Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 21:11 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

widzę, że się powtórzyłam ;)

jeszcze jedno- kociaki chore dostają tylko RECOVERY albo intestinal (tego nie mamy na stanie) otwarta puszka recovery jest nad zlewem, 50 gram na kota. koty dostają to tylko w miskach ktore maja juz w boksach. NIE ZMIENIAMY MISEK!

Houston nie je.... ale proszę jej mimo tego zostawiać choć tochę w miseczce.

każdy dyżur obserwuje kupale i wymioty.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto paź 23, 2012 21:15 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

I jak tylko jakieś wątpliwości dzwonić...
Dobrej nocy, ja wymiękam do łoża.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto paź 23, 2012 21:23 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Ostatnio edytowano Wto paź 23, 2012 21:48 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 21:34 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Basia, załóż proszę Fundusz KP w rozliczeniu (którego jeszcze nie widać), bo nie wiemy na czym stoimy z funduszami na leczenie kociaków. drugi raz proszę :P i o apel na fb- jak był i przeoczyłam, jutro nadrobie.

hidi

Post » Wto paź 23, 2012 21:35 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja i Adrian mamy na bazarek 30 książek. Tylko chyba dopiero w piątek z nim ruszymy bo trzeba porobić zdjęcia i powstawiać i nie dam rady wczesniej.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto paź 23, 2012 21:37 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

aassiiaa pisze:Chochlik oddał krew.
Osoby, które mają koty nieszczepione i są "czyste od pp" nie powinny pojawiać się w kociarni. DT gdzie jest pp nie mogą przyjmować nowych kotów chyba, że dwukrotnie zaszczepione, a od 2 szczepienia minęły co najmniej 2 tyg., ale nawet wtedy ryzyko istniej. Poszukajcie lamp UV, aby ktoś Wam wypożyczył oraz zakupcie Virkon. Nie wszystkie środki odkażające dają radę z pp.

Chochlik jestes wielki:)
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 21:37 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Kasia89 pisze:Ja i Adrian mamy na bazarek 30 książek. Tylko chyba dopiero w piątek z nim ruszymy bo trzeba porobić zdjęcia i powstawiać i nie dam rady wczesniej.

Kasia, jak ja wystawiałam ksiazki, plyty, filmy to szukałam fot w google image ;)

ja wystawie podgrzewacz do wosku do depilacji, ale to jak tylko znajde chwile, bo teraz zmykam padając na twarz. jutro może w końcu odpoczne choc troche.

hidi

Post » Wto paź 23, 2012 21:38 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

kociaki dadzą radę....przy Waszej opiece...nie ma innej opcji hidi:)
Ostatnio edytowano Wto paź 23, 2012 21:44 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 21:41 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:kolejny ciężki dzień za nami...

ale jestem z nas dumna, że wszystko tak dobrze poszło- ukłony i podziękowania dla nas wszystkich ;)

surowica została podana maluchom. musiałyśmy odczekać 30 godziny od każdego kociaka, żeby się upewnić, że nie ma wstrząsu, ale wszystkie czuły się ok.

kotka od victora nie dostała surowicy, bo nie dalismy rade zrobic jej testu i wetka odradziła...

jutro na test, jak da rade, podejdzie Adrian, a jak będzie pozytywny, martika podjedzie na podanie surowicy.

i teraz kwestia surowicy- zostalo 5 ml- na 5 kotów.. powiedzmy, że jeden ml będzie dla kotki od Victora. pozostaja 4 ml, ktore trzeba "wykorzytać" do maks 14, 15. musimy zdecydować, czy jeszcze komuś podajemy i jesli tak to komu. no i cena- 50 zl za kota

hidi...nie tylko Ty dumna...
Ostatnio edytowano Wto paź 23, 2012 22:45 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 21:45 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

:ok: one muszą przeżyc i dodac Wam mega pozytywnych sił do działania
Ostatnio edytowano Wto paź 23, 2012 21:57 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Wto paź 23, 2012 21:51 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:
Kasia89 pisze:Ja i Adrian mamy na bazarek 30 książek. Tylko chyba dopiero w piątek z nim ruszymy bo trzeba porobić zdjęcia i powstawiać i nie dam rady wczesniej.

Kasia, jak ja wystawiałam ksiazki, plyty, filmy to szukałam fot w google image ;)

ja wystawie podgrzewacz do wosku do depilacji, ale to jak tylko znajde chwile, bo teraz zmykam padając na twarz. jutro może w końcu odpoczne choc troche.

No racja, to postaramy się wcześniej :)
Odpoczywaj hidi, bo tylko się domyślam że padasz. Ja wczoraj padałam, a Ty masz takie 2 dni z rzędu.. Ucałuj Miki-Trąbeczkę ode mnie :)
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto paź 23, 2012 22:29 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Dziewczyny nigdy nie czeka się na test pozytywny, aby podać surowicę. Podaje się ją zawsze w przypadku zagrożenia/podejrzenia. Poza tym test negatywny może być zafałszowany. Jak poda się ją dopiero wtedy kiedy będzie wynik pozytywny, może być za późno.
Podanie surowicy nie szkodzi, a może baaardzo pomóc.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto paź 23, 2012 22:33 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Maluszki, nie dajcie się, walczcie, bo czeka Was dobre życie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Najbardziej kocha się kociaki po przejściach, wiem to po moim Baroniku.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto paź 23, 2012 22:43 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

LadyStardust zapomniałam na śmierć. Marcisz prosiła o plakat zrobiłabyś go? Chodzi o zbiórke żwiru, karmy u Niej pracy. Wiem że masz remont, ale padam już na mordę.
Po tym wszystkim należy się Załodze KP spotkanko, o którym wspominałaś :wink: Akurat po wszystkich świętych mogło by się odbyć. Wszyscy na to zasłużyli :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Wto paź 23, 2012 22:55 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Po tym wszystkim należy się Załodze KP spotkanko, o którym wspominałaś :wink: Akurat po wszystkich świętych mogło by się odbyć. Wszyscy na to zasłużyli :mrgreen:

Moim zdaniem zasłużyli na kwarantanne i odkażanie no, ale tak jak już wspomniałam wcześniej, na ten temat mamy odmienne zdania. :mrgreen:

Mam nadzieję, że surowica pomoże i nie będzie kolejnych [*]. Trzymam za to mocne kciuki.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

[poprzednia][następna]