Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kupowałam ostatnio 40l Cat`s Besta za 75 zł (z transportem). Moge podać namiary. Chyba, że musicie kupować w Zookarinie ze względów "strategicznych".
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw lut 02, 2012 14:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ceny są masakryczne :( W zooplusie puszka animody (bez rabatów) ~4,60, w zookarinie - około 7,50. No ale skoro i tak musimy tam wydać tę kasę, to nie ma co dyskutować. Tylko cieszyć się, że mamy za co zrobić zakupy :)
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw lut 02, 2012 14:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Monika i inne dziewczyny te zakupy musza nam starczyc na 2 mc, kolejne skarbonki bedziemy oprozniac za 2 mc, pozostalo do oproznienia 4 skarbonki teraz, wiec niech każda sobie podliczy ile czego potrzebuje, sprawdzi ceny w zookarinie i obliczy ile to bedzie kosztowalo, cats bezt 10 l wychodzi najtaniej jest za 30 zl. Animonda chyba z 7 zl...

Cena Animondy - masakra, w zooplusie mamy za 4,03 :roll:
No właśnie ze skarbon z zookariny w zookarinie musimy wydawać.
Jak na dwa mies. ma starczyć to jeśli wystarczy współmiernie dla innych coś jeszcze byśmy z Doro przygarnęły, puszek jakichś i żwiru. Zobacz Marlena jak to wychodzi dla wszystkich, czy wystarczy, dla nas 2 na marzec żwiru tak 100L potrzeba, tak nam schodzi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lut 02, 2012 14:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Cena Animondy - masakra, w zooplusie mamy za 4,03 :roll:

4,60 to bez żadnych rabatów. A Smila, którą polecałaś (dzięki! :)) jeszcze taniej, bo 3,75 - bez rabatów.
No, ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda :ryk:

Obrazek

magradz

Post » Czw lut 02, 2012 15:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:No, ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda :ryk:

No dokładnie, na pewno współpraca z zookarinami będzie ogólnie dla nas ogromnym odciążeniem naszych domowych budżetów, zawsze coś do przodu :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lut 02, 2012 18:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 02, 2012 18:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

wydarzenie Kajtusia na fejsbuku - prosze o rozsyłanie

http://www.facebook.com/events/282496118483883/

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Czw lut 02, 2012 20:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlena, dzięki za pomoc w wyborze zakupów ;] i przede wszystkim za podwiezienie mnie z tym calym kramem do domu :D Finansowo odciążyło mnie to tak, że słów mi brak... a koty szczęśliwe, Brus prawie się wytarzał w Feliksie ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lut 02, 2012 21:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny tę karmę i żwir trzeba jakoś logicznie i sprawiedliwie podzielić.Myślę,że wszystkie koty zjadają podobną ilość karmy i zasikują podobną ilość żwirku.
Nie mam pojęcia jak to rozwiązać ale trzeba to zrobić tak aby nikt nie czuł się oszukany czy pominięty
Może dobrym rozwiązaniem byłoby wzięcie pod uwagę np liczby kotów,które są przez nas codziennie karmione rozdzielając to na domowe i wolnobytujące(te nie używają żwirku) i na tej podstawie można zrobić zakupy na odpowiednią adekwatną do ilości karmionych kotów kwotę

Ja np mam w domu 15 tymczasów i codziennie karmię grupę 9 bezdomniaków
Ktoś może nie mieć kotów na tymczasie a opiekuje się stadem 30 kotów itp
Dla mnie taka sytuacja jak do tej pory jest trochę krępująca
Mam nadzieję,że mnie zrozumiecie i że coś wspólnie wymyślimy :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Czw lut 02, 2012 21:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:
sabina skaza pisze:dziś wyciągnęłam z buki zwłoki kajtusia z lisiarni :cry: nie wiem czy zamarzł, czy miał wypadek. wieczorem pójdę do jacka ze zwłokami.

:cry: nie było dane mu nacieszyć się długo pełna miską
Obrazek
Kajtuś był super kocurkiem, zwiał Szymonowi przy przekładaniu do transportera i został zamiast jechać na wieś...tylko 24 kotki udało się wyrwać z lisiarni, oby koledzy Kajtusia dłużej cieszyli się swoją szansą

Kajtusiu[*]
Obrazek

aga marczak

Post » Czw lut 02, 2012 21:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziś na Chełmie ilość kalendarzy była bez zmian, na Morenie też, ale stałam pół godziny do przyjazdu Marleny i jeden sprzedałam.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lut 02, 2012 21:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Dziewczyny tę karmę i żwir trzeba jakoś logicznie i sprawiedliwie podzielić.Myślę,że wszystkie koty zjadają podobną ilość karmy i zasikują podobną ilość żwirku.
Nie mam pojęcia jak to rozwiązać ale trzeba to zrobić tak aby nikt nie czuł się oszukany czy pominięty
Może dobrym rozwiązaniem byłoby wzięcie pod uwagę np liczby kotów,które są przez nas codziennie karmione rozdzielając to na domowe i wolnobytujące(te nie używają żwirku) i na tej podstawie można zrobić zakupy na odpowiednią adekwatną do ilości karmionych kotów kwotę

Ja np mam w domu 15 tymczasów i codziennie karmię grupę 9 bezdomniaków
Ktoś może nie mieć kotów na tymczasie a opiekuje się stadem 30 kotów itp
Dla mnie taka sytuacja jak do tej pory jest trochę krępująca
Mam nadzieję,że mnie zrozumiecie i że coś wspólnie wymyślimy :ok:

Tak to dobry pomysł, ja też chcę żeby to było jakoś sprawiedliwie rozdzielone, bo chcę dostać swój przydział owszem, ale oczywiście nie chcę aby odbyło się to czyimś kosztem.

Ja mam 12 tymczasów teraz i nie dokarmiam kotów wolnożyjących
Dorota ma 5 tymczasów + 7-10 kotów wolnożyjących, na które żwirku nie liczymy tylko karmę.

Z Zookarin wzięłyśmy z Dorotą około 60kg karmy suchej i mokrej, to podzieliłyśmy na pół - po 30kg - bo mamy tyle samo mordek do wykarmienia. W sumie nie wiem czy to za dużo czy za mało - chociaż ogólnie jesteśmy bardzo zadowolone :wink: .
Faktycznie powinnyśmy zrobić zestawienie według ilości kotów.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lut 02, 2012 22:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zamówienie z Krakvetu łatwiej było podzielić, bo tam na wejściu była znana kwota.
Tu nie wiadomo. W jednym sklepie było 1000zł, a w innym będzie pewnie ze 300zł. Plus karma. W jednym wielki kosz, w drugim pół małego.
Problem w tym, że kasę po przeliczeniu trzeba wydać na miejscu. I zabrać całą karmę z koszy.
Myślę, że po tej pierwszej zbiórce da się w przybliżeniu określić ile karmy i kasy ze skarbonek można się spodziewać w każdym sklepie. I wtedy da się sensowniej podzielić. Ponieważ to był pierwszy raz, poszło na żywioł.

Myślę, że Marlena nie dałaby rady sama policzyć kasy, zrobić zakupów i zawieźć wszystkiego w jedno miejsce, by potem dzielić. Nawet z pomocą jednej, dwóch osób byoby ciężko. No i nie mamy takiego miejsca, by szystko zmieścić :) Trzeba obmysić jakiś inny sprawiedliwy podział. No i nie można zapomnieć, że w pierwszej kolejności trzeba zabezpieczyć koty stoczniowe, taki był pierwotny cel koszy i skarbonek. Dzielimy to, co zostanie.

BTW, sama jeszcze na zakupach nie byłam, ale z każdej ilości karmy i żwirku będę zadowolona :)

Obrazek

magradz

Post » Czw lut 02, 2012 22:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:Myślę, że po tej pierwszej zbiórce da się w przybliżeniu określić ile karmy i kasy ze skarbonek można się spodziewać w każdym sklepie. I wtedy da się sensowniej podzielić. Ponieważ to był pierwszy raz, poszło na żywioł.

Wiem, zdaję sobie z tego sprawę, musimy też podsmować tą zbiórkę to da nam obraz na czym stoimy, co w ogóle jest, jakiego rzędu są to kwoty oraz ilości karmy.
magradz pisze:Myślę, że Marlena nie dałaby rady sama policzyć kasy, zrobić zakupów i zawieźć wszystkiego w jedno miejsce, by potem dzielić. Nawet z pomocą jednej, dwóch osób byoby ciężko. No i nie mamy takiego miejsca, by szystko zmieścić :) Trzeba obmysić jakiś inny sprawiedliwy podział. No i nie można zapomnieć, że w pierwszej kolejności trzeba zabezpieczyć koty stoczniowe, taki był pierwotny cel koszy i skarbonek. Dzielimy to, co zostanie.

Oczywiście, rozmawiałam też wczoraj z Marleną, wiadomo na dziś nie wiemy ile jest tego co mamy podzielić, więc na razie tak na czuja to zostaje rozdysponwane, myślę, że jak podsumujemy to na koiec to też da to jakiś obraz sytuacji (w razie co przecież gdyby coś okazało się niesprawiedliwie to jeden da drugiemy żeby wyrównać), oraz wskazówki na kolejne zebranie efektów zbiórki.

Tak, to prawda że zwiezienie, policzenie tej karmy i kasy to czasochłonne zajęcie ja byłam w 2 zokarinach i zeszło mi pół dnia. Więc trudno zeby jedna osoba miała ogarnąć to wszytsko bo cały tydzień by tylko jeżdziła po zookarinach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 03, 2012 12:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Cieszę się,że podzielacie moje zdanie :piwa:
Myślę,że trzeba zebrać,spisać całą karmę i wtedy dzielić.Każda z nas może pomóc w liczeniu,odbieraniu,przechowywaniu.Można się dogadać.
Marlena mogłaby to koordynować,tzn gdzie kto jedzie,może być przy każdej zbiórce aby nie było wątpliwości bo to jest duża kasa żarty się skończyły :lol:
Obrazek

aga marczak

[poprzednia][następna]