ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 04, 2013 11:52 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala ma czas do 12 XII. dt/ds s.11:-(

alessandra pisze:
kicikicimiauhau pisze:Lalusiu... Domek na pewno się znajdzie... Oby jak najszybciej!
Każdy ślepaczek jest piękny - wystarczy poznać wnętrze, bo chyba ono liczy się najbardziej :idea: Gucio :1luvu:

dokładnie tak i tylko takich domów szukamy :ok:

Lidka02 - ku chwale kociastych,że tak sobie Zosię meksykankę zacytuję :mrgreen:

:mrgreen:
:1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro gru 04, 2013 12:14 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala ma czas do 12 XII. dt/ds s.11:-(

Klub Ślepaczkowy pisze:Kotka zostala juz wyleczona ale nie widziala.

Kotkę kilka miesięcy temu potrącił samochód... Lala trafiła do nas skrajnie wychudzona, wystraszona, niewidząca, z różnymi syndromami neurologicznymi. Miała wtedy 3 kocięta, o które pomimo swojego ciężkiego stanu bardzo dbała. Po kilku miesiącach konsultacji w różnych gabinetach, leczenia, porządnego karmienia, Lala ma się świetnie i jest już gotowa do adopcji. Dzięki swojej wytrwałej opiekunce kotka znów widzi, normalnie się porusza i żyje jak szczęśliwy kot.

Lala jest bardzo miłą kotką. Uwielbia swoją tymczasową opiekunkę, z którą bardzo zżyła się przez ostatnie miesiące. Garnie się do niej, tuli, mruczy. W stosunku do obcych zachowuje dystans, ale jest bardzo łagodna, pozwala do siebie podejść i się pogłaskać. Kotka nie przepada za innymi kotami. Jest bardzo uległa i ustępuje wszystkim innym zwierzakom, stara się ich unikać, dlatego najlepiej gdyby trafiła do domu, w którym zostałaby kocią jedynaczką, albo takiego, w którym jest jakiś koci staruszek.

Lalka jest już zdrowa, wysterylizowana. Nowy opiekun otrzyma jej książeczkę zdrowia, wraz z całą dokumentacją medyczną i przebiegiem leczenia.

Niestety opiekunka wyjeżdża 12 grudnia na kilka miesięcy za granicę i kotką nie ma się kto zająć. Czy macie jakieś pomysły jak jeszcze mogę nagłośnić, że kotka jest do pilnej adopcji? Ma dodane ogłoszenia, na tablica.pl wyróżnione. Nikt nie zadzwonił o nią nawet 1 raz, a to naprawdę wspaniała kotka...

W razie czego kontakt w sprawie adopcji: Pani Ela - 698 347 367

ObrazekObrazekObrazek

O Lalę nie było ani jednego telefonu. Dziękuję za przypomnienie o niej. Na razie nie mam pojęcia co z nią będzie za tydzień :(

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro gru 04, 2013 13:41 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala ma czas do 12 XII. dt/ds s.11:-(

michalinadzordz pisze:

O Lalę nie było ani jednego telefonu. Dziękuję za przypomnienie o niej. Na razie nie mam pojęcia co z nią będzie za tydzień :(

martwi mnie to bardzo,bo czasu coraz mniej, a to taka miła koteczka, zmieniłam tytuł, może jednak ktoś ma wolne miejsce ?
czy jest taka opcja, że dotychczasowa opiekunka mogłaby wspierać finansowo dt?- bo często kwestie finansowe są powodem - ktoś nie może po prostu pozwolić sobie na utrzymanie kolejnego kota :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 04, 2013 15:06 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

Czy wybaczycie mi ot i nie oberwę po pupie? :oops:

Chciałam Was prosić, żebyście zajrzały tutaj: viewtopic.php?f=27&t=88335&p=10294079#p10294079

Może a nuż ktoś będzie mógł nam pomóc :)

Mogę przyjąć na siebie karę za offtop ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro gru 04, 2013 15:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala ma czas do 12 XII. dt/ds s.11:-(

alessandra pisze:
michalinadzordz pisze:O Lalę nie było ani jednego telefonu. Dziękuję za przypomnienie o niej. Na razie nie mam pojęcia co z nią będzie za tydzień :(

martwi mnie to bardzo,bo czasu coraz mniej, a to taka miła koteczka, zmieniłam tytuł, może jednak ktoś ma wolne miejsce ?
czy jest taka opcja, że dotychczasowa opiekunka mogłaby wspierać finansowo dt?- bo często kwestie finansowe są powodem - ktoś nie może po prostu pozwolić sobie na utrzymanie kolejnego kota :(

Ciężko mi powiedzieć, to już się trzeba z nią kontaktować. Ona ma pod opieką sporo kotów i 5 swoich :roll:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro gru 04, 2013 19:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

a my właśnie wróciliśmy z Tulinkiem z przeglądu u prof. Kiełbowicza i jesteśmy bardzo zadowoleni z postępów w chodzeniu, radzeniu sobie, a przede wszystkim z ogromnego postępu w widzeniu :dance: widziałam co parwda postepy, ale teraz sa naukowo i specjalistycznie potwierdzone :wink:
i nieskromnie chwalę się chłopakiem, bo tak wspaniałego wspólpracującego pacjenta i kochanego futrzaka w podróży i u lekarza jeszcze nie miałam -Tulinek zdobył dziś odznakę odważnego i grzecznego zucha :ok:
Mamy jeść jeszcze tablety i pić ampułkowe leki i za miesiąc do kontroli -jest szansa ogromna,że Tulinek całkowicie odzyska wzrok i sprawność , a to miód na moje serce :piwa:

alessandra

Post » Śro gru 04, 2013 19:23 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

Kochani, ściskam was mocno z mojej zakaraluszonej i zapająkowanej wioski meksykańskiej.
Jeszcze mnie nie ma w domu, ale mocno zaciskam kciuki za wszytskie ślepaczki i jak moge staram się zagądać do was
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro gru 04, 2013 19:42 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

meksykanka pisze:Kochani, ściskam was mocno z mojej zakaraluszonej i zapająkowanej wioski meksykańskiej.
Jeszcze mnie nie ma w domu, ale mocno zaciskam kciuki za wszytskie ślepaczki i jak moge staram się zagądać do was

Zosiu kochana,ślemy wielkie uściski , od jerzykowki szczególnie, bo właśnie z Joasią gadulę przez telefon i wracaj, bo czekamy z :piwa:

alessandra

Post » Śro gru 04, 2013 19:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

Ale masz fajnie! meksykanka :D

Jeśli ta pani od Loli ma pod opieką tyle kotków i 5 swoich to co z nimi?? Jeśli ktoś sie ma nimi zająć, to może by sie dało przedłużyć tymczas kotki? Dalej szukac domku - to czasem trwa, ale też często sie dobrze kończy. Najgorzej jak jest tzw nóż na gardle :(

Ale oczywiście Tulinek nie ma zdjeć dokumentujacych tę grzeczność?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 04, 2013 20:15 Re:

Bardzo, bardzo cieszymy się z poprawy u Tulinka :dance: :dance2:
kicikicimiauhau

Post » Śro gru 04, 2013 21:25 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

Tutaj ana66 oferuje dt, ma tylko jedną kotkę, może Lala by się załapała?
viewtopic.php?f=13&t=57504&p=10294453#p10294453
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Czw gru 05, 2013 16:57 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

Bagienka pisze:Tutaj ana66 oferuje dt, ma tylko jedną kotkę, może Lala by się załapała?
viewtopic.php?f=13&t=57504&p=10294453#p10294453

dzięki serdeczne ,Bagienko, mam nadzieję,że Michalina dojrzy na czas ofertę :ok:

morelciu zrobić Tulinkowe jakiekolwiek zdjęcia to makabra normalnie- raz ,że strasznie sie boi akurat takiego odgłosu, jaki wydaje komórka przy robieniu zdjecia, dwa,że jest CZARNY , chyba powinnam podrzucic Ci czarnuszka, to będziesz wiedziała o co chodzi :lol:
a trzy - nie pomyślałam o tym, takiego mam zawsze pietra u lekarza , ale tylko jak idę ze zwierzakiem, pewnei dlatego dla odmiany koty sa wyluzowane :mrgreen:

alessandra

Post » Czw gru 05, 2013 17:05 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

a dla tych, którzy o nas pamiętają chętnie wrzuciłabym babeczki włąsnej roboty z kremem orzechowym i wisienką ze spirytusu, ale mogłyby nie wytrzymac kosmicznej podrózy w wirtualny świat netu, zatem na pocieszenie jedynie wirtualne mam :wink: :Obrazek

alessandra

Post » Czw gru 05, 2013 18:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

Bardzo się cieszę z Tulinkowych wieści :) :ok:
I kciuki mocne za Lalę trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw gru 05, 2013 19:01 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Lala prosi o dt na kilka m-cy-od 12XI

lista beneficjentów listopadowa

1. koty z chorymi oczkami z tego wątku :
viewtopic.php?f=1&t=158402
koordynator akcji: martka
ObrazekObrazekObrazek
-leczenie

martko, napisz ile jest tych kotków z chorymi oczkami, czy były u weta, ewentualnie jaka forma pomocy jest wygodniejsza dla Ciebie: faktura z lecznicy czy zamówienie z zooplusa?

edit: kotków z oczkami do leczenia jest 5
forma: faktura z lecznicy za leczenie oczek

2.mały bursztynek dt lidka02 Obrazek
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155036&start=975
-zabieg/leczenie

forma: karma (kotek po zabiegu już )

czekamy na rozliczenie wpływów od Jolek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

[poprzednia][następna]