Iga-już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 20, 2013 14:11 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Będziemy spieszyć się powoli z wyborem domku :wink:
A w miedzy czasie zamęczymy Ciotki fotkami i opowieściami prosto z kuwety :twisted: :D
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 20, 2013 21:12 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Wystawiłam ostatnio ogłoszenie mojej koteczki na tymczasie i miałam kilka fajnych sytuacji. Jedna para chciała kotkę na juz, że mąż po nią przyjedzie i weźmie od razu. Bardzo miła osoba w rozmowie telefonicznej. Nie zgodziłam się, powiedziałam, że na następny dzień mogę podjechać z kotkiem i zobaczyć w jakich warunkach ma mieszkać. Z drugimi ludźmi po korespondencji dowiedziałam się, że mają labradora, fredkę, dwoje małych dzieci i mieszkanie o powierzchni 26m2 :roll: i bardzo chcą jeszcze koteczka :evil: Następni państwo mają dwoje dzieci, jedno 8 lat, drugie 5 i chcą kotka na kolanka i do głaskania :? Pytali, czy nie jest agresywna . Moja koteczka nie jest agresywna, ale daleka od siedzenia na kolanach i tylko głaskania. Pojechałam następnie do tych ludzi, co to mąż miał przyjechać i zabrac od razu. Okazało się, że mają dwoje dzieci, dziewczynka lat 5 i maleństwo 1,5 miesiąca 8O. Mieszkanie 19m2 :strach: Mieli już kotkę, ale im zginęła, jak mąż wyjechał do pracy za granicę :conf: , bo to mąż chce właśnie tą moją koteczkę, bo ją sobie wypatrzył. Powiedziałam, że się zastanowię.
Także ciekawe przypadki :mrgreen:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Czw mar 21, 2013 12:37 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Spokojnie, jakiś sensowny w końcu zadzwoni.Kciuki za to :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 21, 2013 12:46 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Przyczyna luźnych kupek chyba znaleziona - chrupki TOTW :?
Wczoraj Iga nie zjadła ani jednego chrupka choć bardzo chciała pokraść coś Kitce. Cały dzień wcinała puszeczki Cosma i dziś rano mym oczom ukazała się w kuwecie zwarta kupka :D (zamiast szykować się do pracy usiadłam na stołku i czekałam grzecznie aż Iga skończy - wariatka :mrgreen: ). No może to jeszcze nie jest ideał kociego kupczasa, ale nic nie pływało i nie rozlewało się :D Oczywiście nadal będę obserwować to co w kuwecie ląduje, ale mam nadzieję, ze to właśnie o chrupki chodzi.

Napisali do mnie Państwo w sprawie adopcji Igi - ankieta wypadła ok :) Opisałam im właśnie jaki obecnie jest problem z igusiowymi kupkami i czekam czy aby nie zrezygnują.
Obrazek

nelka83

Post » Czw mar 21, 2013 12:50 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

dobremu kociarzowi kupkowy problem nie straszny!! :D

karoo.kp

Od: Pon mar 18, 2013 19:11

Post » Czw mar 21, 2013 13:01 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

No to kciuki, żeby to był TEN domek :ok: :ok: :ok:

(PS. Moja mama uparła się wywiesić ogłoszenie Carmen, na razie na szczęście nikt nie dzwoni, ale jakby ktoś zadzwonił to mam zamiar zniechęcić alergią Małej Czarnej :wink: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw mar 21, 2013 13:18 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

karoo.kp pisze:dobremu kociarzowi kupkowy problem nie straszny!! :D

Mi nie straszny, ale niektórzy mogą się tym zniechęcić :( Ale jestem dobrej myśli :)
MB&Ofelia pisze:No to kciuki, żeby to był TEN domek :ok: :ok: :ok:

(PS. Moja mama uparła się wywiesić ogłoszenie Carmen, na razie na szczęście nikt nie dzwoni, ale jakby ktoś zadzwonił to mam zamiar zniechęcić alergią Małej Czarnej :wink: )

MB, ale Twoja mama się uparła :roll:
Zniechęcaj skutecznie bo wszystkie trzy dziewuszki jesteście sobie pisane :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 22, 2013 8:29 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

To chyba jednak nie tylko chrupki :crying:
No nic, jutro rano muszę igusiowy brzuchol molestować aby coś wyprodukował, do 9:00 mamy czas aby urobek do weta dowieźć. Później nie będzie nikogo kto mógłby kupczasa pod mikroskopem obejrzeć. Jeśli się nie uda to jedynym rozwiązaniem będzie wzięcie przeze mnie jednego dnia urlopu i czekanie na kupę, którą szybko trzeba przewieźć.
Gdyby wet był na miejscu... ech :?
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 22, 2013 8:42 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

No to kciuki za kupala :ok: :ok: :ok:
I miziawki dla Igusi :1luvu:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob mar 23, 2013 6:05 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Nie śpię już od godziny :? Oczywiście koty uznały, że skoro one już się wyspały to ja również :evil: Ale nie ma tego złego...
Przed chwilą złapałam igusiową kupkę :D Cieszę się, że się udało :) Może dziś dowiemy się co tam Idze w brzuszku siedzi :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Sob mar 23, 2013 13:43 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Gratulacje, brawo za kupalka :piwa: :ryk:
Też się nie wyspałam (zieeeew!). Wiadomo, przez kogo :wink: :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob mar 23, 2013 21:20 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

No i jak tam z brzuszkiem Igusi?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 25, 2013 10:10 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Badania nic nie wykazały - czysto, a kupka nadal nie jest ideałem :?
Nie wiem co się Idze poprzestawiało, ale jej apetyt jest tak wielki, że to już powoli obija się o przesadę :| Ona zachowuje się po prostu jakby przynajmniej miesiąc nie jadła! Jest tak napalona na żarcie, że nie patrzy gdzie biegnie lub wskakuje 8O Pochłania wszystko w przeciągu 5 sekund, zabiera Kitce z miski i to nie spokojnie, ale terrorem :roll: Masakra! Może to jakiś objaw?
Muszę pojechać do weta jeszcze raz i coś ustalić w sprawie tych kupek i apetytu bo to trochę nienormalne jak dla mnie :|
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 27, 2013 14:24 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

W piątek lub sobotę znowu jadę zawieźć kupczasa, szukamy nadal :?
Poza tym Iga czuje się świetnie :) i rzuca się jak wściekła na jedzenie :strach:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 27, 2013 15:23 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

A ja się jutro z Animalion zgaduję na audiencję :mrgreen:

Co do żarcia- moja Enola tez wchłania wszystko, ja myślę, że to kompulsywne- po mamusi :twisted:

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

[poprzednia][następna]