Moderator: Estraven
Femka pisze:jeśli piszę, że nie wezmę kota bezpośrednio ze schroniska, to nie dlatego, że oczekuję zwierzęcia z gwarancją zdrowia.
nikt przy zdrowych zmysłach tego nie oczekuje.
Femka pisze: I bądźmy wdzięczni każdemu, kto chce przygarnąć zwierzę.
no właśnieseidhee pisze:Femka pisze: I bądźmy wdzięczni każdemu, kto chce przygarnąć zwierzę.
Ja nie jestem wdzięczna ludziom, którzy chcą przygarnąć zwierzę, ale "tylko i wyłącznie po domowej kotce". Bo przez takich właśnie wielu właścicieli kotek przyjmuje postawę "nie będę sterylizować, bo zawsze mam chętnych na kocięta".
Femka pisze:no właśnieseidhee pisze:Femka pisze: I bądźmy wdzięczni każdemu, kto chce przygarnąć zwierzę.
Ja nie jestem wdzięczna ludziom, którzy chcą przygarnąć zwierzę, ale "tylko i wyłącznie po domowej kotce". Bo przez takich właśnie wielu właścicieli kotek przyjmuje postawę "nie będę sterylizować, bo zawsze mam chętnych na kocięta".
dopóki nie zrozumiemy, że postawa "ja wiem lepiej, rób, jak ci mówię" jest z gruntu błędna, zjednywanie sprzymierzeńców w walce z bezdomnością będzie bardzo utrudnione, jeśli nie wręcz szkodliwe.
Zofia&Sasza pisze:Ale seidhee pisze o swoich odczuciach (nb mam podobne). To nie jest konspekt zajęć uświadamiających dla ogółu, tylko jej stanowisko
Femka pisze:Zofia&Sasza pisze:Ale seidhee pisze o swoich odczuciach (nb mam podobne). To nie jest konspekt zajęć uświadamiających dla ogółu, tylko jej stanowisko
któremu daje wyraz w kontaktach z nieuświadomionymi
i wyświadcza niedźwiedzią przysługę
aga9955 pisze:Femka pisze: Bo chory kot ,ktoremu mozna pomoc, to deko inna sytuacja niz smiertelnie chory kot ,ktory zaraza Twoje koty smiertelna choroba.
Femka pisze:któremu daje wyraz w kontaktach z nieuświadomionymi

issey32 pisze:aga9955 pisze:Femka pisze: Bo chory kot ,ktoremu mozna pomoc, to deko inna sytuacja niz smiertelnie chory kot ,ktory zaraza Twoje koty smiertelna choroba.
Tylko ogólne sprostowanie dla osób, które z FIP nie miały do czynienia, a podczytują wątek. FIP koty się nie zarażają. Mogą zarazić się koronawirusem, a to czy koronawirus zmutuje w konkretnym kocie, to zupełnie odrębna sprawa.
Zofia&Sasza pisze:Femka, a jak z takimi ludźmi rozmawiać? Serio pytam. Spróbujmy może coś zaproponować.
seidhee pisze:Femka pisze:któremu daje wyraz w kontaktach z nieuświadomionymi
Przepraszam, a niby kiedy i jak? Bo chyba nie sądzisz, że założycielka wątku jeszcze tu zagląda?
moś pisze:issey32 pomylilas cytaty
Użytkownicy przeglądający ten dział: alessandra, Baidu [Spider], koszka, puszatek i 133 gości