Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2012 23:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

soso pisze:Dziewczyny znacie może (wiem, głupie pytanie) kogoś kto chciałby adoptować 6 letnią wysterylizowaną persiczkę? Znajomi znajomych wyjeżdzają za granicę i teraz się obudzili, że kota ze sobą wziąć nie mogą :]

Przepraszam, że się wcinam, ale mam kilka pytań.

Kiedy i dokąd wyjeżdżają? Czy to jest kwestia tylko trudności z samym przewozem kota (zwłaszcza linie lotnicze robią pod górkę), czy też boją się, że nie podołają na początku z "nowym życiem" (znalezienie mieszkania, pracy) i kotem? Czy na miejscu jest wymagana jakaś kwarantanna dla zwierzęcia?

Ja też planuję wyjazd za granicę, za około rok, stąd znam te problemy. No ale ja stanę na rzęsach, żeby kociaste zabrać, jak nie od razu, to dołączą do mnie po jakimś czasie. Może to też jest rozwiązanie dla tych ludzi? Kot na DT, oni się organizują na miejscu, a gdy będą gotowi, to ją przejmą z powrotem? Jakby wracali do Polski na święta, to mogliby przy okazji ją zabrać, bez konieczności szukania jakiegoś specjalnego transportu w tym celu.

Według mnie, to by była sytuacja idealna, bo znalezienie domu 6letniemu kotu z dnia na dzień jest ździebko trudne :|

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Pt wrz 07, 2012 9:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

LaMonture pisze:
soso pisze:Dziewczyny znacie może (wiem, głupie pytanie) kogoś kto chciałby adoptować 6 letnią wysterylizowaną persiczkę? Znajomi znajomych wyjeżdzają za granicę i teraz się obudzili, że kota ze sobą wziąć nie mogą :]

Przepraszam, że się wcinam, ale mam kilka pytań.

Kiedy i dokąd wyjeżdżają? Czy to jest kwestia tylko trudności z samym przewozem kota (zwłaszcza linie lotnicze robią pod górkę), czy też boją się, że nie podołają na początku z "nowym życiem" (znalezienie mieszkania, pracy) i kotem? Czy na miejscu jest wymagana jakaś kwarantanna dla zwierzęcia?

Ja też planuję wyjazd za granicę, za około rok, stąd znam te problemy. No ale ja stanę na rzęsach, żeby kociaste zabrać, jak nie od razu, to dołączą do mnie po jakimś czasie. Może to też jest rozwiązanie dla tych ludzi? Kot na DT, oni się organizują na miejscu, a gdy będą gotowi, to ją przejmą z powrotem? Jakby wracali do Polski na święta, to mogliby przy okazji ją zabrać, bez konieczności szukania jakiegoś specjalnego transportu w tym celu.

Według mnie, to by była sytuacja idealna, bo znalezienie domu 6letniemu kotu z dnia na dzień jest ździebko trudne :|

Nie ma co ludzi namawiać.Jakby chcieli ją zabrać to by ją zabrali i tyle
Może to trudne bo kot ma 6 lat ale też jest kotem rasowym więc ma dużą szansę na nowy dom

Możemy prosić o zdjęcia koteczki :?:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt wrz 07, 2012 9:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:Nie ma co ludzi namawiać.Jakby chcieli ją zabrać to by ją zabrali i tyle
Może to trudne bo kot ma 6 lat ale też jest kotem rasowym więc ma dużą szansę na nowy dom

To nie jest kwestia namawiania, tylko zorientowania się w sytuacji i jej realnych przyczynach.

Moja ciotka przed wyjazdem do UK też chciała swojemu jamnikowi innego domu szukać, bo była przekonana, że nie podoła ze zmianami i obowiązkową wówczas miesięczną kwarantanną (konieczność wyłożenia z góry sporej kasy). Ostatecznie pies wylądował na DT u rodziny (po długim zastanowieniu ze strony ciotki i rzeczonej rodziny), a kiedy sytuacja się ustabilizowała, wrócił do właścicielki.

Oczywiście, jeżeli ludzie "tak po prostu" nie chcą mieć dłużej kota, to nie ma co namawiać, ale to jednak inna sytuacja.

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Pt wrz 07, 2012 9:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:
soso pisze:To jeszcze powiedzcie co robią niebieskie, może mi się odmarzy ;):P

Niebieskie to nie wiem, weź sobie Makatkę (wiem nie jest niebieska, ale coś tam ma w tym typie) i sama sprawdzisz.
Obrazek

Cudności. Walczę z Adamem o zatrzymanie tymczasa, który teraz u nas siedzi, ale już widze, ze marne szanse 8)

LaMonture ja tych ludzi nie znam, generalnie to oni liczyli, ze ja tego kota po prostu wezmę do siebie i zdejmę im problem z glowy, i jak sie okazało, ze tego nie zrobię to rzucili focha. Poproszę ich o fotki, zresztą już prosiłam, ale nie wiem, czy dostanę. To starsi ludzie, którzy słyszeli, ze z babich dołów zebrałam trochę kotów i znalazłam im domy. Tyle, ze to były chore koty, które tam nie dawały juz rady :roll:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon wrz 10, 2012 3:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z411303205

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z411140237 pisałam 694576742

Mam 5 malutkich kociaków 1 kotka i 4 kocurki jeden rudy szukam dla nich dobrego domu - dowiozę do 25 km. Pozdrawiam Asia

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z411229232 725045019

3 małe kociaki poszukują domu. Mają ok. 5 tygodni (wg opinii weterynarza), są odpchlone i odrobaczone. Umieją już jeść i pić z miseczki, uczą się korzystać z kuwety. Są przepiękne, kochane i bardzo pilnie potrzebują nowego domu

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z411303205 503 71 80 49

Trzy kociaki (ok. 3 miesiące) znalezione na klatce schodowej w bloku na Przymorzu szukają domu. Czyste, zadbane. Śmiałe, nie boją się ludzi, uwielbiają zabawy i głaskanie. Korzystają z kuwety.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z410877915

Maksiu jest malutkim kociakiem, którego znalazłam na ulicy. Niestety nie mogę go zatrzymać, ponieważ w domu mam, trzy psy, które nie tolerują kotów. Kotek jest zdrowy, bardzo przyjacielski, samodzielny, załatwia się do kuwety. Jest strasznym przytulakiem. Maksiu potrzebuje troskliwej opieki.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z410818958 608505239

Oddam dwumiesięczną kotkę!
Kira, bo tak brzmi jej robocze imię, została wyrzucona z samochodu w przydrożne krzuny. Kotka jest zdrowa oraz po wszystkich niezbędnych szczepieniach. Mała garnie się do ludzi i nie przeszkadza jej obecność psów
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 10, 2012 20:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 93724.html

Masakra, właśnie piszę uświadamiającego maila, może to coś pomoże...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto wrz 11, 2012 10:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, dostałam telefon od Pani z Zaspy. Znalazła rudego około 6miesięcznego kocurka. Jakbyście wiedziały, że ktoś poszukuje to dajcie znaka. Kotek oczywiście nie może u Pani zostać ;) ma iść na 'tymczas' do jakiejś koleżanki której koty nagminnie uciekają przez otwarty balkon :( kotek jest oswojony

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro wrz 12, 2012 6:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

właśnie dodawałam ogłoszenia i zainteresował mnie tytuł jednego na tablicy: 7tyg kocieta od karlowatej kotki 2kg

http://tablica.pl/oferta/7tyg-kocieta-o ... 3;r:5;s:45

Przeczytajcie reklamę kociąt 8O 8O 8O Ludzie to dekle i taborety, to pewne....

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro wrz 12, 2012 6:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Pewnie miało być śmiesznie ;)

Wredne_Słonko

Post » Śro wrz 12, 2012 7:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, szybkie pytanie. czy rosyjski niebieski jest kotem nieuczulającym???
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro wrz 12, 2012 7:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Wredne_Słonko pisze:Pewnie miało być śmiesznie ;)

Ania,

Ja się pytam jakiego domu stałego oni szukają reklamując kocięta jako ekonomiczne, mało jedzące i MAŁO WALĄCE do kuwety 8O szok normalnie :evil:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro wrz 12, 2012 7:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

adzi pisze:
Wredne_Słonko pisze:Pewnie miało być śmiesznie ;)

Ania,

Ja się pytam jakiego domu stałego oni szukają reklamując kocięta jako ekonomiczne, mało jedzące i MAŁO WALĄCE do kuwety 8O szok normalnie :evil:

Biednego i leniwego ;)

Wredne_Słonko

Post » Śro wrz 12, 2012 14:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Potrzebuje kogos kto złapie kotke na sterylizacje w Gdansku, okolice zaspy, przymorza, molo w brzeźnie. Sterylizacja bedzie oplacona przez karmicielke, która jest naszym stalym darczyncą, ta pani tez przygarnie kociaka, dziecko tej kotki. Prosze o pomoc!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro wrz 12, 2012 14:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Tytuł: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Wredne_Słonko pisze:Dziewczyny, dostałam telefon od Pani z Zaspy. Znalazła rudego około 6miesięcznego kocurka. Jakbyście wiedziały, że ktoś poszukuje to dajcie znaka. Kotek oczywiście nie może u Pani zostać ;) ma iść na 'tymczas' do jakiejś koleżanki której koty nagminnie uciekają przez otwarty balkon :( kotek jest oswojony

Ania pisałam Ci priwa
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 12198.html
jesli to ten kotek to wczoraj w nocy rozmawiałam z p. Hanką i mam nagrany filmik na tel, jak mruczy jak by ktoś potrzebował... to miziak wielki i kochany rudzielec...
jak by znalazł sie jakis dom w Gdyni to moze mogła bym go zwieść z Gdańska...
Obrazek

wiem kiepska fotka ale tylko to udało mi sie z filmiku wyciać
jak ktoś chce filmik to prosze o maila na priwa podeśle
Ostatnio edytowano Śro wrz 12, 2012 20:12 przez maria_kania, łącznie edytowano 2 razy
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro wrz 12, 2012 16:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

maria_kania pisze:Tytuł: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Wredne_Słonko pisze:Dziewczyny, dostałam telefon od Pani z Zaspy. Znalazła rudego około 6miesięcznego kocurka. Jakbyście wiedziały, że ktoś poszukuje to dajcie znaka. Kotek oczywiście nie może u Pani zostać ;) ma iść na 'tymczas' do jakiejś koleżanki której koty nagminnie uciekają przez otwarty balkon :( kotek jest oswojony

Ania pisałam Ci priwa
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 12198.html
jesli to ten kotek to wczoraj w nocy rozmawiałam z p. Hanką i mam nagrany filmik na tel, jak mruczy jak by ktoś potrzebował... to miziak wielki i kochany rudzielec...
jak by znalazł sie jakis dom w Gdyni to moze mogła bym go zwieść z Gdańska...

Na Facebooku dostałam zapytanie o rudziaszka, ja rudziaszkow już nie mam ale wspomniałam o tym kocie osoba wyraziła zainteresowanie. Proszę na pw o nr telefonu do opiekunki rudziaszka przekażę dalej. Oczywiście w razie kontaktu trzeba wywiad przeprowadzić:)
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]