Maleństwo z Puław w DS-Zdjęcia Kubusi s.17-Nowa bieda Inka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 10:33 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kasiu, ja to wrzucę wszystko na FB, tylko potrzebuję wyliczenia, co konkretnie zostało zrobione maluszkowi, żeby było potwierdzone, np.:

- trzy (ile) kroplówki
- badanie kału na obecność pasożytów
- morfologia
- antybiotyk (na co)

I tak dalej. Może się coś uzbiera od fanów, bo ja już więcej nie mam jak wesprzeć :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon wrz 10, 2012 10:54 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Bardzo Ci dziękuję :1luvu:
Zaraz poproszę Aniołka, żeby przepisał to co na fakturze, lub choćby z pamięci zeznał..
Ja zaraz zrobię to, czego nigdy nie robię - czyli zbiórkę w pracy wśród Najżyczliwszych..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon wrz 10, 2012 13:24 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Oto odpowiedź na pytanie jak się ma Okruszek:

"Pytałaś, jak maleńtas ...jedziemy dzisiaj po południu na kontrolę i mam nadzieję, że będzie dobrze ... Od 3 dni wita mnie "straszny potwór" ... :twisted: :twisted: najeżona szczota skacząca bokiem na czterech sztywnych łapkach patyczkach ... :ryk: :ryk: Kto kiedykolwiek miał małego kociaka, to wie o czym piszę ... Poza tym zamordował już wszystkie smoczki (karmiłam convalescentem) ... O ile w zabawie ze mną jest delikatny i ząbki i pazurki ledwo ledwo ... o tyle przy walce o butelkę i smoczek wyłazi z niego "dzika natura" ... mam całe ręce podziurkowane jak próbowałam odebrać mu pustą już butelkę ... :mrgreen:"

Cudnie...

"Tylko" zapłacić za te cuda musimy!!

Kaprys2004

Post » Pon wrz 10, 2012 14:15 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Aniołek zeznaje "z głowy, czyli z niczego" :lol: :

"Wezmę kartę choroby, to będzie dokładnie co było robione ...
Na szybko to co pamiętam: 3 kroplówki dożylne z duphalate, 3 wlewy podskórne, 8 dni zastrzyków (na pewno fenbendazol na lamblie plus 3- 4 inne jeszcze: antybiotyk na bank, bo dostaliśmy kontynuację na 2 dni do domu synoluxu w tabletach), testy z kału na lamblie, testy z kału na pp, morfologia, usg jamy brzusznej. Sama zanabyłam w aptece: Esputicon - krople na wzdęcia - ok. 18 zł., Lipancrea 8000 - enzymy trzustkowe - ok. 30 z ... No i ŻAREŁKO weterynaryjne - dziennie schodzą min. 2 saszetki Intestinal gastro RC (4,90-5 zł. jedna). Dzięki Dorcia 44 kurdupel dostał 2 saszetki mlecznego conva (sfinansowała) ... :1luvu:"

Kaprys2004

Post » Pon wrz 10, 2012 15:40 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Witajcie

Dziękuję Kaprysku za zaproszenie na wątek :)
Kurcze... niech ja wszystko podsumuję w domowym budżecie, bo wszędzie wokół wydatki i tyle wciąż potrzeba (i u mnie i u wszystkich tu zjednoczonych)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon wrz 10, 2012 15:50 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Ależ witamy najcieplej i cieszymy się, że tu jesteś :1luvu:

Kochani, oczywiście byłoby najlepiej żeby każdy z nas wpłacił po 50 czy 100 zł, to jeszcze mielibyśmy nadwyżkę i można by hulać z leczeniem Okruszka, ale wiem jak kiepsko stoimy wszyscy z finansami. Kotki to wyjątkowo drogocenne hobby :ryk: Jeżeli każde z Was wpłaci po 5 czy 10 zł, to będzie już do przodu.. :) Przeliczmy tak: duża guma do żucia w plastikowym pudełeczku kosztuje ok. 8 zł.. :wink:

Złamałam się dzisiaj i zrobiłam to, czego zazwyczaj nie czynię: wysłałam do Zaprzyjaźnionych Osób prośbę o wsparcie Okruszka...
Już mam meldunek od trzech Cudnych Dziewczyn, że tego dokonały. Dzięki Dziewczynki :1luvu: :1luvu:

A jeszcze jeden Anioł Stróż wspomógł nas informacją, że "znalazł RC Intestinal Gastro w wyjątkowo korzystnej cenie 4,30 za saszetkę. Przy zamówieniu powyżej 50 zł dostawa bezpłatna. Może warto tu zamówić, zawsze to taniej niż 4,90 czy 5 zł.
http://zooart.com.pl/product-pol-1739-R ... ntent=1739
Kciuki za malucha.
Pozdrawiam"

Może ktoś z Was będzie chciał zamówić bezpośrednio dla Okruszka jedzonko, zamiast przesyłać pieniądze? Mały jest kociakiem specjalnej troski i musi jeść specjalne posiłki, a to kosztuje..

Kaprys2004

Post » Pon wrz 10, 2012 16:14 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kaprysku, Ty przesyłasz nr konta na pw?
To poproszę... trudno, tej gumy sobie nie pożuję w tym tygodniu :ryk:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 10, 2012 16:20 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Tak, ja, proszę się zgłaszać :D

Kaprys2004

Post » Pon wrz 10, 2012 16:38 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

A od mojego Szefa dostałam dla Okruszka 100zł !!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W podzięce zrobiłam mu herbatkę z cytrynką (bez cukru). To była najdroższa herbatka świata :ryk:

Kaprys2004

Post » Pon wrz 10, 2012 17:02 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kaprys2004 pisze:A od mojego Szefa dostałam dla Okruszka 100zł !!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W podzięce zrobiłam mu herbatkę z cytrynką (bez cukru). To była najdroższa herbatka świata :ryk:

:ryk: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon wrz 10, 2012 17:33 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kochani, mam meldunki o wpłatach!!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nie każdy może dać jak mój przemiły Szef 100 zł, jesteście skrępowani małymi kwotami, ale to co dajecie Wy liczy się nie mniej, bo dajecie to co możecie i dajecie z głębi serca.

Będę teraz krzyczeć:

BARDZO BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!!

Kaprys2004

Post » Pon wrz 10, 2012 18:26 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kasieńko-napisałam u siebie na wątku-dokładam 20 zeta-tylko załóż za mnie-Renatka Ci przekaże ode mnie z sadzonkami hibiskusów.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 11, 2012 10:20 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kaśku, wyłapałam :D Oczywiście, zaraz przesyłam, bardzo dziękuję, że tu zagościłaś :1luvu:

Kaprys2004

Post » Wto wrz 11, 2012 10:28 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Kaprys2004 pisze:Oto odpowiedź na pytanie jak się ma Okruszek:

"Pytałaś, jak maleńtas ...jedziemy dzisiaj po południu na kontrolę i mam nadzieję, że będzie dobrze ... Od 3 dni wita mnie "straszny potwór" ... :twisted: :twisted: najeżona szczota skacząca bokiem na czterech sztywnych łapkach patyczkach ... :ryk: :ryk: Kto kiedykolwiek miał małego kociaka, to wie o czym piszę ... Poza tym zamordował już wszystkie smoczki (karmiłam convalescentem) ... O ile w zabawie ze mną jest delikatny i ząbki i pazurki ledwo ledwo ... o tyle przy walce o butelkę i smoczek wyłazi z niego "dzika natura" ... mam całe ręce podziurkowane jak próbowałam odebrać mu pustą już butelkę ... :mrgreen:"

Cudnie...

"Tylko" zapłacić za te cuda musimy!!

tak się zachowywał mój ..Smoku :lol: stąd jego imię ,bracia grzecznie i delikatnie ,a ten zabić smoka ,zagryź ,wykonczyć drania... :ryk:

i te brykanie jk byczek Fernando ,bokiem go bokiem... :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 11, 2012 10:40 Re: Maleństwo z Puław w TDT - MUSIMY ZAPŁACIĆ ZA LECZNICĘ!!!

Nie ma jak to brykanie maleńtasów :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Meldunek od Anioła:

"TO JA TEŻ POKRZYCZĘ: OKRUSZEK BARDZO, BARDZO DZIĘKUJE

Jesteśmy już po wizycie kontrolnej ... Maleńtas póki co, ma koniec antybiotyków ... Węzły chłonne jeszcze bardzo powiększone i brzusio też strasznie pękaty ... Co do innych rzeczy wetka nie ma zastrzeżeń ... Maleńtas waży 800 g ... :1luvu: :1luvu: Jak nic się nie będzie działo (tfu tfu) to za 10 dni szczepimy ... Ogłoszenia w Lublinie już mu dobra dusza zrobiła, poproszę o tekst, bo wczoraj tylko przez telefon przeczytała ... ale piękne było i łapało za serce ...Karta choroby będzie gotowa na czwartek lub piątek (bo to wszystko było "na krechę" i dlatego jest w "zeszyciku", a nie w komputerze) ..."

Chyba muszę gnać do Św. Antoniego z kasą :wink: :piwa:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]