PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 8:16 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

meggi 2 pisze:Witam , w jednym ze szpitali załatwiłam rzeczy, ktore na pewno przydadzą się na Paluch mam na myśli koce, pościelowe itp.
Jest potrzebna osoba, która podjedzie do szpitala samochodem i to odbierze.

Z którego szpitala trzeba te rzeczy odebrać?

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Czw lut 09, 2012 15:20 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Dziś dowiedzialam się , że jest tego około 200kg.
W większości są to powłoczki i powłoki bawełniane, piżamy i troche koców.
Po sezonie zimowym będzie wiecej koców, nie wiem co ustalicie czy to wam potrzebne,
jeżeli nie to poprosze o informacje i wtedy podziękuje dyrekcji.
Chodzi o szpital na Mokotowie, reszte danych na pw.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lut 09, 2012 17:58 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

:!: :!: :!: POSZUKUJEMY TEŻ TRANSPORTU SZMATEK Z z Bielan, przy stacji Metro Słodowiec NA PALUCH :!: :!: :!:

CZYLI TERAZ:
1. BIELANY-PALUCH
2. MOKOTÓW-PALUCH

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lut 09, 2012 19:04 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Mamy też takie info :

"Trafiłam gdzieś na Forum na informacje, że Paluchowym zwierzakom mogą się przydać różne szmatki. Jest mi wszystko jedno, czy dla koteczków, czy dla psiaków, ale chciałabym przekazać rzeczy, które wykopałam w swoich szafach. Nie wiem tylko, czy będą odpowiednie. Rzeczy są uprane, ale nie ze wszystkiego dokładnie zeszła sierść. Dwa miesiące temu mieliśmy w domu koci katar - ale chorowitka nie miała styczności z tymi przedmiotami.
Mam starą kołdrę, nie jest pierzasta. Kołdra ma jakieś plamki po pierwszej cieczce naszej suni :oops: , niestety nie zeszło to w praniu. Mam dwie małe poduszeczki. Kilka starych t-shirt'ów. Porawaną powłączkę na kołdrę - ale można ją wykorzystać na szmatki - to bawełna czysta. Prześcieradła. Wysiedziane poduszki (mega płaskie) :oops: z fotela balkonowego. Lniane, czy bawełniane, obrusy z których plamy nie chciały zejść.
Czy takie rzeczy się nadadzą? Nie mam niestety jak tego zawieźć - nie jest tego wiele, ale autobusem jednak trudno. Czy znasz kogoś, kto by to zabrał?"

No i jeszcze do przewiezienia są rzeczy Różana-Paluch.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lut 10, 2012 0:30 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

jak się dziś dowiedziałam na Różaną jeszcze nie dotarły.
Jak dotrą to dam znać :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 10, 2012 7:44 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Ok , poczekamy 8) .
W takim razie może ktoś chętny do "ogarnięcia" cytowanego PW ? :lol:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lut 10, 2012 8:04 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

smarti pisze:jak się dziś dowiedziałam na Różaną jeszcze nie dotarły.
Jak dotrą to dam znać :D

z Różanej ja mam odebrać przecież , chyba , ze się coś zmieniło :?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 10, 2012 10:27 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Pisałam kilka dni temu, że mam 2 worki (i już nieługo trzeci) ścinków i tez chciałabym to przekazać.
Jesli nie ma transportu (ani stoiska Palucha na wystawie tak jak w grudniu) , to ewentualnie sama to zawiozę - wtedy mogę też zabrać coś jeszcze.
Mieszkam na Żoliborzu - prawie Bielany.
Może byc ten weekend.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt lut 10, 2012 10:55 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Jagooda pisze:Pisałam kilka dni temu, że mam 2 worki (i już nieługo trzeci) ścinków i tez chciałabym to przekazać.
Jesli nie ma transportu (ani stoiska Palucha na wystawie tak jak w grudniu) , to ewentualnie sama to zawiozę - wtedy mogę też zabrać coś jeszcze.
Mieszkam na Żoliborzu - prawie Bielany.
Może byc ten weekend.

Jagooda, dziewczyny pisały kilka stron wcześniej, że ze ścinkami musimy się chwilowo wstrzymać :( Potrzebne są głównie dla kociąt, na które nie sezon, a mamy spory zapas i póki co nie ma dla nich dobrego miejsca.Dziękujemy i polecamy się pamięci wiosną :)

meggi2 i annafreespirit, dogadajcie się proszę między sobą bo nie ma sensu żebym robiła za pośrednika :lol: Natomiast 200 kg to chyba dla nas mocno nieosiągalne gabaryty. Czy jest możliwość odebrania jedynie części? I jeszcze raz ogromnie dziękujemy za pomoc!! :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 10, 2012 11:02 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Mi się wydaje, że psiaki też się ucieszą, jak coś do nich trafi, także może na całe 200 kg to nie, ale na i tak wiele z tego chętnych na pewno nie brak...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 10, 2012 12:00 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

SzK, schronisko ma ograniczone powierzchnie magazynowe, a niedobrze gdyby te rzeczy się po prostu zmarnowały. Nie chcę stwarzać problemów, ale musimy działać z głową bo jeśli stosowne info jest na głównej stronie schroniska to tym bardziej musimy mierzyć siły na zamiary.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 10, 2012 12:07 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

OK, to ścinki chowam i poczekają do wiosny.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Pt lut 10, 2012 12:09 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Szalony Kot pisze:Mi się wydaje, że psiaki też się ucieszą, jak coś do nich trafi, także może na całe 200 kg to nie, ale na i tak wiele z tego chętnych na pewno nie brak...

Jak 200 kg za dużo na Paluch, to można temu komuś podpowiedzieć, żę jest jeszcze koci azyl w Konstancinie - też potrzebują wszystkiego.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Pt lut 10, 2012 12:48 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Pan od szpiatala mówi, że to jest tyle, że zmieści się w bagażnik i na tylnie siedzenie osobówki - możemy podzielić na pół z Konstancinem. Pół my bez problemu możemy schować w pokoju kociąt na jedynce, bo to wcale tak dużo nie jest. Do schroniska często przyjeżdżają takie spore rzuty z remontów czy likwidacji mieszkań, wtedy przyjeżdżają kołdry, dywany itp. Jeśli zdarzyły się takie rzuty, to faktycznie w magazynie może być pełno, ale bez przesady, zawartość bagażnika, czy tylniego siedzenia, to bez problemu poupychamy ;) Tylko wtedy byłoby dobrze, gdyby to dotarło na Paluch w niedzielę, kiedy jesteśmy. Opcjonalnie jeśli ktoś mógłby to przetransportować do mnie, to ja kilka dni do niedzieli to przetrzymam.

Jagooda, a nie dogadałbyś się z saintpaulia? Ona właśnie mieszka na Bielanach i ma też trochę tych szmatek naszykowane, ale nie ma auta.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt lut 10, 2012 13:40 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Mogę sie dogadać, tylko te rzeczy miałabym wtedy zawieźć do Ciebie czy bezpośrednio na Paluch?
ObrazekObrazek

Jagooda

[poprzednia][następna]