Rozbójnik Nutek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2021 21:32 Re: Rozbójnik Nutek

Zobacz czy nie będzie atrakcyjny kubek, czy inne naczynie z wodą postawiony w zlewie.
I tak jak pisała Jola - duże naczynia. U mnie za miski robią litrowe stare szklane weki.

Jak jeszcze miałam psa, to pia miska z woda była dla wszystkich - i psa i kotów.
Z tą wymiana wody też nie szalej - nie każdy kot lubi świeżą. Musisz poeksperymentować - co kot to obyczaj.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sty 07, 2021 23:59 Re: Rozbójnik Nutek

Jak masz kilka misek, to możesz w jednej zmieniać wodę codziennie, a w drugiej rzadziej. Kot sam sobie wybierze, co woli.
A skoro smakuje mu woda z paroma kroplami mleka, to spokojnie to dawaj, szczególnie, jeśli kupisz mleko bez laktozy. Najważniejsze, żeby pił.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt sty 08, 2021 0:21 Re: Rozbójnik Nutek

Możesz też pokombinować z kształtem misek - jeden kot będzie pijać najchętniej ze szklanek, drugi będzie wolał porcelanowe spodeczki, trzeci wybierze metalową miskę, a czwarty uprze się na wazon :lol: .

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pt sty 08, 2021 1:12 Re: Rozbójnik Nutek

Dzięki dziewczyny za rady w dzień postawie jeszcze dwie miski i może kupię taką drugą fontanno miske https://allegro.pl/oferta/miska-fontann ... 9476686229

A co do karmy to postanowiłem że kupie Orijen tylko ,że to strasznie drogie cholernie :( Kupię też Purizon wiem wiem ,że uzależnia ale ja ważę Nutka i jak będzie przybierał na masie to mu będę dawał więcej Orijen. Chce mu trochę urozmaicić smakowo to jego kocie życie :) Do fontanny też wleje kilka kropli Mleka.

A co powiecie na to mleko https://allegro.pl/oferta/royal-canin-p ... 9214919278 ? Jak bym mu je dawał zamiast tego krowiego ?

Tak w ogóle to dobrze ,że jesteście bo gdyby nie Wy to Nutek by się odwodnił bo od momentu kiedy mu odstawiłem mleko czyli jakiś miesiąc temu(Odstawiłem z powodu biegunki) to on nie pił w ogóle nic... A jak jest poniżej 15 % nawodnienia to może coś się stać z nerkami. Kolejna sprawa to taka ,że mało sikał żwirek był suchy a stolec twardy.. Ehh

nutek91

Od: Pt sie 28, 2020 18:28

Post » Pt sty 08, 2021 1:27 Re: Rozbójnik Nutek

Ja jadę na Ziwipeak - to dopiero jest drogie :twisted: . Przekonałam się już dawno, że nie ma lepszych (i zdrowszych! Nawet ja się nie mam z czym do składu przyczepić!) smakołyków dla psów... jak idę do parku to wszystkie psiaki po mnie skaczą w nadziei, że w końcu się podzielę :ryk: .

Zwłaszcza ostatnio majątek na tą karmę przepuszczam - dostałam w swoje łapki psa po przejściach i trzeba ocieplić mój wizerunek w jego oczach, no to wpadam w odwiezinki codziennie, żeby mu trochę Ziwipeak dać :lol: . Mam nadzieję, że do końca miesiąca pozwoli mi założyć szelki... a może nawet spełni się moje (i właścicieli) najskrytsze mażenie i chłopak pójdzie grzecznie ze mną na spacer? Ostatnio podstępem dał się przekonać, ale po 10 minut był wykończony psychicznie i musieliśmy wrócić do domu :roll: .

Sierra

Post » Pt sty 08, 2021 2:42 Re: Rozbójnik Nutek

Ja Pier****dole ponad 500 zł za 4 kg. To ja jak w wieku 12 latek kupilem sobie psa Pudla i kupowałem mu Eukanube po 150 zł to myślałem,że to dużo..

Sierra bo ja zawsze chciałem mieć bogatą żonę i rzucić wszystko dla niej z miłości zająć się domem i po prostu nic nie robić....Jak mnie przygarniesz to mogę Ci nawet gotować................

nutek91

Post » Pt sty 08, 2021 7:16 Re: Rozbójnik Nutek

Nutek ta fontanna nie będzie łatwa w czyszczeniu. Poszukaj czy pompki i filtry są łatwe do kupienia, bo one z czasem się zużywają. My mamy poidełko PetMate (100,00 zł obecnie za komplet na zoo+) i jestem z niego zadowolona. Mogłoby być ładniejsze i mniejsze, ale trudno. Rodzice mają Mini Flower i też są zadowoleni aczkolwiek w nim jest problem z kupieniem pompki i łatwo je przelać i wyje niemiłosiernie jak jest niski poziom wody.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pt sty 08, 2021 8:30 Re: Rozbójnik Nutek

Oka poszukam pompki.
Mam ciekawe nurtujące mnie pytanie
Jak wiecie Nutek jest po kastracji i chciałem zapytać jak u niego teraz z tymi "sprawami męskimi" czy jemu podobają się Kotki ? Czy odczuwa jakiś "pociąg" seksualny ? Czy to polega tylko na tym ,że jest bezpłodny czy też cała zabawa jest mu odebrana :)?

Strasznie się ciesze ,że dzięki Wam ogarnąłem nawodnienie Nutka bo wypił przez wieczór i noc bardzo dużo wody z dodatkiem mleka... Biedny mógł się odwodnić. Teraz smacznie śpi :)

nutek91

Post » Pt sty 08, 2021 8:51 Re: Rozbójnik Nutek

nutek91 pisze:Ja Pier****dole ponad 500 zł za 4 kg. To ja jak w wieku 12 latek kupilem sobie psa Pudla i kupowałem mu Eukanube po 150 zł to myślałem,że to dużo..

Sierra bo ja zawsze chciałem mieć bogatą żonę i rzucić wszystko dla niej z miłości zająć się domem i po prostu nic nie robić....Jak mnie przygarniesz to mogę Ci nawet gotować................

Ale ty wiesz, że ambitne kobiety wybierają jeszcze ambitniejszych mężczyzn? Gwarantuję ci, że w moim związku to TZ jest ambitniejszy, osiągnął życiu więcej (co zwalam głównie na fakt, że jest starszy)... a i tak mi gotuje :twisted: . Nawet po mojej wyprowadzce na własne mieszkanie (ambitność raczej nie idzie w parze z łatwymi charakterami :oops: ) wciąż mi gotuje - wtedy ma pewność, że na pewno wpadnę na obiad :ryk:

Karma Ziwipeak może i wydaje się droga, ale... przemyśl sobie fakt, że jeżeli kot wyłącznie "podskubuje" suchą karmę to zjada jej może jakieś 10 g (pełna dawka żywieniowa dla takiej 4-kg Sierry to 50 g dziennie, 5-kg Tulka to 65 g). To oznacza, że karma wystarczy ci na ponad rok = koszt jest zbliżony do 1-1,5 zł dziennie :roll: . Jakbym chciała używać tej karmy do pełnego karmienia kota (jednego) to już jest gorzej - wystarczy na zaledwie 2,5 miesiąca, a więc jakieś 5-8 zł dziennie wydane na kota :roll: . Faktycznie szalone kwoty wymagające bogatej żony :roll:

Sierra

Post » Pt sty 08, 2021 9:09 Re: Rozbójnik Nutek

Rok od otwarcia chyba nie powinna stać. W otwartej karmie zaczynają się rozwijać grzyby i nim jeszcze będą widoczne, już trują.
Nie wiem, jak to wygląda, jeśli porcje się zamrozi. I pewnie trzeba zadbać, żeby w czasie rozmrażania nie weszła wilgoć.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt sty 08, 2021 22:46 Re: Rozbójnik Nutek

Ależ ja to wiem... ja tylko chciałam przedstawić rzeczywisty koszt karmienia taką "bardzo drogą" karmą :wink: .

Swoją drogą właśnie podliczyłam ile wydałam na karmienie kotów w zeszłym roku (z tym, że ja karmię dziewczyny whole pray - najbardziej naturalną, ale najdroższą metodą żywienia). Ziwipeak to pikuś w porównaniu kosztami żywienia np. rozkapryszonej ciężarnej kotki z nagłym atakiem alergii - przez bity miesiąc karmiliśmy ją myszami i porządnymi puszkami (a dodam, że taki ciężarny kot je 2-3 razy więcej). Gwarantuję, że jednodniowe wyżywienie tej chudej paskudy wynosiło tyle samo co jednodniowe wyżywienie mnie i TZa :twisted: .

Sierra

Post » Nie sty 17, 2021 16:57 Re: Rozbójnik Nutek

Obrazek

Nutek ma taka rane.. Oczywiscie odkarzam ja tylko nie wiem w jaki sposob sobie on to zrobil.. :(

nutek91

Post » Nie sty 17, 2021 20:41 Re: Rozbójnik Nutek

Proszę o pomoc czy to moze byc cos powaznego

nutek91

Post » Nie sty 17, 2021 21:06 Re: Rozbójnik Nutek

Zdjęcie jest słabe. Widać tylko brak sierści i zaczerwienienie. Ani nie widać, czy się sączy, czy przesuszone, ani gdzie dokładnie to zranienie. Nie piszesz też, czym dokładnie odkażasz i jak często. I czy kot się tym interesuje.
Bez tego ani rusz.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto sty 19, 2021 17:11 Re: Rozbójnik Nutek

Proszę o pomoc
Rana jest czerwona sączy się krew w dotyku jest taka jak strup i brak jest owłosienia.
Myślałem ,że Nutek się skaleczył ale rana się rozrasta.
Do weterynarza jestem umówiony dopiero jutro.
Aha i kot sie tym nie interesuje, Normalnie sie zachowuje
Prosze napiszcie co to moze byc ? Jakas choroba skóry ?

nutek91

[poprzednia][następna]