Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
koteczekanusi pisze:Dzięki, to ja tak może małymi krokami...
A co myślicie o takiej misce dla kociąt - byłaby praktyczna, czy kolejny bezsensowny gadżet?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... owe/206314
*anika* pisze:koteczekanusi pisze:Dzięki, to ja tak może małymi krokami...
A co myślicie o takiej misce dla kociąt - byłaby praktyczna, czy kolejny bezsensowny gadżet?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... owe/206314
a dla kogo?![]()
bo bo zależy
Agneska pisze:kinia098 pisze:Trafiłam na starszą Panią z Wawra, która dokarmia bodajże 15 kotów. Nie są sterylizowane i Pani jest chętna na pomoc w łapaniu i cięciu. Czy fundacja mogłaby pomóc ? Mam do niej numer tel., nie znam sprawy w realu. Ale Pani bardzo sympatyczna i myślę, że będzie współpracowaćKoty mogą tam zostać, ona je karmi. Byle ciachnąć.
Kinia, rozmowe z tymi ludzmi nalezy potraktowac jako - delikatnie mowiac - gruba pomylke. Odebral telefon maz, ale zona caly czas w tle dogadywala do jego wypowiedzi.
Panstwo oczekuja pomocy w postaci "teraz trzeba odebrac jedno stadko, zeby domy im znalezc", a za miesiac bedzie "drugie stadko do odbioru". Jak wspomnialam, ze fundacja wspolpracuje z miastem, ktore realizuje program zwalczania bezdomnosci poprzez sterylizacje, to pan sie oburzyl. Jak twierdzi, oni nie zgadzaja sie na czyszczenie kotow, bo nie pozwola na zadawanie im bolu. Sa hodowcami od 50 lat i nie beda wspolpracowac przy zadnych sterylizacjach. W kolejnym zdaniu jednak powiedzial, ze w zasadzie to nie sa ich koty, one tylko do nich przychodza.
Powiedzialam, ze nie pomozemy im w zaden sposob jesli nie beda wspolpracowac przy sterylizacji, odmowil kategorycznie.
Jesli mam byc szczera... Nie zycze nikomu zle, ale mam nadzieje, ze ci starzy ludzie nie zdaza narobic wiele zlego pozwalajac na ciagle rozmnazanie sie kotow. Po prostu rece opadaja, jedni robia wszystko, zeby bezdomnych zwierzat bylo jak najmniej, a inni radosnie mnoza nieszczescie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot] i 308 gości