Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2019 21:54 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Skubi, nie lataj po.pewnych miejscach sam. Dziś nie.moglam -sorka, jutro postaram się nadrobić (choć mam nadzieję, że się Bobik znajdzie).

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Czw cze 13, 2019 21:56 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Z ludzkich domów możesz wykluczyć te, gdzie jest pies czy kot, bo zwierzęta by już wypatrzyły ukrytego obcego. Jak mi w domu któryś kot zniknie, to najbardziej mnie wkurza to, że pozostałe doskonale wiedzą, gdzie on jest, tylko ja nie.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw cze 13, 2019 22:18 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Kiedy kot Kubuś zaginął - to byla dzielnica Gdańsk Przymorze - Jelitkowo, olbrzymi jak dla kota teren , bloki , domki , działki , parki , pas nadmorski itp itd. A on przeszedł z 500 metrów od miejsca gdzie zaginął, znalazł miejsce dokarmiania kotów i tam sobie chyba nawet przezimował jeśli dobrze pamiętam. ..

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw cze 13, 2019 22:20 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Anna2016 pisze:Kiedy kot Kubuś zaginął - to byla dzielnica Gdańsk Przymorze - Jelitkowo, olbrzymi jak dla kota teren , bloki , domki , działki , parki , pas nadmorski itp itd. A on przeszedł z 500 metrów od miejsca gdzie zaginął, znalazł miejsce dokarmiania kotów i tam sobie chyba nawet przezimował jeśli dobrze pamiętam. ..

Trzypasmówkę przeszedł, wtedy ktoś mi uświadomił, nie wiedziałam, nie znałam tego terenu. Tak, przezimował.
Bobiniu, znajdź się szybko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 14, 2019 1:04 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

gusiek1 pisze:Skubi, nie lataj po.pewnych miejscach sam. Dziś nie.moglam -sorka, jutro postaram się nadrobić (choć mam nadzieję, że się Bobik znajdzie).

Spokojnie, wiem co robię. Właśnie wykorzystałem czas, kiedy Ty nie mogłaś, na sprawdzenie miejsc, gdzie i tak byś ze mną nie wlazła.

Właśnie przed momentem wróciłem zza Bysławskiej (trzypasmówka to nie jest, ale spora ulica już kilkaset metrów dalej) z wywieszania ogłoszeń. Ojciec widział tam podobnego kota, twierdzi, że to nie Bobi, ale ja się wolę upewnić. Zostawiłem ogłoszenia i jeszcze się tam pokażę.

Na Dmuchawcowej nic, niestety. Możliwe, że przez burzę. Ja właśnie wszedłem do domu, to już mnie deszcz w plecy bił i pioruny goniły. W tej sytuacji na dzisiaj koniec. Żarcie, brudna koszulka, ulubiony serek Bobiego i waleriana wystawione/pokropione.

Edit: Ta burza to dobrze czy źle? Jeśli jednak gdzieś jest zamknięty, to nakapać powinno... Nie wiem.

Jestem wycieńczony psychicznie.
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Pt cze 14, 2019 5:06 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Spokojnie , koty na gigancie przeżywają zimę...
Duża pomoc to inni ludzie. Samemu ma się tylko swoje oczy i swoje sily a to czsem mało. Trzeba wielu par oczu. Szukając Kubusia zrozumiałam to , że szuka się oczami innych , zyczliwych, czasem zupelnie obcych ludzi.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt cze 14, 2019 8:00 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Tydzień. Mojego Bobinka nie ma od tygodnia.

Proszę, udostępniajcie... Przecież musi gdzieś być! https://www.facebook.com/events/451731312242849/
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 14, 2019 8:08 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Na dmuchawcowej rano nie było Bobcia.

Może dziś z tą walerianą spróbować?

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pt cze 14, 2019 9:34 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Udostępniam oczywiście.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 14, 2019 9:42 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Wczoraj już kropiłem walerianą. Dziś też można. Byłem też u ludzi na Oleckiej i trochę dalej. Odkryłem też firmę, której ciężarówki tu podjeżdżają - niestety, w piątek nikt od nich nie był na załadunku. Nic. Za kilka godzin minie tydzień.

Jadę do pracy zaraz dodrukować ulotek.
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 14, 2019 10:49 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Im dłużej kota nie ma, tym więcej ogłoszeń w dalszej odległości. Ja bym na każdej stacji ponaklejała, do Powiśla włącznie, oraz w każdym składzie pociągu, którym jeździsz do pracy - wlepki.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt cze 14, 2019 12:01 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Jezdze SKM, wlepki i plakaty sciagane i zmywane od reki, nie ma co.
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 14, 2019 13:13 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Nie wiem czy Bobik jest kotem lubiącym łażenie po wysokościach ale przypomniała mi się akcja sprzed paru lat jaka miała miejsce w przytulisku, w którym pomagam. Zaginął Engine. Jeden dzień, drugi, trzeci a kota nie ma. Inny kot Polo, który nie znosił Engina zaczął nas gdzieś ciągnąć. Doprowadził do opuszczonej chałupy, wskoczył na dach i zaczął miauczeć do komina. Okazało się, że w kominie jest zaklinowany i nie mogący się wydostać Engine. W życiu byśmy go nie znaleźli. Może Bobik gdzieś wpadł - stara studnia, komin, studzienka.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pt cze 14, 2019 14:36 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Studnie i studzienki sprawdzone. Przynajmniej te, które udało mi się znaleźć. Nie bardzo wyobrażam sobie, jak miałbym sprawdzić wszystkie okoliczne kominy. Hanka nie współpracuje i nigdzie mnie nie chcę zaciągnąć. :(

Myślicie, że ustalenie nagrody w wysokości 1000zł spowoduje lawinę fałszywych alarmów i pozostać przy "wysoka nagroda"? Czy jak? Nie mam tyle co prawda, ale dla Bobika to choćby spod ziemi bym wygrzebał.

Edit: tyle, że obawiam się takiej ilości fałszywek, że nie nadążę sprawdzać.
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 14, 2019 15:07 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

sqbi90 pisze:Studnie i studzienki sprawdzone. Przynajmniej te, które udało mi się znaleźć. Nie bardzo wyobrażam sobie, jak miałbym sprawdzić wszystkie okoliczne kominy. Hanka nie współpracuje i nigdzie mnie nie chcę zaciągnąć. :(

Myślicie, że ustalenie nagrody w wysokości 1000zł spowoduje lawinę fałszywych alarmów i pozostać przy "wysoka nagroda"? Czy jak? Nie mam tyle co prawda, ale dla Bobika to choćby spod ziemi bym wygrzebał.

Edit: tyle, że obawiam się takiej ilości fałszywek, że nie nadążę sprawdzać.

Edit 2: 500?
Ksz.

sqbi90

[poprzednia][następna]