WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 25, 2012 22:58 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Nigdy nie oddawałaś do hoteliku i nie wiesz jakby się zachował,a do schronu lepiej go oddać tam wiesz jakby się zachował,schron jest lepszy?

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Nie lis 25, 2012 23:10 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

yolaantaa pisze:Nigdy nie oddawałaś do hoteliku i nie wiesz jakby się zachował,a do schronu lepiej go oddać tam wiesz jakby się zachował,schron jest lepszy?

Przepraszam bardzo, ale nie życzę sobie wyrzutów pod moim adresem, jeśli jesteś taka mądra, to weź go do siebie, ja go wzięłam z ulicy z opcją dania mu TDT, i napisałam do kiedy ma czas, DT wycofały się, gdy okazało się, żę kocurek jest niekastrowany, wykastrowałam go, ale tak mi się ułożyło, że musiałam go wcisnąć viris (i chwała jej za to, że zgodziła się go przetrzymać).

Nie wiem jak się zachowa ani w hoteliku, ani w schronie, wiem tylko że on nie może być trzymamny w klateczce, bo w niej szaleje i załatwia się wtedy poza kuwetę, bo wszystko jest wymieszane. W pokoju wszystko jest bezbłędnie - kuweta i cała toaleta. Myślę ze teraz tak się zachowuje ze względu na zapach psa, ale moźe też być nieco zwichrowany jeszcze hormonalnie + nie wiemy jakie miał zycie, czy ktoś się nad nim nie znęcał, czy też zawsze taki nie był, nie wiemy tego.

Jeśli tak Ci go szkoda (bo mi go szkoda bardzo) to weź go proszę, pomogę w utrzymaniu i dowiozę go.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie lis 25, 2012 23:13 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

A jeśli chodzi o hotelik, to to jest 30zł/ doba mnie samej nie stać na taki luksus - 10 dni to koszt miesięcznego wyżywienia i żwirku na b. wysokim poziomie dla jednego kota(i jak trzeba będzie to tyle na DT wyskrobie choćbym sama miała nie jeść).

A ja mam swoich kotów 4 i 2 tymczasy oprócz rudego.
Obrazek

sroka7

Post » Nie lis 25, 2012 23:35 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

yolaantaa pisze:Nigdy nie oddawałaś do hoteliku i nie wiesz jakby się zachował,a do schronu lepiej go oddać tam wiesz jakby się zachował,schron jest lepszy?

A może lepiej go wypuścić na ulicę skąd go zabrałam, gdzie mógł się schować jedynie pod samochody, albo leżeć na maskach aut. Tam miał lepsze warunki niż w schronie??? jak myślisz?

łatwo jest pisać " biedny kotek, jesteś bee bo chcesz go oddać"... ale czy myślisz że mi jest łatwo podjąć taką decyzję?

Wybacz, że padła na Ciebie taka litania, ale niestety wcale mi nie pomaga taki wyrzut, i tak sama gnębie siebie za rudego...

Miałam mu pomóc, a tu taki pasztet wyszedł, nie wiem co już byłoby lepsze dla niego, widać niepotrzebnie go brałam, bo nie dałam rady mu pomóc, a może mu tylko zaszkodziłam :cry:

Jeszcze logistycznie nie mam jak rozwiązać sprawy z zawiezieniem go do schronu, bo w godz pracy schronu jestem 100km od wrocławia i fizycznie nie dam rady dojechać na czas (tym bardziej, że nie ma mnie w godz 6.30-21 we wro).
Obrazek

sroka7

Post » Pon lis 26, 2012 0:21 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Proponuję tutaj wspomnieć o kotku viewtopic.php?f=13&t=89268&p=9393861#p9393861
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pon lis 26, 2012 6:17 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

http://nakuropatwiej.pl/hotel.html

tam są bardzo dobre warunki, znam osobiście lekarzy
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 26, 2012 8:12 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Wciąż liczę na cud .....
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 26, 2012 9:34 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

A ja przestałam...

Dzisiaj nie dał mi nawet sprzątnąć kuwety. Żal mi go, ale na prawdę u mnie zostać nie może ani dnia dłużej. Wydając ostatniego tymczasa do DS zaznaczyłam, że na jakiś czas nie mogę przyjąć żadnego zwierzaka pod opiekę i jest to uwarunkowane kilkoma bardzo istotnymi kwestiami. W tej kwestii nic się nie zmieniło.

Jest mi ogromnie przykro, ale więcej dla niego zrobić nie mogę.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pon lis 26, 2012 9:44 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Ja zasugerowałam hotel po tym jak parę osób zadeklarowało się na jakieś wpłaty. ten hotelik co Małgwrocław podała jest jak napisali 20zł za dobę, kot ma pokój nie klatkę - może spróbujcie z tym. Ja niestety ma swoje koty, jednego na wydaniu i małe dziecko i nie mogę zabrać kota który jest agresywny, poza tym nie stać mnie, nie pracuje.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon lis 26, 2012 10:23 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

ja też liczę na cud :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lis 26, 2012 10:55 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

To nie był wyrzut pod Twoim adresem,tylko napisałaś,że on nie może być w klatce bo się rzuca,a przecież w schronisku może być w klatce i nie po to zabrałaś go z ulicy,żeby znowu był skazany na poniewierkę :cry: On na pewno już uwierzył w nowe,lepsze życie,a tu znowu jego poczucie bezpieczeństwa będzie zachwiane..Matko oby stał się cud :cry:

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Pon lis 26, 2012 16:55 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Nie ma co liczyć na cud :(...

Nie mam jak za bardzo teraz pomóc, ewentualnie pomyślę nad jakimś bazarkiem//

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lis 26, 2012 21:37 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

niestety obawiam się ,zę deklaracji nie wystarczy na utrzymanie kota w hoteliku - w DT miałby luksysy, ale hotelik to droga sprawa, no i szczerze mówiąc raczej niewiele zmieni w sytuacji rudasa, no bo skoro teraz nikt się nie ulituje i nawet go nie chce na "podwórkowca" to co mu da "odroczenie wyroku" dajmy na to na 10 dni hoteliku... :cry:

Żeby chociaż ktoś czarne bliźniaki adoptował, to może bym rudego spróbowała jakoś przemycić na 5tego kota (bo oficjalnie mam 3 koty)... ale na razie nie ma na to widoków niestety.

Jutro wzięłam ostatni dzień urlopu, zechce odebrać rudego od viris a potem... potem nie wiem co, bo do domu go wziąć nie mogę...
Obrazek

sroka7

Post » Wto lis 27, 2012 18:06 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

I co z Hansem?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 27, 2012 18:19 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

sroka7 pisze:niestety obawiam się ,zę deklaracji nie wystarczy na utrzymanie kota w hoteliku - w DT miałby luksysy, ale hotelik to droga sprawa, no i szczerze mówiąc raczej niewiele zmieni w sytuacji rudasa, no bo skoro teraz nikt się nie ulituje i nawet go nie chce na "podwórkowca" to co mu da "odroczenie wyroku" dajmy na to na 10 dni hoteliku... :cry:

Żeby chociaż ktoś czarne bliźniaki adoptował, to może bym rudego spróbowała jakoś przemycić na 5tego kota (bo oficjalnie mam 3 koty)... ale na razie nie ma na to widoków niestety.

Jutro wzięłam ostatni dzień urlopu, zechce odebrać rudego od viris a potem... potem nie wiem co, bo do domu go wziąć nie mogę...

sroka, może ogłoszę ci czarnuszki? Nalegam :oops:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]