Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 13:31 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

tak, Antosia jest Twoja :)

od Ciebie są jeszcze:
Daria - 4m-ce
Maluszek - brak podanego wieku
Bazylia - 6 m-cy
Izula - 10-12 lat
Lars - brak podanego wieku
Karla - ok. 3 lat
Kunegunda - 11 m-cy
Pelasia - 4-5 m-cy
Hipolit - 11 m-cy
Lilka - 2 lata
Donek - 2 lata

mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Śro mar 21, 2012 13:42 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:tak, Antosia jest Twoja :)

od Ciebie są jeszcze:
Daria - 4m-ce
Maluszek - brak podanego wieku
Bazylia - 6 m-cy
Izula - 10-12 lat
Lars - brak podanego wieku
Karla - ok. 3 lat
Kunegunda - 11 m-cy
Pelasia - 4-5 m-cy
Hipolit - 11 m-cy
Lilka - 2 lata
Donek - 2 lata
mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam

To do zmiany:
Daria - 8 miesięcy
Maluszek - 3 lata
Lars - 3 lata
Kunegunda i Hipolit - 1 rok
Pelasia - 6 miesięcy
Lilka - 3 lata
Donek - 3 lata

Są jeszcze i inne tymczasy, ale ze względu na brak czasu kompletny - profile będą następnym razem. :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 21, 2012 15:55 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

pierwsza partia kart (koty poniżej pierwszego roku życia - łącznie 32) została już wysłana na jokot@jokot.pl

mpd

Post » Śro mar 21, 2012 15:56 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:pierwsza partia kart (koty poniżej pierwszego roku życia - łącznie 32) została już wysłana na jokot@jokot.pl

Super! :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro mar 21, 2012 19:42 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

:ok: :ok:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro mar 21, 2012 19:43 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

to od jutra jakieś łapanki pod PKiNem będą? ktoś się zgłosił, że będzie?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 21, 2012 19:44 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jutro Jopop z Piotrem - w przelocie :mrgreen: pojutrze ja z ??, sobota jak będą chętni ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro mar 21, 2012 19:45 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

na fb jakiś chłopak z chyba swoją dziewczyną lub koleżanką pisał, że będzie. jeszcze zrobię zaraz apel.
kurcze jeszcze nie dałam fot tych z łapanek z Pragi.. gdzie one przebywają obecnie? mają jakieś dt?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro mar 21, 2012 20:37 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jutro pod pajacem ja też :wink:

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Śro mar 21, 2012 22:16 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Moim zdaniem pomysł z kartoteką jest super ale Word do tego się nie nadaje. Mogę zrobić bazę danych gdzie jedna osoba będzie dodawać koty.. Zaletą bazy jest to że można sortować dane wg kategorii itp, do tego można drukować tylko koty np chore lub koty z wybranego dt itd.. Wprowadzi to trochę porządku.. Co wy na to? Oczywiście zdjęcia będzie można też dodawać :-)

Jahmal

Od: Nie maja 22, 2011 13:29

Post » Śro mar 21, 2012 22:19 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jahmal pisze:Moim zdaniem pomysł z kartoteką jest super ale Word do tego się nie nadaje. Mogę zrobić bazę danych gdzie jedna osoba będzie dodawać koty.. Zaletą bazy jest to że można sortować dane wg kategorii itp, do tego można drukować tylko koty np chore lub koty z wybranego dt itd.. Wprowadzi to trochę porządku.. Co wy na to? Oczywiście zdjęcia będzie można też dodawać :-)

Ja jestem "za" :lol:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 21, 2012 22:29 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

a idąc za ciosem - co z tym plakatem? który wybieracie? (a może chcecie dwa?)
i w jakiej rozdzielczości ich potrzebujecie? jaki format pliku?
coś zmienić/poprawić?

mpd

Post » Śro mar 21, 2012 22:30 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jahmal pisze:Moim zdaniem pomysł z kartoteką jest super ale Word do tego się nie nadaje. Mogę zrobić bazę danych gdzie jedna osoba będzie dodawać koty.. Zaletą bazy jest to że można sortować dane wg kategorii itp, do tego można drukować tylko koty np chore lub koty z wybranego dt itd.. Wprowadzi to trochę porządku.. Co wy na to? Oczywiście zdjęcia będzie można też dodawać :-)

:piwa: :piwa: :piwa: :ok:

Chciałam dziś porobić te cholerne karty i jak tylko ściągnęłam plik, to mi się natychmiast przypomniało, czemu jeszcze tego nie zrobiłam :twisted:
Jak mam walczyć z ramkami w Wordzie, to mi się żyć odechciewa :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro mar 21, 2012 22:35 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Przepraszam za swoj brak aktywności w necie, nadrabiam aktywnością w realu :roll:

Wczorajszy dzień był głównie pod znakiem Czarusia. Jest po operacji, rokowania co do łapy - ostrożne. Mam dla niego TDT na kilka dni, pewnie 2-3. Szukamy czegoś bardziej długofalowego. Pies jest miły, na razie nie sprawia żadnych kłopotów, dogaduje się też z innymi psami (choć początkowo szczeka).

Jutro wieczorem jadę z Piotrem568 pod PKiN, a potem na Targową i Grochowską. W piątek za dnia łapię na Powiślu.

W piątek wieczorem OKI gromadzi ekipę pod PKiN, napisałam w tej sprawie do tej pary z FB co się jakiś czas temu zgłaszała.

Nie wiem co z sobotą - czy w ogóle próbujemy zebrać ekipę. Główny problem to klucze do kociarni, bo Piotra nie będzie, a ja i Aleba będziemy raczej mocno odpadnięte po pierwszym dniu jarmarku. Więc chyba trzeba odpuścić - no chyba, że jest już zwarta ekipa, która JEŚLI będzie coś do odwiezienia zabierze mnie spod domu w formie sennej mumii, a potem znów odstawi na próg, po drodze budząc tylko w celu otwarcia kociarni ;) Albo ktoś przenocuje ewentualny łup w domu i odwiezie go w niedzielę w godzinach pracy lecznicy.

Koty z Annopola jutro w nocy wrócą do siebie, poza tymi 2 młodszymi (wklejałam fotki) - one szukają DT. Obie dają sie glaskać, ale są wystraszone, potrzebują jeszcze popracowania.

Plakat jest moim zdaniem OK, do rozsyłania mailem i wrzucania na FB - czyli rozdzielczość pod monitory, a nie do druku. Na razie nie będziemy nic drukować, mamy jeszcze stare gotowe - jeśli się to zmieni to się odezwę po prośbie.

BARDZO dziękuję za karty, postaram się je jutro przejrzeć i skorygować ewentualne niedokładności w wieku tych pod moją opieką. To olbrzymia pomoc dla nas!!!

Pomysł kartoteki chwilowo przerasta mnie intelektualnie. Przemyślę po wyspaniu się. Czyli nie wiem kiedy :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro mar 21, 2012 22:37 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

dlatego po zrobieniu 48 (!) kart powiedziałam dziś pas! (i pożaliłam się mężowi, który postanowił temu zaradzić)
zostało jeszcze 30 kart, które zrobię już jutro, bo dziś dostawałam cholery...
do jarmarku w ten weekend nie zdążymy z nową bazą danych, więc trzeba się przemęczyć z wordem, a po prostu mieć wszystko na cacy na przyszłość :)

mpd

[poprzednia][następna]