Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 25, 2015 22:21 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

sotis pisze:Aniu- to może ktoś by pomógł i zrobił jakąś akcję na facebook-u, albo coś. Ja niestety nie mam konta, a buraski są bardzo ładne i póki są małe mają większą szansę na adopcję. Nie wiem co o tym sądzisz? Może jest ktoś, kto mógłby Ci pomóc w ten sposób?

Akurat tego chciałabym uniknąć, jakoś nie ufam takim adopcjom, a szkoda by było zaprzepaścić tego co już zostało zrobione.

Ja zapraszam na bazarek,może trochę uzbiera się na paliwo viewtopic.php?f=20&t=167237
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 25, 2015 22:47 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Anna61 pisze:
sotis pisze:Aniu- to może ktoś by pomógł i zrobił jakąś akcję na facebook-u, albo coś. Ja niestety nie mam konta, a buraski są bardzo ładne i póki są małe mają większą szansę na adopcję. Nie wiem co o tym sądzisz? Może jest ktoś, kto mógłby Ci pomóc w ten sposób?

Akurat tego chciałabym uniknąć, jakoś nie ufam takim adopcjom, a szkoda by było zaprzepaścić tego co już zostało zrobione.

Aniu ja często takie akcje organizowałam i udało mi się znaleźć dzięki temu DS i DT dla dwóch najbiedniejszych kotków ze schroniska w Czartkach. Zdarzają się głupie telefony ale trafisz do szerokiego grona odbiorców, jest naprawdę mnóstwo udostępnień i wśród tych osób często znajdują się te odpowiednie. Trzeba tylko przeprowadzić selekcję i postępować jak zawsze przy procedurze adopcyjnej.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon sty 26, 2015 10:51 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

michalinadzordz pisze:Aniu ja często takie akcje organizowałam i udało mi się znaleźć dzięki temu DS i DT dla dwóch najbiedniejszych kotków ze schroniska w Czartkach. Zdarzają się głupie telefony ale trafisz do szerokiego grona odbiorców, jest naprawdę mnóstwo udostępnień i wśród tych osób często znajdują się te odpowiednie. Trzeba tylko przeprowadzić selekcję i postępować jak zawsze przy procedurze adopcyjnej.

Tak, tylko ja na to nie mam czasu, zresztą jak raz się człowiek sparzy to potem o zaufanie ciężko.

A to nasza bidulka :cry:
Obrazek Obrazek

zamówiłam dla niej saszetki felixa bo ona je tak bardzo lubi.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon sty 26, 2015 10:55 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Słoneczko kochane dzielne <3
za ślepka nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aniu,ja mam tylko takie wrażenie,ze te ślepka coraz lepiej wyglądają ?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 26, 2015 11:11 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

tez mi sie wydaje że te oczka coraz ładniejsze :)

Aniu a może poprosic o wsparcie Klub Ślepaczkowy?
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pon sty 26, 2015 11:24 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Bisieńka kochana :1luvu: Cały czas jestem pod wielki wrażeniem :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon sty 26, 2015 11:30 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

KotwKratke pisze:Aniu a może poprosic o wsparcie Klub Ślepaczkowy?

W żadnym wypadku!!! z kłamliwymi osobami nie chcę mieć nic do czynienia viewtopic.php?f=1&t=158408&start=1260#p10848641
a tak w ogóle to trzy lata rządzenia zbiórkowymi (czyli cudzymi) pieniędzmi i już można się poczuć jak zbawca świata i przemawiać do maluczkich, jak z piedestału :lol:
Szkoda, bo odmówiono pomocy przecież nie mnie a tym najbiedniejszych i tym bardziej dziękuję Wszystkim którzy tej pomocy udzielili moim-nie moim ślepinkom tutaj na wątku.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon sty 26, 2015 11:46 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ciemności ma szansę zobaczyć ś

Anna61 pisze:Obrazek

Kurcze, kawał roboty weci odwalili: Bisia ma także zrobione na nowo całe powieki, górne i dolne.

Wygląda tak, jak moja Bisia po operacji powiek, tyle tylko, że moja Bisia nie miała tak przejrzystej rogówki.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sty 26, 2015 18:46 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

My dzisiaj byłyśmy z Bisią bo jutro moja Kasia nie może jechać.
Pan doktor bardzo zadowolony z oczek Bisi bo powieki się zamykają jak i oczka reagują na światełko :D czego Pan doktor bardzo się obawiał.
Nie będę tu opisywała całej wizyty u Pana doktora, ale ani ja ani moja Kasia nie mogłyśmy patrzeć na to co było robione przy tych oczkach, a i Wam też oszczędzę opisu. :(
Kropelki nadal ma dostawać ale po 5 dniach zmiana Difadolu na te robione.
Na kontrolę w poniedziałek lub wtorek razem z malutkim Kiciusiem.
Koszt dzisiejszej wizyty 64 zł.

Przepraszam, rozliczę się w najbliższych dniach bo nie wyrabiam czasowo.

Sama dzisiaj też byłam u lekarzy, znowu dostałam blokadę w łokieć i teraz mnie boli, ale Bisię trzymałam na rękach :wink: bo w kontenerku tłucze główką o kratkę i bałam się aby sobie krzywdy nie zrobiła jak w sobotę. Kawałek drogi jest do pokonania jak i do trzymania Bisi. :201461
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon sty 26, 2015 19:38 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Aniu, jesteście z Bisią bardzo dzielne :D :D :D
Mam nadzieję, że Ci się polepszy po zastrzyku :1luvu:
Strasznie się cieszę, że operacja Bisi się powiodła :piwa:
Myślę, że wespół w zespół damy radę pokryć koszty całego leczenia :D
I jeszcze zostanie łapka Sonieczki do naprawy.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon sty 26, 2015 21:36 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Pewnie pan doktor musial posprawdzać wszystkie reakacje ślepek,czy reagują normalnie,albo przynajmniej tak,żeby mógł powiedzieć,ze jest zadowolony
Biedactwo kochane :( ale już teraz z górki,najgorsze za Wami :ok: :ok: :ok: :ok:
To musi być niesamowite i nie do uwierzenia wprost,że udało się te oczynka uratować

Aniu pilnuj też i Twojego zdrówka proszę
Bo jak Ty będziesz zdrowa,będziesz miała więcej sił do walki o kicie
Obiecujesz nam to ?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 26, 2015 22:18 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Baltimoore pisze:Myślę, że wespół w zespół damy radę pokryć koszty całego leczenia :D
I jeszcze zostanie łapka Sonieczki do naprawy.

Też mam taką nadzieję. :1luvu: :201461 :1luvu:

Sylwia, postaram się okey? :wink: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 27, 2015 16:51 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Trochę mnie nie było a tu takie dobre wieści. :piwa:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro sty 28, 2015 15:25 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Nasza Bisia :1luvu:
biedne ma te oczęta :(

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

myju myju, widać, że zamyka powieki
Obrazek

tak urzędujemy po szafach wysoko
Obrazek Obrazek

wczoraj wykupiłam znowu kropelki
Obrazek

Kiciuś malutki
Obrazek

malutka Kicia
Obrazek

zabawa
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sty 28, 2015 16:03 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Wpłaty na kotkę
100- Sylwia S :1luvu:
50-Marysia B :1luvu:
37,14-Cindy :1luvu:

przepraszam, podaję imię i pierwsza literę nazwiska
200-AGNIESZKA W-S :1luvu:
100-MARIA JOLANTA E :1luvu:
100-WALENTYNA T :1luvu:
100-ZUZANNA F :1luvu:
30-MAŁGORZATA B :1luvu:
500-MARIA B :1luvu:
20-JERZY J :1luvu:
100-BEATA K :1luvu:
100-TOMASZ S :1luvu:

Razem 1437,14 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc dla Bisi.
Obrazek

Wydatki
689
30
28,18
10
64
18,99
1 Megapakiet Felix Sensation w sosie, 48 x 100 g- Mięsna różnorodność -- L 59,80 zł 59,80 zł
1 Megapakiet Felix Raffiniert Mariniert, 48 x 100 g- Mięsna różnorodność -- L 59,80 zł 59,80 zł
Suma z VAT PLN: 119,60 zł

razem 960,16

zostało 476.98 na dalsze wizyty których będzie sporo jak i potrzebnych kropelków.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]