Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 10, 2014 18:07 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Nie pisałam tu, bo właściwie nie ma żadnych nowych wieści, ani tym bardziej dobrych.
Jeśli uda się wyadoptować jakiegokolwiek kota, napisze zaraz tu wam o tym.

Ten szary kot na kaloryferze to dzikusowaty chłopaszek.
Żanetka nadal siedzi w piwnicy.
Blądyna jest dzikusowata i do tego z białaczką, tak jak Marynia.
Serafinka jest przylepą, ale z białaczką.
Malwina zdrowa i oswojona.
W domu dużo jest dzikusów, jaki w piwnicy.
Jutro zrobie zdjęcia(z mała charakterystyką) w piwnicy tym oswojonym.
Napewno oswojony i miły jest Bazyli, Mruk bez ogona. Bez oczka to była Błyskotka która znalazła dom.

bachewa

Od: Śro mar 05, 2014 18:28

Post » Pon mar 10, 2014 18:15 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Sytuacja piwnicy wygląda tak:
Byłam z mamą w spółdzielni mieszkaniowej. Mogą tam zostać koty pod opieką Tozu. Ma byc zachowana czystość i sukcesywnie ma się zmniejszać ilość kotów.

Jest to oddzielny korytarz z 6piwnicami. w tym 3 miała do dyspozycji P.Basia. Po jej śmierci sąsiedzi zaczynają się dopominać o swoje piwnice.

W marcu będziemy musieli przenieść pozostałe koty z domu do piwnicy. I to będzie dla nich kolejna tragedia. Z słonecznego parapetu czy fotela, wylądują w ciemnej i zimnej piwnicy.
Aż starch pomyśleć co będzie jak te oswojone, domowe koty wyjdą przez okienko na dwór.

bachewa

Od: Śro mar 05, 2014 18:28

Post » Pon mar 10, 2014 20:57 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

bachewa pisze:Nie pisałam tu, bo właściwie nie ma żadnych nowych wieści, ani tym bardziej dobrych.
Jeśli uda się wyadoptować jakiegokolwiek kota, napisze zaraz tu wam o tym.

Ten szary kot na kaloryferze to dzikusowaty chłopaszek.
Żanetka nadal siedzi w piwnicy.
Blądyna jest dzikusowata i do tego z białaczką, tak jak Marynia.
Serafinka jest przylepą, ale z białaczką.
Malwina zdrowa i oswojona.
W domu dużo jest dzikusów, jaki w piwnicy.
Jutro zrobie zdjęcia(z mała charakterystyką) w piwnicy tym oswojonym.
Napewno oswojony i miły jest Bazyli, Mruk bez ogona. Bez oczka to była Błyskotka która znalazła dom.

:roll:
i jeszcze białaczka-załamka....wrzuciłam o pomoc włascicieli FElv+,ALE NIE WIEM,WIECZOREM POPYTAM TU I TAM O KACIKI DLA TYCH BIEDULKÓW,ale wszedzie zakocenie i bark finansów....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto mar 11, 2014 12:11 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

bachewa pisze:Sytuacja piwnicy wygląda tak:
Byłam z mamą w spółdzielni mieszkaniowej. Mogą tam zostać koty pod opieką Tozu. Ma byc zachowana czystość i sukcesywnie ma się zmniejszać ilość kotów.

Jest to oddzielny korytarz z 6piwnicami. w tym 3 miała do dyspozycji P.Basia. Po jej śmierci sąsiedzi zaczynają się dopominać o swoje piwnice.

W marcu będziemy musieli przenieść pozostałe koty z domu do piwnicy. I to będzie dla nich kolejna tragedia. Z słonecznego parapetu czy fotela, wylądują w ciemnej i zimnej piwnicy.
Aż starch pomyśleć co będzie jak te oswojone, domowe koty wyjdą przez okienko na dwór.

błagamy o pomoc i domy tymczasowe i stałe albo chociaż o jakieś pomieszczenie dla kotów
gdzie mogłyby spokojnie poczekać na domy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto mar 11, 2014 12:37 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Dziewczyny odezwijcie się do Cat Angel opłacę Wam duży pakiet ogłoszeń. Ma szczęśliwą rękę. Może choć kilka futerek znajdzie swoje domki.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto mar 11, 2014 13:01 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Trzeba ustalic plan działania,najpierw koty z domu trzeba oddac i im w 1 kolejności ogłoszenia Małgosia.
Prosze mi napisac jeszcze raz ,czy ten slepek jest do adopcji,czy juz ma dom.
Dziewczyny :kot-opis.

Było zapytanie o Żanetke i Frezję jak pisałyście,wiec jaka jest decyzja.Jesli Frezja pojedzie to byłoby ok,ja wezmę Żanetke,chyba,ze dom znajdzie.

Trzeba się jakos dogadac co i jak....czas leci nieubłaganie.
Napsiałam do kilku osób,odmówiły pzryjęcie nawet 1 kota,bo maja domy zakocone,dlatego nie ma co wydziwiac.Jesli dzikuski z piwnicy sa mało oswojone to nalezy tez rozwazac domy /stodoły.Sa dobre gospodarstwa,gdzie dbaja o koty,w takim wypadku koty dzikuski moga mieć opieke....Nie wiem co jeszcze napisac...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto mar 11, 2014 13:14 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Jeśli dałoby się zrobić listę kotów (idealnie byłoby ze zdjęciami) w podziale na białaczki/kotki na specjalistycznej karmie/półdziki etc. Przy każdym kocie dopisać kwestię kastracji, testów FIV/FeLV, stosunku do innych kotów.
Koty białaczkowe nie powinny trafić do piwnicy, z której mogą wyjść i gdzie mogą zarażać koty zdrowe. Oczywiście białaczka to nie pp, ale wspólne miski sprawiają, że prawdopodobieństwo zarażenia jest bardzo duże :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 11, 2014 14:34 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Alienor pisze:Jeśli dałoby się zrobić listę kotów (idealnie byłoby ze zdjęciami) w podziale na białaczki/kotki na specjalistycznej karmie/półdziki etc. Przy każdym kocie dopisać kwestię kastracji, testów FIV/FeLV, stosunku do innych kotów.
Koty białaczkowe nie powinny trafić do piwnicy, z której mogą wyjść i gdzie mogą zarażać koty zdrowe. Oczywiście białaczka to nie pp, ale wspólne miski sprawiają, że prawdopodobieństwo zarażenia jest bardzo duże :( .

testuja tylko koty jakie maja mieć dom,nei ma pieniedzy na testy wszystkim :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto mar 11, 2014 18:59 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

aby powiększyć zdjęcie kliknijcie na miniaturkę:

kotka Blondyna - wysterylizowana, łagodna kotka, bardzo lękliwa ponieważ jest przeganiana przez inne koty,
ciekawska i sympatyczna kicia - Blondyna ma białaczkę - szuka domku bez innych kotów lub z kotami chorymi na białaczkę
:

Obrazek

-

kotka Marynia - dwuletnia kotka, łagodna.
Jedynym jej problemem jest łzawienie oczu, dlatego od czasu do czasu potrzebuje opieki weterynaryjnej.
Marynia ma białaczkę - szuka domku bez innych kotów lub z kotami chorymi na białaczkę

Obrazek Obrazek

-

kotka Serafina - jest o niej mowa w reportażu, że to była jedna z ulubienic pani Basi - tricolorka (na zdjęciach z reportażu jest razem z innymi kotami, też głaskana)
to 9-letnia kotka, wysterylizowana. Jest przylepą ale unika towarzystwa innych kotów. Najlepiej jakby była sama w domu. Serafina ma białaczkę - szuka domku bez innych kotów

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 11, 2014 19:26 przez wibryska, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto mar 11, 2014 19:06 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

kot nad kaloryferem (to jest to cudo z reportażu wygrzewające się na kaloryferze) - bachewa napisała że to "dzikusowaty chłopaszek"
ale według mnie nie jest dziki może lękliwy ale chyba też nie za bardzo bo przez cały reportaż przy tylu obcych ludziach nie schował się np. za kanapę tylko cały czas leżał na kaloryferze ;)

Obrazek =^..^= Obrazek Obrazek

=^..^=
Ostatnio edytowano Wto mar 11, 2014 19:27 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto mar 11, 2014 19:11 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

BOZENAZWISNIEWA pisze:Trzeba ustalic plan działania,najpierw koty z domu trzeba oddac i im w 1 kolejności ogłoszenia Małgosia.
Prosze mi napisac jeszcze raz ,czy ten slepek jest do adopcji,czy juz ma dom.
Dziewczyny :kot-opis.

Było zapytanie o Żanetke i Frezję jak pisałyście,wiec jaka jest decyzja.Jesli Frezja pojedzie to byłoby ok,ja wezmę Żanetke,chyba,ze dom znajdzie.

Trzeba się jakos dogadac co i jak....czas leci nieubłaganie.
Napsiałam do kilku osób,odmówiły pzryjęcie nawet 1 kota,bo maja domy zakocone,dlatego nie ma co wydziwiac.Jesli dzikuski z piwnicy sa mało oswojone to nalezy tez rozwazac domy /stodoły.Sa dobre gospodarstwa,gdzie dbaja o koty,w takim wypadku koty dzikuski moga mieć opieke....Nie wiem co jeszcze napisac...

napisałam już wczoraj do Basi (bachewy) że jest zapytanie o Żanetkę i Frezję

myślę, że tak jak podała wcześniej bachewa w sprawie adopcji trzeba się kontaktować z panem Michałem :

nr kontaktowy p. Michał tel. 509 617 199

-
Ostatnio edytowano Wto mar 11, 2014 19:43 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto mar 11, 2014 19:16 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

doczytałam, że Wenus i Łatek z piwnicy mają domy :D dopisałam na poprzednich stronach przy zdjęciach

kochana amyszka :1luvu: odpisała, że jak tylko wyzdrowieje zrobi kociakom animowany banerek - zdrowiej kochana - dziękujemy bardzo się przyda :kotek:

najlepiej by było gdyby, tak jak piszecie, były zdjęcia i opisy wszystkich kotów z mieszkania i tych z piwnicy też jeśli to możliwe

bachewa napisała wczoraj:
"Jutro zrobie zdjęcia(z mała charakterystyką) w piwnicy tym oswojonym.
Napewno oswojony i miły jest Bazyli, Mruk bez ogona. "

wtedy można by było robić ogłoszenia - dziękuję Meg :1luvu:

Błyskotka bez oczka znalazła wcześniej dom razem ze swoją siostrą
a co z tym kotkiem bez oczka ?

kocurek z piwnicy z uszkodzoną gałką oczną prawdopodobnie po kocim katarze :

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 11, 2014 21:50 przez wibryska, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto mar 11, 2014 19:23 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

nowe zdjęcie z facebooka :

Malwina (z tyłu) i trikolorka Serafina (z przodu) :

Obrazek

Malwinka jest zdrowa i oswojona - czteroletnia, wysterylizowana kotka. Lubi towarzystwo człowieka i kotów.
zobaczcie jaka jest piękna - kliknijcie na pierwsze zdjęcie aby je powiększyć (na kolejnych mruży oczy przed fleszem lampy błyskowej)
na fb jest też napisane Malwina - fajna dziewczyna ;)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto mar 11, 2014 21:06 Re: 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Pomóżcie!!Włocł

UWAGA, UWAGA!!

Ludziska! Zmieniłam tytuł i aktualizowałam pierwszy post, PROSZĘ przeczytajcie...

Kotki do 30 marca muszą znaleźć domy, inaczej ich los jest bardzo niepewny... :(

Dziękuję!

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

Post » Wto mar 11, 2014 21:08 Re: 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Pomóżcie!!Włocł

kurcze bardzo poważna sprawa :(
podnoszę, jejku no...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]