Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 21:16 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

KITA - RZESZÓW pisze:
herzpl pisze:rudy wlasnie znowu mi podlala buty :cry: no to w tym miesiacu nie dam rady tego kupic :?

Kochana, a może prześlę Ci krople dr. Bacha??

dr Bacha :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro wrz 19, 2012 21:17 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:
KITA - RZESZÓW pisze:
herzpl pisze:rudy wlasnie znowu mi podlala buty :cry: no to w tym miesiacu nie dam rady tego kupic :?

http://drbach.pl/dla_zwierzat.php
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Śro wrz 19, 2012 21:23 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

KITA - RZESZÓW pisze:
herzpl pisze:
KITA - RZESZÓW pisze:

a ile te kosztuja :?:

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 21:23 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

KITA - RZESZÓW pisze:
herzpl pisze:
KITA - RZESZÓW pisze:

Dla zwierząt nie wiem, ale dla ludzi polecam :ok:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro wrz 19, 2012 21:25 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

LadyStardust pisze:
KITA - RZESZÓW pisze:
herzpl pisze:
KITA - RZESZÓW pisze:

Dla zwierząt nie wiem, ale dla ludzi polecam :ok:

ale ja stresa nie mam 8O

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 22:00 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Krople dr Bacha to świetna sprawa. Polecam zarówno dla ludzi jak i mieszanki SPECJALNIE przygotowane dla zwierząt. Koszt ok. 30-35 zł również. Są rewelacyjne. Kita zna ich działanie stosowała u swoich dziewczynek. Widziałam osobiście, kiedy Bzyśka narobiła zamieszania. Mają 100% działanie.

Kal-Aid rewelacyjna pasta koszt ok 40-45 zł. Świetnie zdaje egzamin u kotów nadpobudliwych, zestresowanych nowymi warunkami i otoczeniem.

Royal Calm - specjalna dieta - suche chrupki dla kotów zestresowanych nowymi czynnikami. Działa wyciszająco i pomaga przyzwyczaić się do nowego otoczenia. Ok. 30 zł/kg

Feliway w sprayu lub dyfuzor (obecnie załączony na kociarni - sytuacja jest podbramkowa, więc musi działać). Kocie feromony, mają na celu wprowadzenie przyjaznej kotom atmosfery. Spray ok 45 zł, dyfuzor ok 100-120zł.

Tabletki relaxing z over zoo - koszt około 25 zł opakowanie. Sprawdzone, ale bardziej tyczy się agresorów, niż lania po kątach.
MIKUŚ

Post » Śro wrz 19, 2012 22:03 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

MIKUŚ pisze:Krople dr Bacha to świetna sprawa. Polecam zarówno dla ludzi jak i mieszanki SPECJALNIE przygotowane dla zwierząt. Koszt ok. 30-35 zł również. Są rewelacyjne. Kita zna ich działanie stosowała u swoich dziewczynek. Widziałam osobiście, kiedy Bzyśka narobiła zamieszania. Mają 100% działanie.

Kal-Aid rewelacyjna pasta koszt ok 40-45 zł. Świetnie zdaje egzamin u kotów nadpobudliwych, zestresowanych nowymi warunkami i otoczeniem.

Royal Calm - specjalna dieta - suche chrupki dla kotów zestresowanych nowymi czynnikami. Działa wyciszająco i pomaga przyzwyczaić się do nowego otoczenia. Ok. 30 zł/kg

Feliway w sprayu lub dyfuzor (obecnie załączony na kociarni - sytuacja jest podbramkowa, więc musi działać). Kocie feromony, mają na celu wprowadzenie przyjaznej kotom atmosfery. Spray ok 45 zł, dyfuzor ok 100-120zł.

Tabletki relaxing z over zoo - koszt około 25 zł opakowanie. Sprawdzone, ale bardziej tyczy się agresorów, niż lania po kątach.

dziekuje basiu za wyczerpujace info ale niestety poki co na nic mnie nie stac :(

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 22:51 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

WAŻNE!!!!!

Proszę podawać wszystkim 4-em maluchom od wiiwii + Doriś immunodol po 1/2 tabletki.
MIKUŚ

Post » Czw wrz 20, 2012 5:29 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:
MIKUŚ pisze:Krople dr Bacha to świetna sprawa. Polecam zarówno dla ludzi jak i mieszanki SPECJALNIE przygotowane dla zwierząt. Koszt ok. 30-35 zł również. Są rewelacyjne. Kita zna ich działanie stosowała u swoich dziewczynek. Widziałam osobiście, kiedy Bzyśka narobiła zamieszania. Mają 100% działanie.

dziekuje basiu za wyczerpujace info ale niestety poki co na nic mnie nie stac :(

no i odpowiednik "ludzki" kalm aidu w tabletkach- Tonisol
Ela wypróbowała na swoim kociastym i się sprawdza a koszt niewielki
możesz kupić w osiedlowej aptece, jak ładnie poprosisz i trafisz dobrze to będziesz mogła wziać 1 listek i będzie to koszt poniżej 10 zł (ok 6 zł)

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Czw wrz 20, 2012 5:39 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Widzę że co do Izi sa różne zdania, bo ktoś pisał ostatnio, że zaczepiała wszystkich ktorzy koło niej przechodzili.
Nie wiem kogo dać na pokoje ale kogoś będziemy musieli bo w wolierze jest ścisk i nawet jk Walerka i Yoko są oddzielone się ustawiają.
Skoro Dori ma mieć podawany immunodol to coś jest nie tak? a co z Didi- kiedy opuści boks?

aange

Post » Czw wrz 20, 2012 6:30 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Istotnie, polecam Tonisol. Całe opak 50 szt to koszt ok. 25 zł. Al;e gdybyś miała jak odebrać ode mnie (Zagórze) to dam Ci kilka na próbę. Jeśli się sprawdzą, to się zaopatrzysz. Jak dla Cezara są lepsze niż Kalm Aid. U niego najgorsze są noce, bo to nocny marek, łazi, drze gębę i awanturuje się. A po tym śpi jak dziecko, a w ciągu dnia niewiele dokucza. Jak reflektujesz to daj znać.

Z tym dzieckiem to chyba niefortunne porównanie, martika pewnie coś wie na ten temat.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Czw wrz 20, 2012 6:57 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

MIKUŚ pisze:WAŻNE!!!!!

Proszę podawać wszystkim 4-em maluchom od wiiwii + Doriś immunodol po 1/2 tabletki.

Czy mógłby mi ktoś napisać jak mam podać maluchom skoro nie jedzą mokrego? Rozpuścić w niewielkiej ilości wody i podać strzykawką, tak?
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Czw wrz 20, 2012 7:17 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kasia89 pisze:

Czy mógłby mi ktoś napisać jak mam podać maluchom skoro nie jedzą mokrego? Rozpuścić w niewielkiej ilości wody i podać strzykawką, tak?

bezpośrednio do pyszczka- najprościej i najskuteczniej
jeśli nie własnym palcem to w pudełku z lekami jest specjalny podajnik

aange

Post » Czw wrz 20, 2012 7:22 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

aange pisze:
Kasia89 pisze:

bezpośrednio do pyszczka- najprościej i najskuteczniej
jeśli nie własnym palcem to w pudełku z lekami jest specjalny podajnik

Czyli mam bezpośrednio pół tabletki do pyszczka? To są duże tabletki bardzo więc nawet połowa jest duża jak na takie małe pyszczki.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Czw wrz 20, 2012 7:28 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:

herzpl - wyślij mi adres na priv., to prześlę Ci moje kropelki :D
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]