Żwirki - pyt. s.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 21, 2012 23:12 Re: Żwirki - pyt. s.10

21kasia21 pisze:Dzisiaj po powrocie do domu wszędzie zastałam pokruszony żwirek, mój kociak rozniósł go na łapkach, ale w porównaniu do bentonitowego, to przynajmniej panele się nie rysują. Do tego zapchałam toaletę tym czymś :roll:

Przepraszam za OT, ale nie mogę się powstrzymać :ryk: :ryk: :ryk:
viewtopic.php?t=23162
21kasia21, przeczytaj do końca :D

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Sob lip 21, 2012 23:29 Re: Żwirki - pyt. s.10

wiewiur pisze:
21kasia21 pisze:Dzisiaj po powrocie do domu wszędzie zastałam pokruszony żwirek, mój kociak rozniósł go na łapkach, ale w porównaniu do bentonitowego, to przynajmniej panele się nie rysują. Do tego zapchałam toaletę tym czymś :roll:

viewtopic.php?t=23162

Dzisiaj już nie dam rady, bo zmykam spać, ale jutro jak znajdę chwilkę, to poczytam :wink:
U mnie obyło się bez paniki, po prostu wsypałam za dużo żwirku, no i napęczniał i się zapchało.
Pomogła łopatka do kuwety, trzeba było powybierać tylko napęczniały żwirek i po kłopocie, wc jak nowa :lol:
"Kot wie, że to Ty jesteś kluczem do jego szczęścia, a Ty sądzisz, że to on jest kluczem do Twojego."

M :*

21kasia21

Od: Wto lip 03, 2012 9:56

Post » Nie lip 22, 2012 19:48 Re: Żwirki - pyt. s.10

wiewiur pisze:

viewtopic.php?t=23162

Padłam, genialny wątek :mrgreen:
"Kot wie, że to Ty jesteś kluczem do jego szczęścia, a Ty sądzisz, że to on jest kluczem do Twojego."

21kasia21

Post » Śro sie 01, 2012 22:11 Re: Żwirki - pyt. s.10

Teraz testuję Cat's Best Eco Plus, kupiłam na próbę najpierw 7l.
Pierwsze wrażenia pozytywne, zbryla się doskonale, wręcz idealnie.
Mam wrażenie, że starczy go na długo, na razie używam go prawie tydzień, zobaczę, jaki jest wydajny, jak będę kończyć opakowanie. I ceno wcale nie jest tragicznie, bo za 7l, zapłaciłam niecałe 26zł.
Niestety kot go troszkę roznosi, ale nie tak, jak żwirek bentonitowy.
Co dalej, zobaczymy, póki co męczę dalej obecny żwirek :D

21kasia21

Post » Czw sie 02, 2012 9:37 Re: Żwirki - pyt. s.10

Jeśli chhodzi o przyklajanie się żwirku do kuwety to najmniej przykleja się
żwirek BAZYL. Kupilem go niedawno i nie ma żadnych problemów z czyszczeniem.
Wszystko sprawnie i szybko :)

melek34

Od: Czw sie 02, 2012 9:33

Post » Czw sie 02, 2012 12:21 Re: Żwirki - pyt. s.10

melek34 pisze:Jeśli chhodzi o przyklajanie się żwirku do kuwety to najmniej przykleja się

Pal licho z przyklejaniem się żwirka do kuwety, gorzej z łapami kociaka 8)
Ogólnie żaden z testowanych nie przyklejał się do kuwety, więc pod tym względem było ok ;)

21kasia21

Post » Śro sie 15, 2012 10:55 Re: Żwirki - pyt. s.10

wyłamię się;))
ja używam bentonitowego żwirka z coshidy, dla mojej kotki jest wydajny, nie czuć żadnych niespodzianek :-) :D

rmagda

Od: Pon lip 30, 2012 18:51

Post » Śro sie 15, 2012 12:38 Re: Żwirki - pyt. s.10

:ok:
Obrazek

LechuMan

Od: Nie paź 16, 2011 11:47

Post » Pon sie 20, 2012 18:59 Re: Żwirki - pyt. s.10

Cześć ^^
Ja dopiero testuje żwirki ale jak na razie Hilton o zapachu trawy , Benek Zielony Las i Benek Niebieski sprawdzają sie bardzo dobrze.
Ale słyszałam wiele dobrego o żwirku " Cat's Best " mój mąż , nie będąc jeszcze ze mną miał fretke u której ten właśnie żwirek sprawdził sie świetnie . Zamówiłam więc na Allegro 40l worek bo z moich obliczeń wynika że wyjdzie taniej niż Benek i jemu podobne ( [...] ) na dodatek przesyłka gratis i do tego zabawka dla kociaka w prezencie:))
Dużym plusem też jest to ze Cat's Best można wyrzucać do toalety :) Teraz czekam na kuriera , jak przetestuje dam znać ^^
Ostatnio edytowano Pon sie 20, 2012 19:23 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam spam

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon sie 20, 2012 20:35 Re: Żwirki - pyt. s.10

Moje koctwa używają właśnie Cat's Besta. Niedrogi, wydajny, nie śmierdzi tak jak niektóre bentonitowe, koty chętnie się załatwiają. Jednak jak każdy drewniany roznosi się no i musi być na bieżąco sprzątany, a w przypadku moich kotów nie może być widać dna kuwety bo mam takiego jednego grymaśnika co jak żwirku jest mało lub jest krzywo ułożony to leje na ubrania, do torebki lub na łóżko. Z silikonu zrezygnowałam bo z racji tego że siuśki się nie zbrylały i nie usuwało się ich na bieżąco dosyć śmierdział. Bentonitu z kolei oba koty nie lubiły i sikały gdzie popadnie.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon sie 20, 2012 21:45 Re: Żwirki - pyt. s.10

Lilka Mrau pisze:Ale słyszałam wiele dobrego o żwirku " Cat's Best " mój mąż , nie będąc jeszcze ze mną miał fretke u której ten właśnie żwirek sprawdził sie świetnie . Zamówiłam więc na Allegro 40l worek bo z moich obliczeń wynika że wyjdzie taniej niż Benek i jemu podobne ( [...] ) na dodatek przesyłka gratis i do tego zabawka dla kociaka w prezencie:))
Dużym plusem też jest to ze Cat's Best można wyrzucać do toalety :) Teraz czekam na kuriera , jak przetestuje dam znać ^^

O tak, ja też jestem jego zwolennikiem, chociaż po powyższych moich podbojach ze żwirkiem różnego rodzaju dla mnie jest on najlepszy. Mam już resztówkę, a sobotę będzie miesiąc, jak go mam (opakowanie 7l). Tymczasowo zakupiłam na próbę Super Benek Pinio kruszon zbrylujący, zobaczę, co to jest warte, bo zachwalali to na innym forum. Niby taki sam, jak Cat's Best, ale tańszy.
Na allegro są dobre ceny Cat's Besta, 40l za 80zł z wysyłką, więc następny zakup pewnie znów będzie to Cat's Best :D

21kasia21

Post » Śro wrz 26, 2012 12:30 Re: Żwirki - pyt. s.10

jak dla mnie to żwirek bazyl jest swietny. cenowo spoko ale przede wszystkim wazne jest to ze nie roznosi sie po mieszkaniu! juz nie mam nic przeciw czyszczeniu kuwety ale jak mam sprzetac te male kamyczki to mnie trafia. a tu po raz pierwszy nie musze bo sie koty nie klei do lapek. niesamowity plus za to! :))))

kociarka_r

Od: Pt sie 31, 2012 12:38

Post » Śro wrz 26, 2012 13:08 Re: Żwirki - pyt. s.10

to ja też dorzucę 3 grosze. Ja także pewnie jak większość z Was przetestowałam wiele żwirków dostępnych na rynku. Co więcej to mój kot wybrał sobie żwirek, odpowiednia dbałość zabezpieczy nas przed rysowaniem parkietu czy roznoszeniem żwirku po domu. Kiedyś używałam drewniany, był tragiczny, przylepiał się - ale do kota. Odstawiłam. Kociarze polecali sylikonowy - i owszem to jest wygodny żwirek - ale dla właściciela nie dla kota. Nie dość że strasznie się pyli (często słyszałam, że po takim żwirku koty dostawały zapalenia spojówek) a ja mam zamykaną kuwetę to jeszcze nie pochłania zapachu i śmierdzi niemiłosiernie. Moja Ola go nienawidziła do tego stopnia, że sikała poza kuwetą kupę zostawiając na żwirku nie zakopaną. Zmieniłam na Benka Bentonitowego i jestem przeszczęśliwa i mój kicio też. Wystarczy spód kuwety posypać sodą oczyszczoną nasypać warstwę żwirku i nic się nie przykleja (tylko trzeba sodę równomiernie rozprowadzić pod żwirkiem) dodatkowo soda i żwirek sam w sobie lepiej pochłania zapach nieczystości. A wyrzucać nieczystości kocie wyrzucam w papierową torebkę i do kosza nie do wcta :D.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Czw paź 18, 2012 9:05 Re: Żwirki - pyt. s.10

21kasia21 pisze:
melek34 pisze:Jeśli chhodzi o przyklajanie się żwirku do kuwety to najmniej przykleja się

Pal licho z przyklejaniem się żwirka do kuwety, gorzej z łapami kociaka 8)
Ogólnie żaden z testowanych nie przyklejał się do kuwety, więc pod tym względem było ok ;)

no własnie sie nie przykleja do lapek i to jest rewelka. nie trawiłam sprzatania zwirku z podłogi i dywanu. a pod tym względem bazyl wymiata :)

kociarka_r

Od: Pt sie 31, 2012 12:38

Post » Pt paź 19, 2012 7:27 Re: Żwirki - pyt. s.10

Używam Cats Best Eco Plus już chyba ze 2 lata. Ma jedną wadę, że się roznosi na łapkach. U mnie kuweta stoi w łazience, więc po prostu ciągle zamiatam. Poza tym położyłam w drzwiach łazienki taki mały dywanik i większość z tego tam się zatrzymuje, więc zamiatanie idzie łatwiej, zmiatam z tego dywanika, na szufelkę i po kłopocie.
Ten żwir ma poza tym - moim zdaniem - same zalety. Jest bardzo ekonomiczny. Taka torba 10l, która kosztuje ok. 28 zł. (jeszcze niedawno płaciłam 25, ale podrożał) starcza mi na 3 koty na miesiąc. Można kupić większy worek przez allegro i wychodzi dużo taniej. Więc pomimo że wydaje się drogi, to naprawdę jest ekonomiczny.
Oprócz tego dobrze się zbryla i można go wyrzucać do kibelka, nic się nie zapycha, jest do tego przystosowany.
Tak więc jest wygoda i nie śmierdzi.
:)
Ach te kochane koty i kotusie i kiciusie ........

aska125

Od: Wto lis 29, 2005 14:12

[poprzednia][następna]