okiem dzieje i ewentualnie przy okazji zrobić dodatkowy zabieg (o ile będzie potrzebny).
Obrazek

ryśka

Post » Wto maja 16, 2006 21:38

ryśka pisze:Na zabieg czeka bezdomna koteczka złapana przez Aanię - siedzi sobie w klatce wystawowej razem z kociątkiem, ktore zostanie już u nas - będziemy mu szukać domu.
Kicia ma bielmo na jednym oku, przy okazji sterylizacji będzie można zobaczyć co się z okiem dzieje i ewentualnie przy okazji zrobić dodatkowy zabieg (o ile będzie potrzebny).

Kociątko jest cudne :love: Przesiaduje za mamusią wtulone w nią i wygląda ciekawie na świat.

A dziś pewna forumowiczka z asystentem złapała trzy dzikie koty w pół godziny 8O 8O 8O Jestem pod wrażeniem :D

Chiara

Post » Wto maja 16, 2006 21:41

Chiara pisze:
ryśka pisze:Na zabieg czeka bezdomna koteczka złapana przez Aanię - siedzi sobie w klatce wystawowej razem z kociątkiem, ktore zostanie już u nas - będziemy mu szukać domu.

Kociątko jest cudne :love: Przesiaduje za mamusią wtulone w nią i wygląda ciekawie na świat.

A dziś pewna forumowiczka z asystentem złapała trzy dzikie koty w pół godziny 8O 8O 8O Jestem pod wrażeniem :D

Bo pewna forumowiczka fajna jest :D
Trzymam kciuki za ciachy.

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Wto maja 16, 2006 21:46

Chiara pisze:

wow :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto maja 16, 2006 23:14

Ranyboskie, trzy na raz?? Gratuluję i zazdroszczę! Ja już kolejny dzień "nawiązuję stosunki" z bratem Chucka i nadal go nie mam :oops:

czarnaR

Od: Śro lut 09, 2005 18:02

Post » Śro maja 17, 2006 9:00

czarnaR pisze:Ranyboskie, trzy na raz?? Gratuluję i zazdroszczę! Ja już kolejny dzień "nawiązuję stosunki" z bratem Chucka i nadal go nie mam :oops:

Złapane koty znają swoją karmicielkę i jej ufają. Twój kot jest chyba zupełnie dziki i pozostawiony sam sobie, prawda ? Dlatego to absolutnie nie Twoja wina, że jest ciężko. Trzymam mocno kciuki za sukces :)

Chiara

[poprzednia][następna]