Gwiazdka i Kminek [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2016 20:14 Re: Gwiazdka i Kminek - poznają się :)

kocka pisze: wiem ze musze zlapac mocz Gwiazdki do badania , ale wtedy kiedy zdaze do labu ,

Nie wiem w jakim rejonie mieszkasz, ale ja od lat korzystam z tego laboratorium: http://www.lab-aries.pl/ na Wielkopolskiej.
Nie ma problemu z materiałem zwierzęcym, a ogromna zaletą jest, że jest czynne w sobotę. Jak ładnie poprosisz (a w zasadzie panie same pytają) wynik może być tego samego dnia. Badanie ogólne moczu to koszt 10 zł
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon gru 05, 2016 0:28 Re: Gwiazdka i Kminek - poznają się :)

no tojuz wiem , to Gwiazdka , przed chwila polozylam sie w swiezej poscieli , proszek uzywam caly czas ten sam ,Gwiazdka najpierw siedziala ze mna w lazience jak sie mylam , potem poszla chrupnac , a ja sie polozylam i przegladalam watsapa a ona wskoczyla obok i zesikala sie na koldre , nawet bym nie zauwazyla gdyby nie zaczela zakopywac , no wiec usunelam dywaniki ireczniki z lazienki i spedzi noc z wyparzona kuweta i mam nadzieje ze cos zlapie i jutro po prostu musze jechac do labu ,ratunku!!!!

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon gru 05, 2016 0:30 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

jezeli to nie pecherz ,to co to oznacza???

kocka

Post » Pon gru 05, 2016 14:45 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

Kopernika 22
Łódź, 05/12/2016
Data badania: 05/12/2016
90-503 Łódź
Klient:
Zwierzę:
Gwiazdka
Gatunek: kot
Rasa: perski
ul. Mikołaja Kopernika 22
Łódź, 05/12/2016
Data badania: 05/12/2016
90-503 Łódź
Telefon: 426368210
Prywatna Lecznica dla Zwierząt "Pod Koniem"
Identyfikator:
Badanie moczu
Parametr Wynik J.miary Min. Max.
Badanie fizyczne
Barwa żółta
Przejrzystość lekko mętny
Gęstość względna 1,050
Odczyn (pH) 5,0
Badanie chemiczne
Białko 30 mg/dl
Glukoza nb
Krew / Hemoglobina nb/nb
osad brak
Badanie osadu
WBC 0-1 wpw
RBC 3-4 wpw
Kom. nabłonka kanalików nerkow okrągłe 2-3 wpw., wielokątne - nieliczne
Flora bakteryjna mierna
Śluz pojedyncze pasma
Wałeczki nb
Kryształki nb

kocka

Post » Pon gru 05, 2016 14:49 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

wyglada ze mocz jest ok , zastanawiam sie co dzis bedzie jak wroce do domu :(

kocka

Post » Pon gru 05, 2016 18:56 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

Jest białko, zapytaj czy to nie stan zapalny. Na szczochanie behawioralne polecam obróżkę feromonową.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon gru 05, 2016 18:58 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

pw ode mnie masz, a to białko by mnie trochę niepokoiło.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon gru 05, 2016 20:59 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

obrozke jej dzis zalozylam , wyniki zaraz wysle do weterynarza , ale juz w czwartek zostala potraktowana na zapalenie pecherza antybiotykiem , bo nie mialam moczu to na podstawie objawow , badanie krwi wyszlo ok , sikac zaczela w piatek , dzis poki co nie sika ,ale zobacze jak sie poloze i przyjdzie spac

kocka

Post » Pon gru 05, 2016 22:50 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

To tak trochę teraz kuwetkuje Ci do łóżka, ale gdy już stan zapalny minie to mam nadzieje,ze skończą się mokre problemy :ok:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon gru 05, 2016 22:53 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

Zaciskam kciuki za poprawę!

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto gru 06, 2016 12:18 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

niestety ,w nocy bylo ok i byla w kuwecie wieczorem i w nocy , ale rano jak wstalam cos tam porobilam i slysze ze drapie w lozko no i sik , weszlam a ona dalej tak sie kreci i kopie i czekam co zrobi a ona patrzy na mnie i kopie w koncu zeszla z lozka i poszla do kuwety na kupe , mysle ze gdybym nie byla w pokoju to kupa tez by wyladowala na lozku,
wetka powiedziala ze wyniki ok , i to bialko nie jest duze na niepokoj , tym bardziej ze leki juz brala , mam obserwowac czy sie zmieni cos , i obrozke ma nosic ,
do tego jeszcze Kminek dostal w nocy wariacji bo zamowilam kaczke z ziemniakami , no i tak go necila przez zamkniety worek ze najpierw musiala wstac i schowac do szafki , ale to bylo malo bo skrobal szafke no to wstawilam wor do szafy na ostatnia polke , chyba on sie kwalifikuje na takie aromaty
podobno jest cos takiego jak znaczenie moczem i oddawanie moczu w nieprawidlowym miejscu ,ale nie potrafie jednoznacznie zakwalifikowac tego co robi Gwiazdka , dostawie dzis trzecia kuwete i kupie jakis inny zwirek , jak kto ma rady to radzcie
moze to ze dlugo mnie nie ma i nie ma mnie na wylacznosc to jest przyczyna ? Kminka nadal nie toleruje , zreszta z wzajemnoscia :(

kocka

Post » Wto gru 06, 2016 12:42 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

Bardzo Ci współczuję :( U nas Feli się to zdarza - co jakiś czas kupa poza kuwetą, na panele w pokoju. Postawiłam tam kuwetę, to załatwiała sprawę obok. I nie umiem tego opanować. Na szczęście przestała nam sikać do łóżka. W tym pomogła ogromna kuweta wstawiona do łazienki.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto gru 06, 2016 13:02 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

U mnie Percia ma tak róznie z załatwianiem. Nie zawsze kojarzy po co jest kuweta , na łożku mam cerate rozłozoną , w nocy, gdy śpi z nami jest ok,korzysta z kuwety lub podkładów na drapaku -to kolejne miejsce załatwiania , czasem domek ... ale to ewidentna sprawa starości (w styczniu kończy 16 lat) , coś jak demencja starcza u ludzi, tak mi sie wydaje, bo tak jest od roku dopiero, a badania ok, prócz nieżytu jelit ( jest na suchej gastro tylko).
CZy to moz ebyć kwetsia wieku?
Choć coś mi nos mówi,że raczej nietoleracji Kminka :( są koty, które mogą być tylko jedynakami. Percia jest taka, dlatego mieszka w sypialni sama

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 06, 2016 13:09 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

wiek chyba nie bo ma 8 lat dopiero , tez mysle ze stres kminkowy ja dopada
jakie srodki czystosci enzymatyczne polecacie???

kocka

Post » Wto gru 06, 2016 13:14 Re: Gwiazdka i Kminek - sik :(((((

kocka pisze:wiek chyba nie bo ma 8 lat dopiero , tez mysle ze stres kminkowy ja dopada
jakie srodki czystosci enzymatyczne polecacie???

ja przy okazji Amberka [*](znaczył), Malwinki [*] pnn, Maciusia [*] pnn, przeszłam wszytsko, co na rynku było na osmradzanie; najlepiej mi sie sprawdza do tej pory Savic z zooplusa, nie tak kosztowny jak inne, nie plami i można spokojnie ciuchy pryskac. Warto jednak pamietać,że siu czy qpala sprzątamy papierem i nei uzywając żadnych środków innych psikamy tym odsmradzaczem, dopiero po wyschnięciu czy osuszeniu można ewentualnie innymi środkami, jesli ktos stosuje, zapachowymi powierzchnię umyć . Pościel prac dopiero także po uzyciu tego środka , aby zniknął zapach.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]