Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2012 10:22 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Lidka trzymam kciuki, może dziewczyny telefonami wywalczą u burmistrza inne spojrzenie i poprawi się sytuacja zwierząt bezdomnych na waszym terenie. :ok: :ok:

ale zdziwiło mnie , co napisałaś , że musiałaś
.Powiedziałam dobrze niech chłopak mi przywiezie i je uśpie chłopak mi przywiózł trzy kotki z owczarni czwartego ślepka wykupiłam za stówę i co były u weta tak mruczały łasiły się nie potrafiłam ich uspić .Wiem że powinnam ale nie mogłam
dlaczego musiałaś wykupić za forse?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto sie 14, 2012 10:30 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

meggi 2 pisze:Lidka trzymam kciuki, może dziewczyny telefonami wywalczą u burmistrza inne spojrzenie i poprawi się sytuacja zwierząt bezdomnych na waszym terenie. :ok: :ok:

.Powiedziałam dobrze niech chłopak mi przywiezie i je uśpie chłopak mi przywiózł trzy kotki z owczarni czwartego ślepka wykupiłam za stówę i co były u weta tak mruczały łasiły się nie potrafiłam ich uspić .Wiem że powinnam ale nie mogłam

Bo to była "zabawka" dla dzieci jednej pani(Lidka pisała o tym wczesniej), którym sie bardzo podobało jak slepy kotek uderzał w meble. Horror!
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto sie 14, 2012 11:19 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

meggi 2 pisze:Lidka trzymam kciuki, może dziewczyny telefonami wywalczą u burmistrza inne spojrzenie i poprawi się sytuacja zwierząt bezdomnych na waszym terenie. :ok: :ok:

Tak kotek za stówę to Tymek co dałam do DT o nim dowiedziałam się pierwszym , był u rodziny dziewczyny tego chłopaka co mi reszte kotów przywiózł , kotka tamci wzieli do dzieci i cieszyli się jak wpadał na meble za darmo baba go nie chciała dać bo powiedziała że dzieci się już do niego przywiązały , i mi przyszła do głowy forsa wiadomo na kase każdy idzie i jak tamta usłyszała kasa to zaraz slepka przyniosła a on był taki chory że ledwie oddychał miał biegunke zaraz z nim jechałam do weta i był u weta na leczeniu .Potem chłopak zadzwonił że jest jeszcze jeden ślepek więc mówie niech przywiezie a oon do mnie z pracy dzwoni i mówi że są trzy i nie wie którego ma zabrac i powiedziałam mu niech zabiera wszystkie i potem już wiecie .A zdjęcia wstawiłam u siebie w jakim stanie koty zabrałam ..Chłopak przywiózł mi cztery kociaki trzy slepe jednemu udało sie uratować oczka .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto sie 14, 2012 11:22 Re: Wydzielone z wątku z ankietą wewnętrzną do KV, sierpień'

Dyskusja o łapaniu dziczy, sterylizacji, antykoncepcji jest w TYM wątku.
zaczyna się chyba od tego postu
viewtopic.php?p=9125498#p9125498
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto sie 14, 2012 11:25 Re: Wydzielone z wątku z ankietą wewnętrzną do KV, sierpień'

NITKA/KARINKA pisze:Dyskusja o łapaniu dziczy, sterylizacji, antykoncepcji jest w TYM wątku.
zaczyna się chyba od tego postu
viewtopic.php?p=9125498#p9125498

O, bardzo dziękuję!
Ale chyba mam jak Ty - poczekam aż wątki zostaną scalone. Bo tak, to mi się oczy rozjeżdżają przy czytaniu. Pamiętam, że coś było, ale nie znajduję - a szukam właśnie wzrokowo. :|
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto sie 14, 2012 11:27 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Lidzia , ale to okrucieństwo , jak się pojawiła forsa na horyzoncie to już dzieci się odzwyczaiły od kotka.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto sie 14, 2012 14:09 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Przeczytałam.

Lidko, dla mnie najważniejsze są sterylki, zawsze. Bo to jedyna droga skutecznego zmniejszania populacji. I kosztów.
Bo
tniesz jedna kotkę, unikasz karmienia / leczenia co najmniej dwóch miotów rocznie, kotka nie obciążona ciążą, rodzeniem, karmieniem - też zdrowsza.
To jednowarzowy większy wydatek, ale zwyczajnie - bardzo opłacalny.

I zysk dla zwierząt - im mniej ich będzie im trudniej będzie zaadoptować zwierzaka - tym bardziej będzie się go szanować. Czyli po prostu - zwierząt musi być mniej - czyli konieczna sterylizacja.

Koniecznie znakuj te wysterylizowane nacięciem uszka, i rozgłaszaj o tym - i Tobie ułatwi to łapanki i kotom życie - bo będzie wiadomo, że kotka z naciętym uszkiem nie przyprowadzi małych, kocur nie oznaczy smrodkiem - będą dużo lepiej tolerowane nawet przez przeciwników kotów. I będą piękniejsze - słowo daję.

Wiem, że Ci ciężko, bo wydaje Ci się, że jesteś sama. Tak naprawdę każdy z nas jest sam wobec bezduszności i bezmyślności ogółu naszego społeczeństwa. Z problemami i chorobami zwierzaków, z niemożnością pomocy, bo gdzieś kończą się siły, miejsce, fundusze. I przy okazji - w fundacji wcale nie jest łatwiej, pewnie nawet trudniej - bo dla wszystkich te kury od pięciozłotówek w fundacjach są absolutnie oczywiste, i oczekiwania pomocy ogromne.

Jestem z Łodzi, za daleko, by fizycznie Ci pomóc.

Ale

ostatnio dzwoniła do mnie pani z Opoczna - potrzebowała pomocy w analogicznej sytuacji. To bliżej nas, pojechała do niej klatka łapka i klatki wystawowe na przetrzymanie kotów posterylkowych i dla kociąt do adopcji. Pani wywalczyła w gmninie fundusze na sterylki, na razie na cztery. Zaczęła łapać, działać. Sama, bez doświadczenia, I jakoś wychodzi.

Klatkę łapkę masz, miejsce na przetrzymywanie kotów posterylkowych i adopcyjnych też, nie masz pieniedzy na sterylki.
Więc nie wiem skąd, ale wytrzasnę sponsora na trzy sterylki - na warunkach analogicznych jak poprzednie propozycje forumowe. Nie bardzo mam czas na pisanie (kuwety :wink: ), więc pewnie nie będę się już mądrzyć. W każdym razie te trzy sterylki masz - daj znać na pw.

I trochę OUT, ale wygraliśmy w Krakvecie w czerwcu - teraz wyraźniej widzę, jak wielki to był sukces, i jak wielkim obdarzono nas zaufaniem dając nam tę szansę. Jeszcze raz bardzo za to dziękiuję. Informacyjnie - karma zamówiona, czekamy na dostawę.

Edit: uściślenie - trzy sterylki - na warunkach analogicznych jak poprzednie propozycje forumowe, tzn faktura od weta ze specyfikacją
Ostatnio edytowano Wto sie 14, 2012 14:23 przez kalewala, łącznie edytowano 3 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sie 14, 2012 14:21 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

annskr pisze:Przeczytałam.

Lidko, dla mnie najważniejsze są sterylki, zawsze. Bo to jedyna droga skutecznego zmniejszania populacji. I kosztów.
Bo
tniesz jedna kotkę, unikasz karmienia / leczenia co najmniej dwóch miotów rocznie, kotka nie obciążona ciążą, rodzeniem, karmieniem - też zdrowsza.
To jednowarzowy większy wydatek, ale zwyczajnie - bardzo opłacalny.

I zysk dla zwierząt - im mniej ich będzie im trudniej będzie zaadoptować zwierzaka - tym bardziej będzie się go szanować. Czyli po prostu - zwierząt musi być mniej - czyli konieczna sterylizacja.

Koniecznie znakuj te wysterylizowane nacięciem uszka, i rozgłaszaj o tym - i Tobie ułatwi to łapanki i kotom życie - bo będzie wiadomo, że kotka z naciętym uszkiem nie przyprowadzi małych, kocur nie oznaczy smrodkiem - będą dużo lepiej tolerowane nawet przez przeciwników kotów. I będą piękniejsze - słowo daję.

Wiem, że Ci ciężko, bo wydaje Ci się, że jesteś sama. Tak naprawdę każdy z nas jest sam wobec bezduszności i bezmyślności ogółu naszego społeczeństwa. Z problemami i chorobami zwierzaków, z niemożnością pomocy, bo gdzieś kończą się siły, miejsce, fundusze. I przy okazji - w fundacji wcale nie jest łatwiej, pewnie nawet trudniej - bo dla wszystkich te kury od pięciozłotówek w fundacjach są absolutnie oczywiste, i oczekiwania pomocy ogromne.

Jestem z Łodzi, za daleko, by fizycznie Ci pomóc.

Ale

ostatnio dzwoniła do mnie pani z Opoczna - potrzebowała pomocy w analogicznej sytuacji. To bliżej nas, pojechała do niej klatka łapka i klatki wystawowe na przetrzymanie kotów posterylkowych i dla kociąt do adopcji. Pani wywalczyła w gmninie fundusze na sterylki, na razie na cztery. Zaczęła łapać, działać. Sama, bez doświadczenia, I jakoś wychodzi.

Klatkę łapkę masz, miejsce na przetrzymywanie kotów posterylkowych i adopcyjnych też, nie masz pieniedzy na sterylki.
Więc nie wiem skąd, ale wytrzasnę sponsora na trzy sterylki - na warunkach analogicznych jak poprzednie propozycje forumowe. Nie bardzo mam czas na pisanie (kuwety :wink: ), więc pewnie nie będę się już mądrzyć. W każdym razie te trzy sterylki masz - daj znać na pw.

I trochę OUT, ale wygraliśmy w Krakvecie w czerwcu - teraz wyraźniej widzę, jak wielki to był sukces, i jak wielkim obdarzono nas zaufaniem dając nam tę szansę. Jeszcze raz bardzo za to dziękiuję. Informacyjnie - karma zamówiona, czekamy na dostawę.

:ok: Lubię to :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 14, 2012 14:24 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Jest zatem kasa na 7 STERYLEK :D
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 14, 2012 14:25 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Zofia.Sasza pisze:Jest zatem kasa na 7 STERYLEK :D

rewelacja :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto sie 14, 2012 14:25 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

5+3 = 7 :twisted:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto sie 14, 2012 14:26 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Zofia.Sasza pisze:Jest zatem kasa na 7 STERYLEK :D

SUPER :ok:

Ale chyba na 8?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 14, 2012 14:27 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

annskr pisze:(...)
(...)

Jeśli nie pomyliłem gmin, to w Gminie Strzelno są fundowane TALONY NA STERYLKI. Napisałem to wcześniej. Trzeba tylko zadzwonić i zapytać, czy są jeszcze na ten rok. Sądzę, że lidka02 nie zwlekała (jutro urzędy nieczynne) i zadzwoniła tam lub się przeszła.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto sie 14, 2012 14:31 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

VVu pisze:
(...)

Jeśli nie pomyliłem gmin, to w Gminie Strzelno są fundowane TALONY NA STERYLKI. Napisałem to wcześniej. Trzeba tylko zadzwonić i zapytać, czy są jeszcze na ten rok. Sądzę, że lidka02 nie zwlekała (jutro urzędy nieczynne) i zadzwoniła tam lub się przeszła.

Ja się próbowałam dodzwonić, ale w referacie stosownym już świętują :)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 14, 2012 14:35 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

VVu pisze:
(...)

wątpię skoro gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym wetem
ale sprawdzić trzeba :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]