Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 04, 2013 0:47 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

ja dopiero teraz bo nie wyrabiam czasowo... od dzisiaj zamieszkałam w bibliotece :cry: (praca licencjacka niedługo do oddania) więc nie mogę będąc tam odbierać tel, staram się odp. na maile. Kotkę wystawiłam tu http://tablica.pl/oferta/ruda-kosmata-s ... 5272f;r:;s: tam są też aktualne (dzisiejsze) zdjęcia, wymagania i podany kontakt, po za tym co napisałam będę wymagała zabezpieczenia balkonu! nie piszę o tym w ogłoszeniu bo to zwykle odstrasza ludzi, dopiero później zazwyczaj pisze że trzeba dostosować mieszkanie do potrzeb kotka :D usunąć pewne rośliny, jeśli są trujące, zdjąć rzeczy z parapetu :ryk: i wtedy wspominam o zabezpieczeniu :D zawsze piszę w taki ładny sposób "kotek zajął już miejsce w Pani/Pana sercu ale musi też zająć w domu-trzeba znaleźć miejsce na kuwetę, drapak, no i zabezpieczyć balkon żeby kotu nic sie nie stało" to zawsze działa lepiej niż suche teksty "wymagamy...." :D ludzie strasznie się tego boją, ale kiedy się wytłumaczy o co chodzi zwykle rozumieją :)
Draugia nie ukrywam że wolałabym sama zobaczyć warunki w jakich zamieszka kicia, ale nie chce się ograniczać tylko do Warszawy więc jeśli to będzie naprawdę dobry dom to Aurelia pojedzie do Poznania :ok: Nie mam niestety czasu jak już wspominałam rozmawiać z każdym i wypytywać o warunki dlatego będę po prostu wysyłać ankietę i jeśli uznam że to dobre miejsce dla niej to będę oddzwaniać. Jeśli chodzi o transport to akurat nie jest problem, mam znajomych studentów którzy jeżdżą z Grudziądza do Poznania więc mogli by ją dowieźć jakby coś :).

kiniasz90

Od: Śro gru 19, 2012 22:02

Post » Pt sty 04, 2013 0:56 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

kiniasz90 pisze:ja dopiero teraz bo nie wyrabiam czasowo... od dzisiaj zamieszkałam w bibliotece :cry: (praca licencjacka niedługo do oddania) więc nie mogę będąc tam odbierać tel, staram się odp. na maile. Kotkę wystawiłam tu http://tablica.pl/oferta/ruda-kosmata-s ... 5272f;r:;s: tam są też aktualne (dzisiejsze) zdjęcia, wymagania i podany kontakt, po za tym co napisałam będę wymagała zabezpieczenia balkonu! nie piszę o tym w ogłoszeniu bo to zwykle odstrasza ludzi, dopiero później zazwyczaj pisze że trzeba dostosować mieszkanie do potrzeb kotka :D usunąć pewne rośliny, jeśli są trujące, zdjąć rzeczy z parapetu :ryk: i wtedy wspominam o zabezpieczeniu :D zawsze piszę w taki ładny sposób "kotek zajął już miejsce w Pani/Pana sercu ale musi też zająć w domu-trzeba znaleźć miejsce na kuwetę, drapak, no i zabezpieczyć balkon żeby kotu nic sie nie stało" to zawsze działa lepiej niż suche teksty "wymagamy...." :D ludzie strasznie się tego boją, ale kiedy się wytłumaczy o co chodzi zwykle rozumieją :)

U moich znajomych balkonik jest bardzo malutki i w dodatku drwi są zabite gwoździkami na stałe...to chyba osiatkowania balkonu nie trzeba, nie? :mrgreen:

A czy mimo zapierniczu przy pracy licencjackiej będziesz miała chwilkę żeby się spotkać i zapoznać z Aurelką? O ile jesteś w Wawie oczywiście... i czy mogłabym prosić o przesłanie mi takiej ankiety? to poślę dalej ludziskom :roll: mail: draugia@o2.pl
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pt sty 11, 2013 19:09 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Obrazek

Wiadomo jak się miewa Aurelia ???
Jest domek ?

:kotek:
Miau ?
Nie miau?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie sty 20, 2013 12:36 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

kurcze nie wiem czemu nie dostałam powiadomienia o nowym poście :roll: dopiero wczoraj kiedy napisała do mnie Kasia weszłam i zobaczyłam... :oops: przepraszam że się tak długo nie odzywałam :oops: ale zarobiona jestem po pachy :x u kotki wszystko w porządku... mamy chętne domki tylko nie umiemy się zdecydować :roll: stwierdziłam że wolę oddać ją wysterylizowaną ale ona mnie orotestowała :cry: miała umówiony zabieg i dzień przed dostała małpa rujkę 8O więc póki co wyciszamy się. Choć wole ją taką :D jest taka kochana i miła ! no i niczego się nie boi. Najbardziej zszokowane są moje koty... jeszcze niedawno je biła a teraz wystawia pupę i grucha :ryk: z tego powodu ma zmianę imienia na gołąbek :wink: są też inne plusy... daje się czesać(nawet na brzuchu) no i przez ostatnie dni czesaliśmy, czasaliśmy i jeszcze raz czesaliśmy ! choć na niewiele się to zdało... Kasia w tytule bardzo trafnie ją ujęła ! ona nie jest długowłosa jest po prostu kosmata ! zresztą żeby was udobruchać pokażę zdjęcia ;) mam nadzieję że uda mi się wstawić. Część robiona wczoraj wieczorem telefonem więc standardowo przepraszam za jakość. Trzy ostatnie dzisiaj rano przy słoneczku :1luvu: zaznaczam że zdjęcia są robione 3 minuty po czesaniu ! a kot wygląda jak wygląda... chyba jest skrzyżowana z selkirk rexem długowłosym :ryk:
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kiniasz90

Post » Nie sty 20, 2013 12:45 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Dziewunia jest boska!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sty 20, 2013 19:13 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Ale piękna :love: :love: :love:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon sty 21, 2013 21:34 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Jest śliczna, prześliczna i wygląda na szczęśliwą :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sty 23, 2013 22:56 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Najpiękniejsza, długowłosa, ruda babka na tym forum.
Kto powie inaczej musi stanąć ze mną na ubitej ziemi Obrazek konno bądź pieszo, na miecze bądź kopie :mrgreen:

No dobra... :mrgreen: może i inne babki rude, bure czy białe oraz tri... też są najpiękniejsze , ale nasza jest naj-najpiękniejsza Obrazek

No.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw sty 24, 2013 13:14 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

No i ja nie wiem czy mam szukać znajomym innego kota czy jak? :roll:
Nastawili się na Aurelkę, a potem cisza...prosiłam o wysłanie ankiety, a w skrzynce dalej pusto :|
Znów w ten weekend miałaby transport do Poznania, bo przyjeżdża moja siostra, która z resztą miałaby Aurelkę w Poznaniu cały czas na oku, ale jak kocica ma rujkę, to i tak by nie wypaliło...

kiniasz, daj proszę znać jak z kocicą, czy w ogóle bierzesz pod uwagę tych moich znajomych i jak to widzisz, bo na prawdę nie wiem co robić, a jakby nie patrzeć, głupio mi jest co chwile powtarzać, że nie wiem co z kotką, wstrzymywać ich i się zastanawiać przy każdym długowłoścu czy im posyłać, czy trafi do nich Amelka
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw sty 24, 2013 18:33 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Draugia podałam wcześniej link do ogłoszenia i znajomi się nie odezwali :roll: wystarczyłoby że napisaliby "jesteśmy zainteresowani kotką" i ankieta by do nich dotarła... podałaś mi swojego maila a ja jak już powiedziałam nie chce takich rzeczy załatwiać przez osoby trzecie. Po za tym na kicię zgłosiło się mnóstwo chętnych (Warszawa, Grudziądz czy nawet Gdańsk) gdzie osobiście mogłam sprawdzić warunki i porozmawiać z ludźmi. Nie ukrywałam że wolę tak bo będę pewniejsza... i gdyby w tych domach było coś "nie tak" to z pewnością (gdyby się odezwali) rozważyłabym twoich znajomych. Ale naprawdę były 2 świetne oferty (zabezpieczony balkon, doświadczenie z kotem długowłosym no i ten sam wet. co ja gdzie psiak ma co roku robione badania czy wszystko jest w porządku po za tym duży dom i już kupione 3 drapaki żeby na każdym kroku miała) Problem może być tylko z psem (tzn z Aurelią bo pies koty lubi) ale to chyba kwestia przyzwyczajenia ;) dostanie pewnie po pysku kilka razy (pies oczywiście) i będzie dobrze :ok: Nie obraź się ale nie znamy osobiście się i być może rzeczywiście dom w Poznaniu byłby dla niej najlepszy ale jeśli mam możliwość sama sprawdzenia warunków to wolę tą opcję... i właściwie już wybrałam :oops: nie sądziłam że twoi znajomi czekają... myślałam że skoro nie próbowali się skontaktować a w ogłoszeniu były namiary to się rozmyślili lub znaleźli innego kota.

Przepraszam ale na nią już czeka dom.
Ludzie naprawdę super do zwierząt i bardzo odpowiedzialni no i będę ją miała blisko.

kiniasz90

Post » Czw sty 24, 2013 19:13 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Kinia, a kiedy ja ciachasz? :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw sty 24, 2013 20:10 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

wciąż grucha :D
ale na 99,9 % w poniedziałek.

kiniasz90

Post » Czw sty 24, 2013 21:05 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Gołąbeczka kosmata! :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon sty 28, 2013 0:09 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Draugia sorry ale czy ja dobrze widzę , że Ty na innym wątku szukasz kota dla znajomych ale wychodzącego ?
Czy to Ci sami niby dla Amelki ?
Ja nie jestem z tych rzucających kamieniami w domy wychodzące, ale persiaste się nie nadają na wychodzące koty.
viewtopic.php?f=13&t=150191&p=9569146#p9569146

Monika_Krk

Post » Pon sty 28, 2013 6:10 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Monisia-tamci znajomi Draugii mieszkają w Poznaniu, natomiast ci od "domku w szelkach" :wink: -w Rawie Mazowieckiej
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]