Gdynia - Aspen z pp - bryka za TM :( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 18:20 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

surowica od Mojej kotki. Tzn pobrana krew od Czarnej (bardzo grzeczna byla ale teraz ma focha ;)) - w wirówce przerobione na surowice (jeszcze jest na jutro jedna porcja jakby co) ok 18 i wsio.

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Śro sie 01, 2012 18:22 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Podana podskórnie? Czemu weci mówią o możliwości wstrząsu?

Oczywiście :ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 01, 2012 18:25 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

tak, chyba tak - bałam sie patrzyć :oops: :oops: a z tym wstrzasem - bo kotek juz bardzo słaby był i bała sie Pani Małgosia ze to juz za późno. Ale to było albo wóz albo przewóz.
No ale czekamy na info od Grzeska.

olciak84

Post » Śro sie 01, 2012 18:25 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

I ja trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro sie 01, 2012 18:31 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

liszyca pisze:Boże, u mnie w dziurze był problem z wykonaniem transfuzji, przez co ciągle myślę, że w dużym mieście może udałoby się uratować mojego kotka albo choć przedłużyć mu życie. Ale w Trójmieście tak jest? 8O Przecież to się w głowie nie mieści... A za kociaka mocno trzymam kciuki jak i za jego właściciela, który super walczy, tak trzymaj :ok: Żeby się udało w końcu...

No ja ciagle mam nieodparte wrazenie, ze mieszkam w jakiejs dziurze zabitej dechami :? Az trudno uwierzyc, ze to jedna z wiekszych aglomeracji :roll:
Jesli chodzi o transfuzje, to teoretycznie nie powinno byc w Trojmiescie takiego problemu - sama bylam swiadkiem jak na Stryjskiej psu przetaczali krew od drugiego psa...

Za kociaka, ktory mial szczescie, ze trafil na takiego super Opiekuna :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Śro sie 01, 2012 18:36 przez Kate23, łącznie edytowano 1 raz

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Śro sie 01, 2012 18:35 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

jedyne co mi przychodzi do głowy to Bandura na Chylonii i Żarnowska na Morenie.

na Kieleckiej mają sporo sprzętu (ale ceny tez z kosmosu)...

ale czytam że już gdzieś się udało?
Ostatnio edytowano Śro sie 01, 2012 18:37 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro sie 01, 2012 18:36 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

olciak84 pisze:juz po podaniu surówki. 3mcie kciuki by było dobrze.

napisz gdzie, żeby na przyszłość (tfu, tfu!) było

jak nie doczytałam to sorry

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro sie 01, 2012 18:40 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Przychodnia weterynaryjna Małgorzata i Paweł Łukuć
adres:
81-473 Gdynia, Janusza Korczaka 25

olciak84

Post » Śro sie 01, 2012 19:44 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Cokolwiek by się stało - wielkie ukłony należą się autorowi wątku za tą piękną walkę!

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Śro sie 01, 2012 20:16 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Wielkie podziękowania dla Oli i Mateusza za ogromną pomoc i takie szybkie załatwienie sprawy. Kilka minut po moim telefonie byliśmy już w lecznicy. Oba koty dzielnie zniosły zabieg, choć maluch trochę piszczał, ale nie ma się co dziwić, bo jest jak sito już po tylu kłuciach. Póki co śpi, ale po powrocie zjadł trochę jedzenia, czym jestem zaskoczony, bo dotychczas nic nie jadł. Nie wymiotuje też od rana, ale jest bardzo słabiutki. Trzymajcie za niego kciuki, żeby dał radę.

Krew podana mu została dość późno, ale od wczorajszego wieczora szukałem miejsca, gdzie da się to zrobić. Początkowo miałem też obawy o zgodność krwii i nie do końca się orientowałem jak to przebiega i o co chodzi z tą surowicą. Próby jej kupienia spełzły na niczym. Szukałem w Trójmieście, okolicach oraz w Warszawie. Nigdzie nie ma. W końcu udało się znaleźć lecznicę na Korczaka w Gdyni, gdzie mieli taki sprzęt i kociak otrzymał pomoc.

Wiem, że już wcześniej wspominaliście tu o surowicy, ale ja do wczorajszego wieczora nie wiedziałem co to jest za choroba i dopiero wieczorem mały miał zrobiony test. Szukałem w całym mieście, a okazuje się, że akurat na Korczaka mieli ten test, ale nie trafiłem na ten gabinet, choć myślałem, że obdzwoniłem wszystko. Być może było już zamknięte. Dopóki nie byłem pewien PP, to nie chciałem nic podawać kotu, bo przecież nieodpowiednim leczeniem można zabić zwierzaka.

Ktoś tu napisał, że powinienem zrobić to już dawno. Owszem, teraz można gdybać, ale czy Wy w ciemno narazilibyście Waszego podopiecznego na takie ryzyko nie wiedząc co mu jest i podając coś co polecił ktoś w internecie? Raczej nie. W ciemno nic nie podam bez konsultacji ze specjalistą, jeśli się na tym nie znam. Dla mnie to całkiem nowa sytuacja i liczy się tylko zdrowie kota. Mnie zapewniano, że to absolutnie nie jest PP, więc zaufałem. Na szczęście znaleźli się dobrzy weterynarze, którzy robią wszystko, żeby uratować go.

Jako, że ostatnio miałem do czyniania z wieloma lecznicami (po 3 wizyty dziennie), to mam porównanie i mogę stanowczo polecić dwie moim zdaniem najlepsze lecznice, gdzie świetnie zajmują się kociakiem:

- Zwierzyniec, Izabela Tomczak, ul. Korzenna 16A
- Małgorzata Łukuć, ul. J. Korczaka 25

W obydwu miejscach kociak ma świetną opiekę i fachową pomoc. Mam nadzieję, że wszystko się uda.

grzesiek.

Od: Wto lis 21, 2006 14:30

Post » Śro sie 01, 2012 20:23 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Czytam od początku i mocno trzymam kciuki.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro sie 01, 2012 20:29 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

cieszymy sie, ze zaczał Mlody jest. Wracacj od Weta juz chciał sobie pójść z kartonika a potem spokoj - az do pierwszego głaskania wtedy tyle energii zapodał że byłam dumna aż z Niego :D.

a CZarna teraz focha odstawia ;D

olciak84

Post » Śro sie 01, 2012 20:29 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Grzesiek nikt za nic Cię nie obwinia, wręcz przeciwnie PODZIWIA za wytrwałość, nieustępliwość i walkę o małego. Wiadomo, że jak się idzie do lekarza-weta to oczekuję się od niego, że będzie wiedział/umiał rozpoznać i leczyć daną chorobę. Jak widzisz na swoim przykładzie niestety nie zawsze :(
Cudnie, że napisałeś na forum i rozpocząłeś włóczęgę po wetach, aby znaleźć tych sensownych.

Kciuki za malucha :ok:

Aha pamiętajcie, że jest to wirus, więc łatwo się go roznosi. Nie powinniście się kontaktować/chodzić w miejsca gdzie są nieszczepione koty. Nie powinny Was odwiedzać w domu osoby, które takie koty mają.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro sie 01, 2012 20:37 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

Zawsze jak tu zaglądam, to wstrzymuję oddech.
Grzesiek., brawo! Trzymajcie się obaj, Ty i Aspen.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro sie 01, 2012 20:39 Re: Gdynia - wet co umie podać surowice na CITO!!!!!!!!!!!!!

grzesiek. pisze:Wielkie podziękowania dla Oli i Mateusza za ogromną pomoc i takie szybkie załatwienie sprawy. Kilka minut po moim telefonie byliśmy już w lecznicy.

uwazaj, że Czrana to przeczyta i sie zbulwersuje - w końcu to Ona oddawała dzielnie krew jak Pani mdlała :P

olciak84

[poprzednia][następna]