(6) 2020 Mamo... kociokwik.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 03, 2020 17:48 Re: (6) 2020

Odsunęłam pralkę - cała podłoga pod w sikach, ściana też.. Rany julek, niech to będzie wina żwirku... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 03, 2020 19:04 Re: (6) 2020

Podologa schnie - feria zapachów, począwszy od octu a skończywszy na olejku cytrynowym. Ja dodatkowo mam wrażenie że śmierdzę kocimi sikami. Kocham je :evil:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 03, 2020 19:06 Re: (6) 2020

Marzenia11 pisze:Podologa schnie - feria zapachów, począwszy od octu a skończywszy na olejku cytrynowym. Ja dodatkowo mam wrażenie że śmierdzę kocimi sikami. Kocham je :evil:

Ciesz się, że nie masz niekastrowanych kocurów :) sprzątania nie zazdroszczę.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon lut 03, 2020 19:09 Re: (6) 2020

Koty i fontanna - dostałam ją od dużej Dolka i Yagi, którymi się opiekuję. Moje futerka są zachwycone, Milenka od pierwszej chwili, Nutka i Notka na początku oswajały nowosć i były ostrożne..

ObrazekObrazekObrazek

W Sylwestra na korytarzu - panienki czekają na Nowy Rok, w otwartych drzwiach mieszkania, żeby miał gdzie przyjść :mrgreen:

Obrazek

Nocia

ObrazekObrazek
A tu w środku nocy, ona śpi, ja nie..
Obrazek

Z Nutką - oglądamy skoki narciarskie w Sapporo - jakaś 2 w nocy.Obrazek

Kilka widokow z mojego okna..
ObrazekObrazek
.

Marzenia11

Post » Pon lut 03, 2020 19:10 Re: (6) 2020

SabaS pisze:
Marzenia11 pisze:Podologa schnie - feria zapachów, począwszy od octu a skończywszy na olejku cytrynowym. Ja dodatkowo mam wrażenie że śmierdzę kocimi sikami. Kocham je :evil:

Ciesz się, że nie masz niekastrowanych kocurów :) sprzątania nie zazdroszczę.

Cieszę się BARDZO :D

Marzenia11

Post » Pon lut 03, 2020 20:17 Re: (6) 2020

BAZATEK dla tych moich niedobrot.
viewtopic.php?f=20&t=197479

Milenka drze ryjka pod drzwiami. Jest zdenerwowana, bo miejsce do sikania polałam sokiem z cytryny. :twisted: Zaraz do nich idę, pojdziemy na korytarz..

Marzenia11

Post » Pon lut 03, 2020 21:45 Re: (6) 2020

Marzenia11 pisze:Koty i fontanna - dostałam ją od dużej Dolka i Yagi, którymi się opiekuję. Moje futerka są zachwycone, Milenka od pierwszej chwili, Nutka i Notka na początku oswajały nowosć i były ostrożne..

ObrazekObrazekObrazek

W Sylwestra na korytarzu - panienki czekają na Nowy Rok, w otwartych drzwiach mieszkania, żeby miał gdzie przyjść :mrgreen:

Obrazek
Piękne masz kotki :1luvu: Dobrze, że lubią fontannę :ok:
Nocia

ObrazekObrazek
A tu w środku nocy, ona śpi, ja nie..
Obrazek

Z Nutką - oglądamy skoki narciarskie w Sapporo - jakaś 2 w nocy.Obrazek

Kilka widokow z mojego okna..
ObrazekObrazek
.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lut 03, 2020 21:47 Re: (6) 2020

Marzenki fajne zdjęcia. I ładne koteńki masz :) Na pocieszenie (marne) napiszę, ze mój Maniuś też leje :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon lut 03, 2020 21:56 Re: (6) 2020

Marzenia11 pisze:Koty i fontanna - dostałam ją od dużej Dolka i Yagi, którymi się opiekuję. Moje futerka są zachwycone, Milenka od pierwszej chwili, Nutka i Notka na początku oswajały nowosć i były ostrożne..

ObrazekObrazekObrazek

O, kalo lwiatek na środku pudełka :D Proste, a jakie pomysłowe. Ciekawe czy nasza by się zainteresowała :roll: Mało pija czasem, ale na nią tego typu zabawki działają gdy się z nią ludzie bawią :P

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon lut 03, 2020 22:00 Re: (6) 2020

aga66 pisze:Marzenki fajne zdjęcia. I ładne koteńki masz :) Na pocieszenie (marne) napiszę, ze mój Maniuś też leje :(

Taaa, nasza Demolka też od czasu do czasu. Bo notorycznie tylko wtedy, gdy był dodatkowy kot w domu. NIestety, nie chce się zaaklimatyzować z drugim futrzakiem :? NIe mam za to pojęcia dlaczego robi nam takie kuku czasami przy drzwiach wyjściowych i to gdy jesteśmy w domu, nie przeżywa stresu (chyba,że wyimaginowany :P), nie ma aktualnych problemów zdrowotnych ( chyba, że z psychiką :P ). Wczoraj nawrzeszczałam na nią straszzznie. Ale i tak do mnie przychodzi. Sama nie wiem czy to na nią działa w jakikolwiek sposób :evil:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon lut 03, 2020 22:10 Re: (6) 2020

Jeśli chodzi o ścianę to zapach może nie wywietrzeć... moja Bąbel kiedyś oblała mi ścianę i było czuć... ale na grubo zalałam UrineOff i jakoś wyszło. Została plama na tapecie, ale lepsza plama niż smród sików zwłaszcza, że to było tuż przy kuchni. Tylko kurczę on jest dość drogi :|

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pon lut 03, 2020 22:35 Re: (6) 2020

Capturine jest świetny na zapach sików, co najważniejsze bezpieczny i sam nie śmierdzi w przeciwieństwie do octu.
Na pewno nie zlewałabym olejkiem, bo co jak znajdzie sobie inne, mniej dla Ciebie dogodne miejsce??
Mi w domu Maniusia też za pralkę sikała, myłam wodą z odrobiną płynu. Jedna sikajaca koteczka to jeszcze nie smród :mrgreen:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Wto lut 04, 2020 14:22 Re: (6) 2020

aga66 pisze:Marzenki fajne zdjęcia. I ładne koteńki masz :) Na pocieszenie (marne) napiszę, ze mój Maniuś też leje :(

Dziękujemy :1luvu: a czemu Maniuś leje? :roll:

Chikita pisze:Jeśli chodzi o ścianę to zapach może nie wywietrzeć... moja Bąbel kiedyś oblała mi ścianę i było czuć... ale na grubo zalałam UrineOff i jakoś wyszło. Została plama na tapecie, ale lepsza plama niż smród sików zwłaszcza, że to było tuż przy kuchni. Tylko kurczę on jest dość drogi :|

U mnie poskutkowało wtarcie ogromu octu w tapetę, potem na to miętowego płynu do płukania ust i skropienie olejkiem cytrynowym. Wącham cały czas, jest ok.

kwiryna pisze:Na pewno nie zlewałabym olejkiem, bo co jak znajdzie sobie inne, mniej dla Ciebie dogodne miejsce??

Tak, istnieje takie ryzyko... dlatego olejkiem skropiłam pralkę z gory i tapetę. Obok pralki położyłam podkład. Zobaczymy coi będzie jak wrócę do domu..

Marzenia11

Post » Śro lut 05, 2020 0:58 Re: (6) 2020

W łazience czysto. W domu nie ma zapachu moczu, więc było ok. Więcej - kuweta w łazience nie użyta nawet, a to chyba mniej ok. Za to Notki pupa nie zmieściła się w kuwecie, widziałam więc od razu zebrałam i jest ok. Dzisiaj udało mi się połączyć Milenkę i Notkę leżące blisko siebie w jedną zabawę sznureczkiem - na zmianę machałam jednej i drugiej i obie się bawiły.

Rok temu, z wtorku na środę umierała Mama...
Jutro jadę - pewnie ostatnim pociągiem, mam kilka spraw jeszcze do załatwienia przed wyjazdem.
I z duszą na ramieniu -nie wiem co zastanę w mieszkaniu w Olsztynie, gdyż od tygodnia nie ma kontaktu z moim bratem, oba telefony rozładowane... boję się.

Marzenia11

Post » Śro lut 05, 2020 2:47 Re: (6) 2020

Biedna Notka! Mojej Calineczce też się tak czasem nie mieści i trzeba sprzątać...
Oby Ci się wszystko udało w Olsztynie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]