Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2012 18:31 Re: DT Smarti 9 - ....

Króliczek odebrany przez TŻ-ta :D z lecznicy w świetnym humorku.
rzucił sie na mokrego zielonego royala (króliczek-Maksio-nie TŻ :mrgreen: ) który od dziś rana jest jego ulubionym żarełkiem a którego nie chce jeść żaden z rezydentów :evil: -do czego to doszło-człowiek cieszy się jak głupi że tymczasek chętnie je royala 8O :ryk:

oby tak dalej śliczny Maksiu :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 30, 2012 18:33 Re: DT Smarti 9 - ....

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 31, 2012 8:36 Re: DT Smarti 9 - ....

Za usg Maksia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 20:13 Re: DT Smarti 9 - ....

Wiadomo coś? :roll:

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 20:49 Re: DT Smarti 9 - ....

Czekamy na wyniki usg Maksia :?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw maja 31, 2012 21:39 Re: DT Smarti 9 - ....

Maksio nie ma Fip :dance:
nie ma chłoniaka :dance2:
nie ma żadnego guza :dance:
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
ma natomiast bardzo ostre zapalenie jelit ze zrostami,zapalenie trzustki z cechami przewlekłości i początki zapalenia śledziony :(

tak więc leczymy chłopaczka :kotek:
wyleczymy chłopaczka :ok:
i co najwyżej bedzie musiał byc na gastro intestinal :D

dziś znowu miał 3 godziny płukania-jeszcze ok 4 takie kolejne dni a potem będę mogła płukać i leczyć go w domu :D
tak więc witaj nam słodki Maksiu wśród żywych :piwa: :piwa: :piwa: -przed tobą kocurku jeszcze długie i szczęśliwe życie :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw maja 31, 2012 21:47 Re: DT Smarti 9 - ....

Uf... no to git! :piwa: :piwa: :piwa: :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 21:50 Re: DT Smarti 9 - ....

aaa... i jutro do wspólnego Domku na Woli pomykają Shila i Przylepa :ok: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Czw maja 31, 2012 22:10 Re: DT Smarti 9 - ....

:dance: :dance2: :dance: :dance2:
Dziękuję za wieści o Maksiu :mrgreen: . Kamień z serca :D , że nie Fip czy jakiś nowotwór ( tfu tfu) . Czy doktor mówił co może być przyczyną tak rozległego zapalenia 8O ? Czy karma , na której był od maleńkości miała na to wpływ ? :x

I za domek Shili i Przylepki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt cze 01, 2012 10:06 Re: DT Smarti 9 - ....

na pewno karma i na pewno "skłonności osobnicze" :mrgreen:
na pewno stres przeprowadzki i na pewno zarobaczenie ale też mimo że nieuniknione to jednak również odrobaczenie-mimo że po odrobaczeniu zaczął w ogóle u mnie porządnie jeść-wcześniej skubał żarcie z wielką niechęcią..
z takim zapaleniem które mogło doprowadzić do śmierci ogólnie zdrowego kota jeszcze kicia nie miałam,chociaż przecież wiele było paluszków i schronowców z zapaleniem jelitek :(

smarti

Post » Pt cze 01, 2012 10:18 Re: DT Smarti 9 - ....

smarti pisze:na pewno karma i na pewno "skłonności osobnicze" :mrgreen:
na pewno stres przeprowadzki i na pewno zarobaczenie ale też mimo że nieuniknione to jednak również odrobaczenie-mimo że po odrobaczeniu zaczął w ogóle u mnie porządnie jeść-wcześniej skubał żarcie z wielką niechęcią..
z takim zapaleniem które mogło doprowadzić do śmierci ogólnie zdrowego kota jeszcze kicia nie miałam,chociaż przecież wiele było paluszków i schronowców z zapaleniem jelitek :(

Ja tak miałam, znaczy nie osobiście. Perska kotka znaleziona na stacji benzynowej. Skąd taki rozległy stan zapalny? Niewiele wiadomo. Tyle, że na stacji była karmiona parówkami. No i przez jakiś czas tam "koczowała". Kiedy została zabrana nie rokowała najlepiej (nie jadła, załatwiała się pod siebie, nie miała siły wstać). Jak wygladała - można sobie wyobrazić. Dwa tygodnie spędziła u weta, potem już było lepiej i lepiej. W sumie leczenie trwało ok. 3 miesiące, ale udało się :D Od czasu zabrania jej ze stacji minęło pół roku. Patrząc na nią, nikt by nie zgadł, że było tak źle. Za Maksa :ok:

MonikaSt

Od: Pt kwi 30, 2010 13:46

Post » Pt cze 01, 2012 10:26 Re: DT Smarti 9 - ....

Dobrze, że nie jest źle :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt cze 01, 2012 10:51 Re: DT Smarti 9 - ....

Dzień dobry
za zdrowie chłopaczka :ok: i rany szarpane Smarti :mrgreen:

tak zapytam... czy może ktoś chciałby małego, białego syjamunia :roll: ? bo właśnie wybieram się łapać...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt cze 01, 2012 10:58 Re: DT Smarti 9 - ....

JolaJ pisze:Dzień dobry
za zdrowie chłopaczka :ok: i rany szarpane Smarti :mrgreen:

tak zapytam... czy może ktoś chciałby małego, białego syjamunia :roll: ? bo właśnie wybieram się łapać...

o matko, JolaJ takie cudo biega po Twoim podwórku???? :roll:

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 11:00 Re: DT Smarti 9 - ....

nooo,ja też się cieszę i jestem pewna że Maksia uda się wyprowadzić na koty :ok:
nie widzę inaczej.
tylko domku musimy mu szukać rozumiejącego jego problem i troszkę zasobniejszego-może Kocie na fb już go zacząc ogłaszać -w tym sense że takiego domku nie znajdziemy od ręki a jak się znajdzie to poczaka aż maksio będzie odpicowany :kotek:
To niesamowicie miły,cierpliwy,ufny i zakochany w człowieku kocurek-trzeba przyznać że dziwczyny na Paluchu bardzo dobrze go wychowały.
Dla domku-on teraz musi byś na diecie gastro i sensitivity a za jakiś czas jak sie wyleczy bedzie mógł być na mniej ścisłej diecie-w sensie jedzenie bardzo dobre ale niekoniecznie gastro-byle nie zbyt tłuste a raczej delikatne i łagodne.
Miernikiem bedą koopki-bo jeśli zje coś czego nie bedzie w stanie jego trzustka i jelitka przerobić to będzie od razu sygnal w postaci miększej koopki.
z tym że on u mnie miał biegunkę przez tylko kilka dni-teraz już koopki znowu są coraz ładniejsze.

no i będzie musiał mieć siemie lniane sproszkowane dodawane do suchego np.

Jola-na syjamunia białego to będziesz miała kolejkę chętnych także dobrze ich prześwietlaj i wymagaj absolutnie sterylki żeby na rozpłodowca nie poszedł :roll:

smarti

[poprzednia][następna]