Łezka już w nowym domku jest :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 10:02 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Właśnie, właśnie! O słynnej Ryśce już czytałam :mrgreen: i miałam zamiar się do niej zgłosić. Co fachowiec to fachowiec, dobierze kropelki odpowiednio.

A jako bonus ... :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Nie ma przeciętnych kotów"
Colette

Obrazek Obrazek

mania1610

Od: Pt wrz 21, 2012 20:19

Post » Śro paź 31, 2012 11:52 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Że też dopiero teraz tu trafiłam :)
Trzymam kciuki żeby Łezka i Kilerek się dogadali :ok: Choć jak pewnie wiecie, czasem mogą się jakieś nieporozumienia zdarzyć i to jest normalne.
Moje trójka ma dość skomplikowane stosunki: dominujący kocur Lucky boi się czasem przejść obok Paci, bo ona jako odważna kotka nie da sobie w kaszę dmuchać. Kropek niby jest uległym grubaskiem, ale jemu też się zdarzy skoczyć na Lucky'ego, albo zgonić Pacię z pufy. Więc ja już nie wiem jak to jest z tymi kotami, one mają własne relacje, czasem posypie się trochę futra, a po chwili wszystkie 3 grzeją się przy kaloryferze :D

Dlatego jestem pewna że będzie dobrze, Łezka to prawdziwa szczęściara, że ma taki cudowny dom :1luvu:
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Śro paź 31, 2012 12:02 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Witamy Kasiu :)
A no właśnie! Człowiek się tu zamartwia i głowę łamię co zrobić i jak przywołać towarzystwo do porządku, patrzy a kociambry już razem śpią :) A Kiler z Łezką jak to w prawdziwym, szanującym się związku - mają wzloty i upadki ;)
Colette

Obrazek Obrazek

mania1610

Post » Śro paź 31, 2012 12:41 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Jaka Ona teraz śliczna :1luvu:
kochane maleństwa :1luvu:

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Śro paź 31, 2012 16:41 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

ach to lezka tu w opisie jest :!: niepoznalam i co bedzie choc troche widziec czy nic :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro paź 31, 2012 20:27 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Wydaje mi się, że Łezka coś widzi. Na ile i jak to jest to "coś" to nie wiem. Np. jak bawi się i ucieknie jej zabawka to już nie potrafi jej znaleźć, widać, że szuka na oślep i trzeba jej podstawić pod pyszczek a i tak nie zawsze zobaczy, najlepiej dotknąć jej zabawką łapki. Jak chodzi to zderza się z meblami, przedmiotami, Kilerem ;) Nawet jedzenie trzeba jej podstawiać, bo węszy, węszy ale raczej nie znajduje. Dlatego moim zdaniem jeśli coś widzi to niewiele, w jakimś malutkim obszarze. Ale radzi sobie i mam nadzieję, że jest choć trochę szczęśliwym kotkiem :)
Colette

Obrazek Obrazek

mania1610

Post » Śro paź 31, 2012 20:51 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

mania1610 pisze:Wydaje mi się, że Łezka coś widzi. Na ile i jak to jest to "coś" to nie wiem. Np. jak bawi się i ucieknie jej zabawka to już nie potrafi jej znaleźć, widać, że szuka na oślep i trzeba jej podstawić pod pyszczek a i tak nie zawsze zobaczy, najlepiej dotknąć jej zabawką łapki. Jak chodzi to zderza się z meblami, przedmiotami, Kilerem ;) Nawet jedzenie trzeba jej podstawiać, bo węszy, węszy ale raczej nie znajduje. Dlatego moim zdaniem jeśli coś widzi to niewiele, w jakimś malutkim obszarze. Ale radzi sobie i mam nadzieję, że jest choć trochę szczęśliwym kotkiem :)

napewno ma kolana i lapke do glaskania lozko miche cieply dom a nie bande kotow co sie gonia po kociarni 8) mysle ze moze z czasem nauczy sie mieszkania ale bieda mowisz ze wpada na meble,ale najwazniejsze ze zyje nie cierpi i nie marznie :ok:

herzpl

Post » Śro paź 31, 2012 21:46 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Po mieszkaniu już w sumie całkiem sprawnie się porusza, to zderzanie to najczęściej jak się zagalopuje za bardzo albo w czasie zabawy :ok:
Colette

Obrazek Obrazek

mania1610

Post » Śro paź 31, 2012 22:15 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

no to super :ok:

herzpl

Post » Czw lis 01, 2012 11:50 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

cześć Łezka ;)

:1luvu: :1luvu:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw lis 01, 2012 12:01 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Łezka macha łapką do cioci hidi ;) :kotek:
Colette

Obrazek Obrazek

mania1610

Post » Nie lis 04, 2012 9:56 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Witajcie!

Wizyta u dr. Kostrzewskiego dopiero we wtorek a my mamy znowu problem i żadnego doświadczenia i niestety wiedzy w tym temacie. A i wujek google też nic nie pomógł. Ale do rzeczy. Stało się, nie upinowaliśmy towarzystwa no i Łezka dostała od Kilera łapą w oko. Na domiar złego w to gorsze, z jaskrą. Teraz oko ma zamknięte, nie pozwoli sobie go otworzyć a z oka kapie jej woda (?). Teraz jest już lepiej ale zaraz po uderzeniu dosłownie lała się! Jesteśmy absolutnie przerażeni! Co robić? Boże! a jeśli jej to oko wypłynie? To w ogóle możliwe?
Obrazek
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"
Mark Twain

JoshiXXXL

Od: Wto paź 09, 2012 19:50

Post » Nie lis 04, 2012 10:03 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Jak my dostaniemy w gałkę oczną, to też nam leci woda... płaczemy. Oprócz przemywania rumiankiem nic mi nie przychodzi do głowy. Biedna Łezka... :cry:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie lis 04, 2012 11:48 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

tylko ,że my mamy zdrowe oczka a Łezka chore...i dostała niewiadomo czy z całej łapki czy z pazurkiem:( ja na Waszym miejscu zadzwonilabym do doktora z zapytaniem....
agula76

Post » Nie lis 04, 2012 14:39 Re: Łezka - niewidoma kicia zbiera na OPERACJĘ OCZU.

Byliście u weta? Jakieś wieści?
MIKUŚ

[poprzednia][następna]