Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 10, 2014 21:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

Wróciłam! Melduję się!
Ale natrzaskałyście przez tydzień... musiałam chwilę siedzieć, żeby doczytać.
Jutro rano ogarnę dokumenty. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto cze 10, 2014 23:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

FV za koty bielskie na kwotę 560 zł została wystawiona, ale Sylwia nie dała rady jej odebrać, więc będziemy ją miały dopiero jutro.

Na facebooku poproszono mnie o pomoc dla bezdomnej kotki. :kotek: Odchowuje maluszki i znów jest w ciąży. Gmina zgodziła się pomóc jak kicia znów urodzi... 8O Kicia mieszka w Słubicach i nazywają ją Milka. Jutro powinnam mieć jej zdjęcie.

Koszt zabiegu: 100 zł

Zapraszam do wspierania Powszechnej Sterylizacji! :love:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro cze 11, 2014 9:44 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:Wieś Piotrkowo Trojany i wieś Piaski położone są około 30 km od Biesla Podlaskiego. W Piotrkowie dwadzieścia, a w Piasakach dziesięć półdzikich kotów czeka na pomoc Powszechnej Sterylizacji.

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Nasza akcja wystartowała dwa tygodnie temu i na poprzednich stronach pisałam, że nie wiem czy nam się uda podjąć tego zadania. Ale przecież nie mamy tu w zwyczaju się poddawać. :D

Sylwia może tam dotrzeć tylko w dzień wolny od pracy, czyli w niedzielę. Weterynarz zgodził się przyjść do pracy tylko po to, aby koty przyjąć. Ponieważ w grę wchodzą koszty benzyny i ograniczenia czasowe, aby móc się podjąć tego zadania inwestujemy w potrzebny sprzęt. Potrzebna jest klatka łapka, z której da się przełożyć kota do transportera na dworze. Potrzebne są transportery, aby koty przewieźć do lecznicy. Trzeba maksymalnie wykorzystać każdy kurs, złapać i zabrać jak najwięcej kotów i wykorzystać na maksa ten jeden dzień w tygodniu, gdy pomoc dla kotów ma szansę tam zawitać.

Dlatego sięgnęłam do Sakiewki i zapłaciłam 357 zł za porządną klatkę "taką jak ma jopop". :lol:

Faktura Pro forma nr 024/FVS/2014 z dnia 10.06.2014 na kwotę 356,70 zł

Zamówiłyśmy sześć transporterów za kwotę 264 zł.

Wierzę, że nam pomożecie! :1luvu: Wierzę, że pomoc dotrze do tych dwóch wsi, a ich koci mieszkańcy będą mieli nieco lżejszy żywot.

Natomiast zakupiony na tę okazję sprzęt będzie służył jeszcze długo, długo po tym jak pooprecyjne ranki naszych bohaterów się zagoją, a blizny wokół nich porosną futerkiem.

Do dzieła! Damy radę!

to będzie dosyć skomplikowane przedsięwzięcie, dlatego trzymajcie kciuki za powodzenie tej akcji :), bardzo dziękuję wetowi , że zgodził się przyjmować koty ze wsi Piotrowo-Trojany i Piaski w dzień wolny od pracy, w imieniu kotów dziękuję za każdą nawet najmniejszą wpłatę :love: :love:

Musi, po prostu musi się udać! :flowerkitty:

Chiara

Post » Śro cze 11, 2014 13:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

Chiara pisze:Na facebooku poproszono mnie o pomoc dla bezdomnej kotki. :kotek: Odchowuje maluszki i znów jest w ciąży. Gmina zgodziła się pomóc jak kicia znów urodzi... 8O Kicia mieszka w Słubicach i nazywają ją Milka. Jutro powinnam mieć jej zdjęcie.

A oto ona. Tak właśnie wygląda Milka, nasz N°23:

Obrazek

Często ludzie, którzy proszą o pomoc zaraz po otrzymaniu obietnicy, że pomożemy znikają na długo. Ta kotka wylądowała u lekarza od razu. Bardzo się cieszę, bo była w ciąży i nie można było zwlekać. :201453

Chiara

Post » Śro cze 11, 2014 17:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Tu fragment rozmowy z innego wątku. Isabell36 mimochodem wspomniała o trudnej sytuacji samotnej osoby, której ludzie podrzucają koty i która mogła liczyć na trzy talony z gminy. Zaproponowałam, że się zaangażujemy i może uda nam się pomóc tej pani. Dotarilibyśmy do osoby, która nie ma nawet internetu... 8) Już się organizujemy na pw. :kotek:

Isabell36 już szuka weta, który ciachnąłby tanio koty pani Kasi z Gostyńca. Wiem, że podrzucono jej kolejną, zaniedbaną koteczkę szylkret. :( Czekam na zdjęcia, mają być niebawem. Mam nadzieję, że znajdzie się wet i zadziałamy tam już wkrótce. :ok: :ok: :ok:

Nad Gostyńcem przeszła burza i nie ma zdjęć. Szylkretka dostała imię Madzia. :lol: Jest potwornie zarobaczona. I "kotka jest taka brzydka, że aż śliczna - to relacja Pani Kasi". :201461

Już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę te koty na zdjęciach!

Chiara

Post » Śro cze 11, 2014 18:21 Re: Powszechna Sterylizacja. Sukces w Wadowicach i w Wypycha

Chiara pisze:
tomek_k pisze:Łatwiej jest prowadzić zbiórkę Facebooku. Wiecej ludzi wpłaca. Takie mam wrażenie.

Powszechna Sterylizacja ma fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/powszechna.sterylizacja?ref=hl W pierwsze dwa dni dostalimy aż 200 lajków. Nie jest to dużo, ale fanpage generuje nienormalnie dobry ruch. Mam porównanie z podobnym, który miał prawie 2000 lajków i mamy podobną ilość wyświetleń, lajków i bardzo duże zasięg. 4500 tygodniowo. 8O Nasz plakacik obejrzało 1000 osób, udostępniły 22. 8O I to wszystko w osiem dni naszej oficjalnej działalności. Czy to się przełoży na wpłaty ? Mam ogromną nadzieję, że tak, zobaczymy...

Majkę też tam ogłosiłam, ale bądźmy realistami. Jest obecnie pięknym, zadbanym, szczęśliwym kotem. Zosik nie żałowała jej niczego i Maja dostała wszystko, co najlepsze. Na fejsie ludzie ślą fortunę, gay zobaczą drastyczne zdjęcia. Nie przebiję się przez to z Mają. Dostała jedną wpłatę od forumowej Alienor i już to podniosło mnie na duchu. :1luvu:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Dla mnie zawsze miau było miejscem, gdzie dostawałam pomoc. Rozpoczęłam budowanie zaufania dla Powszechnej Sterylizacji, w akcji nie ma i nie będzie osób przypadkowych, postawiłam na pełną jawność kosztów, żadnych ogólników, same konkrety. Widać dokładnie, co robimy i z kim i gdzie i za ile.

Na razie idzie lepiej niż dobrze i za to Wam wszystkim dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pod tym zdaniem się podpisuję!

I dlatego też teraz staram się pomagać, w miarę możliwości
Powodzenia Chiara,
Dziewczyny, mocno trzymam kciuki.
Musi Wam się udać, mocno w to wierzę.
Dla dobra kotów.
I już!

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Śro cze 11, 2014 18:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Sukces w Wadowicach i w Wypycha

Batka pisze:
Chiara pisze:
tomek_k pisze:Łatwiej jest prowadzić zbiórkę Facebooku. Wiecej ludzi wpłaca. Takie mam wrażenie.

Powszechna Sterylizacja ma fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/powszechna.sterylizacja?ref=hl W pierwsze dwa dni dostalimy aż 200 lajków. Nie jest to dużo, ale fanpage generuje nienormalnie dobry ruch. Mam porównanie z podobnym, który miał prawie 2000 lajków i mamy podobną ilość wyświetleń, lajków i bardzo duże zasięg. 4500 tygodniowo. 8O Nasz plakacik obejrzało 1000 osób, udostępniły 22. 8O I to wszystko w osiem dni naszej oficjalnej działalności. Czy to się przełoży na wpłaty ? Mam ogromną nadzieję, że tak, zobaczymy...

Majkę też tam ogłosiłam, ale bądźmy realistami. Jest obecnie pięknym, zadbanym, szczęśliwym kotem. Zosik nie żałowała jej niczego i Maja dostała wszystko, co najlepsze. Na fejsie ludzie ślą fortunę, gay zobaczą drastyczne zdjęcia. Nie przebiję się przez to z Mają. Dostała jedną wpłatę od forumowej Alienor i już to podniosło mnie na duchu. :1luvu:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Dla mnie zawsze miau było miejscem, gdzie dostawałam pomoc. Rozpoczęłam budowanie zaufania dla Powszechnej Sterylizacji, w akcji nie ma i nie będzie osób przypadkowych, postawiłam na pełną jawność kosztów, żadnych ogólników, same konkrety. Widać dokładnie, co robimy i z kim i gdzie i za ile.

Na razie idzie lepiej niż dobrze i za to Wam wszystkim dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pod tym zdaniem się podpisuję!

I dlatego też teraz staram się pomagać, w miarę możliwości
Powodzenia Chiara,
Dziewczyny, mocno trzymam kciuki.
Musi Wam się udać, mocno w to wierzę.
Dla dobra kotów.
I już!

Batka :1luvu:
Damy radę! :lol:
I już!

Chiara

Post » Śro cze 11, 2014 19:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Nad Gostyńcem burza...

Dopisałam do listy cztery kolejne kotki z Bielska Podlaskiego. Jedną tniemy od razu, reszta musi najpierw odchować maluszki... :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Koszt: 320 zł

Chiara

Post » Śro cze 11, 2014 20:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Nad Gostyńcem burza...

Aannee99, dziękuję za wzięcie udziału w bazarku Powszechnej Sterylizacji. :partygirl:

Batka, bardzo, bardzo dziękuję za Twoją wpłatę, wsparcie i obecność w wątku. :1luvu:

Opłaciłam właśnie FV 42/06/2014 z dnia 10.06.2014 na kwotę 560 zł za sterylizację kotek N°1, N°2, N°6, N°7, N°13, N°15 i kastrację kocurków N°4, N°16. :201467

Dzięki Waszemu wsparciu i Waszej hojności udało nam się opłacić zabiegi i zakupić klatkę łapkę. :201465 :201465 :201465

Chiara

Post » Śro cze 11, 2014 22:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Nad Gostyńcem burza...

Chiara pisze:Aannee99, dziękuję za wzięcie udziału w bazarku Powszechnej Sterylizacji. :partygirl:

Batka, bardzo, bardzo dziękuję za Twoją wpłatę, wsparcie i obecność w wątku. :1luvu:

Opłaciłam właśnie FV 42/06/2014 z dnia 10.06.2014 na kwotę 560 zł za sterylizację kotek N°1, N°2, N°6, N°7, N°13, N°15 i kastrację kocurków N°4, N°16. :201467

Dzięki Waszemu wsparciu i Waszej hojności udało nam się opłacić zabiegi i zakupić klatkę łapkę. :201465 :201465 :201465

Nie mam słów... To niesamowite, co stało się w ciągu ostatnich dwóch tygodni.
I wszystko dzięki Wam...
Dziękuję, że jesteście z nami! :201453
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw cze 12, 2014 7:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Piotrkowo Trojany i Piaski!

Chiara pisze:
Chiara pisze:Na facebooku poproszono mnie o pomoc dla bezdomnej kotki. :kotek: Odchowuje maluszki i znów jest w ciąży. Gmina zgodziła się pomóc jak kicia znów urodzi... 8O Kicia mieszka w Słubicach i nazywają ją Milka. Jutro powinnam mieć jej zdjęcie.

A oto ona. Tak właśnie wygląda Milka, nasz N°23:

Obrazek

Często ludzie, którzy proszą o pomoc zaraz po otrzymaniu obietnicy, że pomożemy znikają na długo. Ta kotka wylądowała u lekarza od razu. Bardzo się cieszę, bo była w ciąży i nie można było zwlekać. :201453

kretynizm, kto tam w tej gminie rzadzi? masakra dobrze ze juz po zabiegu sliczna milka kurde...jak moja 8O 8O 8O gwizdnęli mi kota :strach:
Kotka Milka

Post » Czw cze 12, 2014 11:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Też się śmiałam. :lol: Kotka Milka z miau i kotka Milka w ciąży. :ryk:

Ania skierowała do nas panią z tego wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/1491387 ... l_activity

Akcja pomocy dla psów, ale negocjujemy ceny, aby i koty mogły skorzystać. :ok: Na razie wiem o trzech kiciach. :kotek: :kotek: :kotek:

Chiara

Post » Czw cze 12, 2014 18:10 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Poproszono nas o pomoc w wysterylizowaniu dwóch kotek i wykastrowanie pięciu kocurków ze wsi Szastały. Kicie są podobno w ciąży i mają zostać dowiezione do lecznicy na sterylizację. Może jutro się uda...

Kicie:

Obrazek

Obrazek

Dwa z pięciu kocurków:

Obrazek

Obrazek

Koszt siedmiu zabiegów: 360 zł

Chiara

Post » Czw cze 12, 2014 20:52 Re: Powszechna Sterylizacja. Szastały!

Byłoby ekstra, gdyby znaleźli się pomagacze chętni zadeklarować stałe wpłaty na sterylki. Jakby co druga osoba czytająca wątek wpłacała po 10zł miesięcznie, można by ciachać każdego zgłoszonego kota i nie zastanawiać się, czy kiedyś nie zabraknie na tę naszą walkę pieniędzy...
Ot - takie moje marzenie. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt cze 13, 2014 0:30 Re: Powszechna Sterylizacja. Szastały!

Zosik pisze:Byłoby ekstra, gdyby znaleźli się pomagacze chętni zadeklarować stałe wpłaty na sterylki. Jakby co druga osoba czytająca wątek wpłacała po 10zł miesięcznie, można by ciachać każdego zgłoszonego kota i nie zastanawiać się, czy kiedyś nie zabraknie na tę naszą walkę pieniędzy...
Ot - takie moje marzenie. :)

Cieszę się BARDZO z każdej wpłaty. Wierzę gorąco, że Sakiewka zawsze się napełni i sfinansujemy zabiegi potrzebujących kotów.

Dwie marzycielki. :lol:

:201442

Chiara

[poprzednia][następna]