Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Stomachari pisze:Myślę, że póki nie wyeliminuje się przyczyny, to kot nie zacznie jeść. Nie zaskoczy.
Jeśli NLPZ zaczynał działać a steryd nie, to są moim zdaniem spore szanse, że jednak chodzi o ból w tym wszystkim. Bo kot dostaje baterię leków, w której brakuje w zasadzie tylko przeciwbólowych. W każdym razie albo podawałabym przez pełny tydzień NLPZ i zobaczyła, czy to pomoże, albo testowo opioid (wspominana buprenorfina) przez kilka dni.
Jeżeli interferon nie pomoże a wet będzie się upierał przy dotychczasowym schemacie leczenia, to spróbowałabym chyba u innego weta...
megan72 pisze:
Wiem, że już nudna jestem, ale w brytyjskich/amerykańskich wytycznych i ulotkach fluorochinolonów są zgoła inne info, niż w polskich. Wskazania do stosowania też. Krótki cytat z brytyjskiej ulotki Marbocylu P (wytłuszczenia moje):
"Koty:
do zakażeń skóry i tkanek miękkich (rany, ropnie, phlegmons) czas trwania leczenia wynosi od 3 do 5 dni.
na infekcje górnych dróg oddechowych trwania leczenia wynosi 5 dni.
4.10 Przedawkowanie (objawy, postępowanie, odtrutki), jeżeli niezbędne
Przedawkowanie może powodować poważne objawy w postaci zaburzeń neurologicznych, które należy leczyć objawowo."
Hanig pisze:Macie jakiś inny pomysł na podawanie wody zamiast strzykawką?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 798 gości