S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 9:06 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze:Dedykacja dla Charm:

Trzeba z żywymi naprzód iść,

Po życie sięgać nowe,

A nie w uwiędłych laurów liść

Z uporem stroić głowę
Asnyk? ;)

choć czasem boli, trzeba iść do przodu, to prawda...

aczkolwiek hasło niekochanych bardzo mi się podoba, i "przemawia do mnie" - niestety nie pomożemy wszystkim, nie uratujemy wszystkich kotów, nie zmienimy całego świata... ale jak dla mnie chodzi o to, żeby pomóc ilu się da, bo każde ocalone kocie jest cenne, każdy uratowany kot to jeden zmieniony mały koci świat.. i dlatego nie możemy się poddawać, choć czasem ciężko powstrzymać łzy, ale trzeba iść dalej, ratować kolejne, i mieć nadzieję....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lip 30, 2013 9:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto lip 30, 2013 9:17 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Moje motto jest takie:
Nie zmienię całego świata, nie naprawię go, nie ocalę wszystkich stworzeń. Ale te, które zetkną się z moja ścieżką będę się starała ocalić z całych sił.
Moja polonistka byłaby pewnie nadzwyczajnie zdziwiona tak rozwiniętą myślą. Bo ja zawsze wszystko opisywałam jednym krótkim zdaniem.
Ale to pewnie zaangażowanie w temacie.

Ale prawdę mówiąc nie potrafię tych świeczek właściwie palić. Wściekam się wtedy i mam ochotę kląć.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 30, 2013 10:54 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Charm, Mamaja, Lidka - piękne hasła i motta
Mamaja dobry ten wywód, link co podałaś :ok: przeczytałam szybko, trafne :wink:
Pomagasz nie dlatego by mieć coś w zamian, oczekiwając, że kiedyś coś wróci do ciebie tylko dlatego bo tak powinniśmy postępować! Bezinteresownym być nie zawsze znaczy naiwnym. Jak trudno teraz o takich ludzi :|

ja swojego nie podam może
edit: albo jednak
lekko sarkastyczne ale jak wiele co dało mi popalić nie umarło: ''Nie ma takiego g...na, które by nie prowadziło do rozwoju'' :lol:
Ot co a ponieważ lubię rozmowy o kupie i w schroniskowych zapach dobrze się odnajduję to motto te moje przewodnie :mrgreen:

:arrow: Maksik już ''po''. Płakał w drodze w obie strony. A u weta jak zaklęty tylko rozglądał się naokoło. To nie złamanie, skręcenie itd, to z racji jego wieku. Nie jest przecież taki stary.. dla mnie.. chociaż widzę zmianę jak się zachowuje, chodzi itd stopniowo od dwóch lat jakby bardziej.. to jednak ma dopiero 14 lat!
Dostał dwa zastrzyki B12, sprawdziła, obmacała łapę, igłą ponakłuwała kręgosłup, inne łapy, za kilka dni znowu do weta, teraz go obserwujemy, nie pozwalamy wskakiwać nigdzie.
Maks najpierw oszołomiony, a teraz już zadowolony, dałam mu kilka szeleszczących reklamówek by mógł się odstresować, pobawić nimi :P Odpoczywa.

:arrow: M_o - przyszedł mi do głowy Pyrgus 228/23 , który jest u nas już na kociarni. Znaleziony kastrat, kilkuletni, czarny, z łatka białą jakby mini krawacikiem. On chyba z Tysiąclecia był właśnie bo jeden z czarnych z Tysiąclecia mieliśmy na klatkach.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Obrazek

:arrow: i informuję: Tania jedzie wypocząć :mrgreen:
Wyjeżdżam dziś koło 22ej. Jadę się odchamić na.... Woodstock :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będę na kompie dopiero w poniedziałek.
Ne necie będę dziś do 18ej na pewno w razie czego :ok: :mrgreen:

małe p.s. :arrow: :arrow: Czy wiecie jak się miewa Sofix 262/13? ten półroczny elegancik, czy lepiej z katarkiem, etc? Puskas wiesz coś? W sobotę nie było za ciekawie.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lip 30, 2013 10:59 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dam znać na to ogłoszenie, że jest podobny kot w schronisku, dzięki.

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Wto lip 30, 2013 11:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:
:arrow: i informuję: Tania jedzie wypocząć :mrgreen:
Wyjeżdżam dziś koło 22ej. Jadę się odchamić na.... Woodstock :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będę na kompie dopiero w poniedziałek.
Ne necie będę dziś do 18ej na pewno w razie czego :ok: :mrgreen:

No to powodzenia:))
Niech się Wam pogoda uda i wracaj śpiewająca:))

A dla staruszków, bo 14 lat to już wiek poważny, jest taki preparat, którego nazwy w tej chwili sobie nie przypominam ale postaram się znaleźć.

To było coś tego typu.
http://animalia.pl/produkt,18971,39,vet ... 90szt.html

jeszcze pomyślę
Ostatnio edytowano Wto lip 30, 2013 11:58 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 30, 2013 11:31 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Taniu, baw się dobrze na Woodstocku i pozdrów ode mnie Leningrad :1luvu:

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Wto lip 30, 2013 11:48 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Yossariana może być ciężko bo o 23.20 na małej scenie grają Hope :mrgreen:
ale postaram się, najwyżej będę latać :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto lip 30, 2013 12:16 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze: :arrow: M_o - przyszedł mi do głowy Pyrgus 228/23 , który jest u nas już na kociarni. Znaleziony kastrat, kilkuletni, czarny, z łatka białą jakby mini krawacikiem. On chyba z Tysiąclecia był właśnie bo jeden z czarnych z Tysiąclecia mieliśmy na klatkach.
Obrazek

stronka o nazwie ''Na Tauzenie'' na fb już podała info o Pyrgusie, możliwe, że to ten sam kot, możliwe, że go szukają, możliwe, że go wyrzucono..
https://www.facebook.com/NaTauzenie
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto lip 30, 2013 12:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania nie wiem jak Sofix, nie pamiętam :oops:
ale chyba nie najgorzej, bo zapamiętałabym jakieś tragiczne pogorszenie
w niedzielę był taki młyn, że wszystkie oczka, noski i co tam jeszcze mi się pomieszały
może Marta pamięta albo AgaPap
baw się dobrze na Woodstock :piwa:

Tak, dobre to co uda się zmienić, ale osobiście mnie to mało satysfakcjonuje, ciągle mam w sobie złość, że to za mało, i choćbym wygrała sto milionów w totka, i tak pozostanie świadomość, że gdzieś na świecie są zwierzęta cierpiące przez głupotę i zachłanność ludzi. :?

Pyrgusa znalazła Pani, która dokarmia koty na Tysiącleciu, nie radził sobie w stadzie, więc go przywiozła do schronu. Ewidentnie domowy kot.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Wto lip 30, 2013 12:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

hejjj, jestem

nbie mam teraz czasu wszystkiego doczytac, ale dzis doczyttam

Kamakolo lampę mam, na razie przestałam uzywać

nad tymczasami u Was chwilowo nie panuję, muszę sie skupić :wink: :1luvu:

Tania- elegancik całkiem dobrze
a Ty baw sie świetnie, wczoraj jak wracałam pociągiem to ciągle na dworcach napotykałaliśmy grupki jadące na Woodstok

M_o- Pyrgusa znależli pewni ludzi na 100lecia juz jakiś czas temu, to na banbk domowy kot, jest od 5 lipca w schronisku

Są niestety nowe koty, nie zdołałam dzis pofocić
później dokładniej opiszę
Są też niwe zasmarkane niestety :|

oo, pisałysmy z ouskas razem

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 30, 2013 12:40 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Luka szuka domku

udostępnijcie kto może i ma czas na fb :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto lip 30, 2013 19:08 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

z grubsza uporządkowałam koty na 1 stronie jakby co
tylko w części maleńtasów muszę jutro popoprawiać

Oksana to raczej Oksan z tego co pamietam :wink: , ale sprawdze jeszcze

z tego co wiem dzis do domu pojechał jeden z czarnuszków z czwórki katowickiej i jakiś doroślak z 1 kociarni
nie wiem kto, jutro się dowiem, ale wcześniej rozmawiałam z domkiem tel

nowy jest ok 2 mies czarny chłopczyk , trzy 3-4 mies buraski i jeden biało-bury, który ma coś z łapką
wstępne zdjęcia i numery jutro powstawiam

Tania pytałaś o Megallana, dzwoniłam tam jakieś dwa tyg temu, jego pan męczył jeszcze kogoś z rodziny
muszę zadzwonić znów się dowiedzieć

Do Kajtka dzwoniłam w weekend, było w porzo

Jest szansa na dom stały dla Boniego i Dziuni
w Tarnowskich Górach
w poniedziałek mogłaby jechać z nimi tangerine-jako rozmawiająca itd
ale przydałby się transport-ktoś chętny?

Mała1

Post » Śro lip 31, 2013 5:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

i jeszcze jedna mega prośba, nie jedzie ktos do Wrocławia w przyszłym tyg?
trzeba odebrać Baśkę :( , wraca do schronu :(
a w gre wchodzi raczej tylko przyszły tydzień, potem będzie problem

Mała1

Post » Śro lip 31, 2013 13:37 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

dla Boniego i Dziuni szykuje się drugi domek, bardziej jeszcze odpowiedni, w Bytomiu, z jednym kotem- brytyjskim
jutro podjadą się zapoznać
trzymajcie kciuki :ok:

domek znalazł wczoraj Bols :ok:
i czarny kociak, ale nie ten z czwórki, tylko nowy czarnuszek mały o którym pisałam wczoraj
udało sie smarkaczowi

a to pozostałe nowe koty

z łapką- 297/13
od 27 07 w schr
tricat 31 07
ma stare uszkodzenie łapki, jest niesprawna, do amputacji
na razie zaszczepiony, za dwa tyg trzebaby mu fundnąć zabieg i znależć tymczas
Obrazek

trzy buraski
:arrow: kotka- 298/13
od 27 07 w schr
tricat 30 07