Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 6:27 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

viewtopic.php?f=13&t=145083
Oczywiście podlinkowałam wątek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 13, 2012 18:52 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

ewar pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=145083
Oczywiście podlinkowałam wątek.

Dziękujemy bardzo!!! :1luvu:

Maluchy dziękują także za kocyki i poduszeczki - dzisiaj doszła paczka i już im porozkładałam kocyki w "strategicznych" miejscach do spania, chociaż akurat najbardziej były zainteresowane kulką z taśmy klejącej, a teraz poszły dokuczać dużym kotkom :wink:

No i ja dziękuję za żabo-hipcia jest super! będzie chyba podróżował ze mną do pracy, bo zawsze w pociągu/autobusie przysypiam i potem chodzę pokręcona :roll:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon sie 13, 2012 19:00 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

No ale wiadomości samych dobrych być nie może oczywiście...

Dzisiaj wracam sobie z pracy a tu dzwoni TŻ z tekstem "czemu rano zamknęłaś kotki w sypialni?"
Ja wielkie gały, bo nie zamykałam nikogo, na dodatek wychodziłam z domu wcześniej niż on :wink:

Prawdopodobnie duże koty jak szalały - bo mają taki szał z rana i jak się bawią to biegają jak konie - to któryś wyrżnął kuprem w drzwi i zatrzasnął całe towarzystwo razem - tak się złożyło, że "na wolności" chyba tylko Misiunia została i nie wiem czy nie jeden maluch, bo TŻ zauważył 3 maluchy zamknięte z dużymi chłopcami.

Kazałam mu pokój obejrzeć, obwąchać itp, bo chociaż mamy kuwetę krytą w pokoju, ale ma drzwiczki i jak dotąd widziałam tam tylko 1 kupkę malucha w środku, więc raczej nie potrafią tam wchodzić.

...i oczywiście jak wróciłam do domu, to okazało się że centralnie na środku kołdry jest mega-rzadki kupal pełen członów tasiemca :( na dodatek to była kupka pół na pół ze śluzem, no i odrobinką krwi - widać tasiemiec daje maluchowi któremuś czadu :evil: na szczęście jutro już zaczynamy kurację i mam nadzieję, że wszelkie robactwo opuści te małe ciałka już na dobre.
No, żeby nie było za łatwo, to jeszcze pod kołdrą znalazłam siuśki x 2 - po równo :mrgreen: , jedne na miejscu TZta a drugie na moim.

No ale to nie wina koteczków, bo nie miały jak do kuwety iść zbytnio, więc TŻ nawet nie rozpaczał.

Na szczęście mamy materac zapasowy, bo łóżko musi wyschnąć po praniu...
Obrazek

sroka7

Post » Pon sie 13, 2012 19:59 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Kurde tak sobie myślę że nawet nie miałam nigdy kota z tasiemcem :| Biedne maluszki

Dobrze, że masz wyrozumiałego tż-a 8)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon sie 13, 2012 20:54 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

JaEwka pisze:Kurde tak sobie myślę że nawet nie miałam nigdy kota z tasiemcem :| Biedne maluszki

A pamiętasz jak Kułko miała małą tymczaskę z tasiemcem i w nocy po ciemku wdepnęła w wyrzyganego człona tasiemca? :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 14, 2012 7:19 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

No pamiętam bleeeeeee
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 15, 2012 11:54 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Mój Vaderek od jakiegoś tygodnia znowu jest "normalny" i widać po miesiącu z górką "zaakceptował" obecność malizn, wyszedł z szafy, chodzi już do swojego pokoju i trochę bawi się z szanownym gówniarstwem, choć do końca zadowolony nie jest...

No czarnuch jeden zepsuł mi zdjęcie, niech ktoś TO adoptuje!!! a miałem mieć foteczkę, dzięki której zostanę Misterem Miau :(
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Śro sie 15, 2012 11:57 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

JaEwka pisze:Kurde tak sobie myślę że nawet nie miałam nigdy kota z tasiemcem :| Biedne maluszki

Dobrze, że masz wyrozumiałego tż-a 8)

Aha, TŻ mówi teraz na maluchy "śmierdziuszki" albo "małe szczochy" :roll:
Obrazek

sroka7

Post » Śro sie 15, 2012 11:59 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Bajka kandyduje na Miss Miau sierpień 2012 z pozycji 8 na liście dziewczynek!

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=144808
Obrazek

sroka7

Post » Śro sie 15, 2012 20:22 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Chciałaś to masz :mrgreen: (zdjęcia by JaEwka)
Ziutek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miecio:

Obrazek

Frania:

Obrazek

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 16, 2012 17:17 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Ziutek jest przepiękny! i ta jego prawa łapenia z paseczkami mi się najbardziej podoba :)

A Miecio to jest identyko i z charakteru i z pysia jak mój Bombek- ten sam typ bym powiedziała :1luvu:
Obrazek

sroka7

Post » Czw sie 16, 2012 17:20 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Małe koty dostały dzisiaj ostatnią dawkę "antyrobala"
- dobrze, że są z nich małe piranie, to nie było problemu z podaniem tabletek - pięknie wchłonęły wszystkie tabletki z sosikiem i mokrym jedzeniem, ba, mało mi rak przy tym nie odgryzły.
Oczka i całokształt też fajnie się prezentuje, więc mam nadzieję, że w sobotę je w końcu zaszczepimy i będą już tylko czekały na swoje domki ogarnięte i wyprowadzone na prostą!
Obrazek

sroka7

Post » Sob sie 18, 2012 17:50 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Byłam dzisiaj z potworami na przeglądzie u weta, obcinaniu kopytek małych i szczepieniu, za całość zapłaciłam 200zł 8O także trochę ponad budżet jaki miałam do dyspozycji...

Kupiłam też zasrańcom 10 l cat's besta za 29 zł, bo nie mam zbytnio czasu(ani kasy na tę chwilę) czekać na przesyłkę z zooplusa.

Maluchy powoli wyżerają już "zapasy" moich kotów także myślę że będę jakieś bazarki dla małych kotków i moich do podziału 50/50 organizować w najbliższym czasie, bo na pewno nie styknie mi do końca miesiąca
...i znowu nie zrobię przeglądu i wymiany oleju :?
Obrazek

sroka7

Post » Sob sie 18, 2012 18:10 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Czyli by wychodziło 50zł za jednego gnojka? Ja chyba płaciłam 30zł ale to jakiś czas temu było. A gdzie chodzisz do weta, bo nie pamiętam?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob sie 18, 2012 18:17 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

na nasturcjową - oni liczą 55 zł za szczepienie normalnie - w zeszłym roku już było po 50 zł.

Na inne usługi mieliśmy liczone taniej, zresztą jak z Vaderem jeździłam to za sporo rzeczy nie płaciłam w ogóle.
Zresztą wet też człowiek i zarabiać musi, to wiadomo.

30 to w Doranie liczą czasem jak kogoś znają i wiedza że tymczasują, ale ja tam nie chodzę, byłam 2x - z poprzednimi tymczasami i podziękuję - czas spędzony w kolejce w małym pomieszczeniu w tłumie oczekujących to nie dla maluchów, mój Vader po takim oczekiwaniu miał straszną traumę i biegunkę kilka dni (pojechałam z nim na przegląd, odrobaczenie/odpchelnie po złapaniu) i powiedziałam nigdy więcej, no i za każdym razem trafiałam na kobietę, a jakoś jej nie trawię, choć wiem że facet jest b. fajny - to chyba tak dla równowagi, ale to moje zdanie

Jako ciekawostkę dodam, ze ponad rok temu, jak mi się wydawało że 50 zł za szczepienie to dużo, to pochodziłam po wetach tu w pobliżu mnie (mojego weta wybrałam na podstawie dobrych opinii jeśli chodzi o skuteczność leczenia itp), no i wtedy mi się oczy otworzyły:
kobitka chciała już wtedy 75 zl za tricat, a koleś 80 zł 8O
Obrazek

sroka7

[poprzednia][następna]